Η ταινία "Victoria" στην έναρξη του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 56ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο Ολύμπιον, που ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας του Γερμανού σκηνοθέτη Sebastian Schipper.
Διαβάστηκε φορες
Χτες το βράδυ στις 20:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 56ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο Ολύμπιον, με συντονιστή τον ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη. Η έναρξη κηρύχθηκε από το Διευθυντή του Φεστιβάλ, Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος μάς υπενθύμισε το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης καθώς και την έμφαση που δόθηκε στο προσφυγικό, θίγοντας το θέμα της αλληλεγγύης των κρατών. Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο λόγος του υπουργού πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος χαιρέτισε τυπικά την διοργάνωση, ενώ στο τέλος μίλησε ο Eike Frederik Schulz, ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας Victoria του Γερμανού σκηνοθέτη Sebastian Schipper που θα προβαλλόταν στη συνέχεια.

Victoria 2015

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η σχεδόν διομισαωρη προβολή που ακολούθησε ήταν απλά καθηλωτική. Στο πρώτο μέρος της, η ταινία χτίζει τους χαρακτήρες και τη μεταξύ τους σχέση. Βλέπεις μια παρέα σχεδόν περιθωριακών αγοριών στο Βερολίνο και την πρωταγωνίστρια της ταινίας, μια κοπέλα τόσο ανοιχτή στο άγνωστο, τόσο πρόθυμη να εμπλακεί και τόσο διψασμένη για περιπέτεια που η συγκυρία και η χρονική στιγμή τους φέρνει κοντά με τέτοιο τρόπο που θα αλλάξει η ζωή τους για πάντα.

Στο δεύτερο μέρος της, η ταινία γίνεται μια αγωνιώδης περιπέτεια. Σε παρασέρνει σε μια διαδρομή εναλλαγής συναισθημάτων: άγχος, φόβος, απόγνωση, ανακούφιση, ευτυχία, και πάλι από την αρχή. Σε συνεπαίρνει τόσο με το σενάριο όσο και με τη φυσικότητα με την οποία παίζουν οι ηθοποιοί. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε την καταπληκτική ερμηνεία της Ισπανίδας ηθοποιού Laia Costa, η οποία για την ταινία Victoria κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας Α Γυναικείου ρόλου στα German Film Awards, αποτελώντας την πρώτη μη γερμανικής καταγωγής κάτοχο τέτοιου βραβείου.Γυρισμένο σε μονοπλάνο, το Victoria αποτελεί από μόνο του ένα τεχνικό επίτευγμα, το οποίο με εξαιρετικό τρόπο βάζει τον ίδιο το θεατή μέσα στη δράση.

Έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με έναν εκ των σεναριογράφων της, τον Eike Frederik Schulz, τον ρωτήσαμε πόσο δύσκολο ήταν το γύρισμα της ταινίας σε μια λήψη. Μας απάντησε ότι το γύρισμα ήταν απρόσμενα διασκεδαστικό. Έκαναν 10 μέρες πρόβα και γύρισαν τρεις φόρες όλη την ταινία για να επιλέξουν την καλύτερη εκδοχή. Τέλος, παραδέχτηκε ότι παίζει και αυτός έναν μικρο ρόλο στην ταινία.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε πολύ δυνατά και ανυπομονούμε για τη συνέχεια!
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα