Στα σκαριά ταινία για τους Oasis

Από τους δημιουργούς του μουσικού ντοκιμαντέρ για την Amy Winehouse που έχουν στη διάθεσή τους ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό για το αγαπημένο βρετανικό συγκρότημα.
Διαβάστηκε φορες
Στη σχεδόν 20χρονη μουσική πορεία τους από το 1991 ως το 2009, οι Oasis είναι ένα συγκρότημα που ουκ ολίγα έχει καταφέρει. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα βρετανικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, με αρκετή επιρροή κυρίως από τους Beatles. Έχουν κερδίσει πλήθος βραβείων (NMA Awards, MTV Europe Music Awards, Brit Awards κ.ά.), μέχρι το 2009 οι πωλήσεις τους ανέρχονταν σε 70 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο ενώ έχουν συμπεριληφθεί και στη λίστα του Guinness το 2010 στην κατηγορία "Μεγαλύτερη παραμονή σε top 10 των charts στη Μ.Βρετανία από συγκρότημα". 

oasis

H ομάδα πίσω από το φετινό βιογραφικό μουσικό ντοκιμαντέρ "Amy" που αφορά τη ζωή της Amy Winehouse βασιζόμενο σε λόγια που η ίδια είχε πει, αναλαμβάνει να ετοιμάσει μία αντίστοιχη ταινία για τους Oasis αυτή τη φορά. Ο τιμημένος με βραβείο BAFTA σκηνοθέτης Asif Kapadia και ο James Gay-Reese από την εταιρία παραγωγής "On the corner" θα δημιουργήσουν μία ταινία που θα παρακολουθεί την πορεία του βρετανικού συγκροτήματος από τις πρώιμες ημέρες του ως την άνοδό του. Για να το πετύχουν αυτό, έχουν στα χέρια τους αποκλειστικό αρχειακό υλικό που δεν έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι σήμερα και τους έχει δοθεί πρωτοφανής πρόσβαση στα άδυτα της μπάντας. Για την ακρίβεια, η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Mat Whitecross (σκηνοθέτη πολλών video clips των Coldplay και άλλων ταινιών) και ο Kapadia θα έχει τον ρόλο εκτελεστικού διευθυντή. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο στο American Film Market, ένα κινηματογραφικό γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια και διοργανώνεται από την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, με συμμετέχοντες από περισσότερες από 70 χώρες και περίπου 8000 θεατές. 

Για την ιστορία, το "Amy" έγινε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το δεύτερο πιο επιτυχημένο μουσικό ντοκιμαντέρ σε πωλήσεις στη Μ. Βρετανία αποφέροντας κέρδη μεγαλύτερα των 3,44 εκατομμυρίων λιρών και μάλιστα ξεπέρασε την προηγούμενη βραβευμένη δουλειά του σκηνοθέτη, "Senna" (ντοκιμαντέρ για τη ζωή του οδηγού της Formula 1, Ayrton Senna), που είχε κέρδη 3,17 εκατομμύρια λίρες! Όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός εξίσου καλού ντοκιμαντέρ για τους Oasis! 


To trailer του "Amy"

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα