Ο Στέφανος Κορκολής live στο Half Note Jazz Club (20/12/2015)

Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης και πιανίστας παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note μια ξεχωριστή πιανιστική παράσταση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις κάθε Κυριακή από τις 6/12 μέχρι και τις 27/12.
Διαβάστηκε φορες
Όταν πας να ακούσεις έναν καλλιτέχνη όντας προκατειλημμένη στην αρχή δυο τινά μπορούν να συμβούν: είτε οι υποψίες σου να επιβεβαιωθούν είτε να εκπλαγείς ευχάριστα. Και στην περίπτωση του Στέφανου Κορκολή συνέβη το δεύτερο. Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης και πιανίστας παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note μια ξεχωριστή πιανιστική παράσταση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις κάθε Κυριακή από τις 6/12 μέχρι και τις 27/12.

Η παράσταση «Solo Piano» περιλαμβάνει κλασσικά έργα, όχι με την στενή ακαδημαϊκή έννοια, αλλά με την έννοια των διαχρονικών μουσικών αξιών. Το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά κομμάτια μεγάλων συνθετών μεταγραμμένα (transcriptions) για πιάνο, μία συρραφή (μοντάζ) μουσικών από τον κινηματογράφο, έργα αποκλειστικά για πιάνο, στιλιστικές παραλλαγές σε πασίγνωστα θέματα και αυτοσχεδιασμούς βασισμένους στην ενεργή συμμετοχή και τις προτάσεις του κοινού.

Όλο το πρόγραμμα που ετοίμασε ο Κορκολής αποτελεί μια αναδρομή, ένα μουσικό ταξίδι ξεκινώντας από τότε που ένα αγοράκι κάθισε στο πιάνο και χωρίς να έχει διδαχτεί ούτε μια νότα ξεκίνησε να παίζει. Δίνει συναυλίες από πέντε χρόνων, παραδέχεται το έμφυτο ταλέντο του, ενώ αναγνωρίζει και τον παράγοντα τύχη καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, υπήρξε τυχερός που μεγάλωσε σε ένα σπίτι με ωραία μουσικά ακούσματα και πιάνο. Τα κομμάτια διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο μόνο μετά την εξιστόρηση μιας ιστορίας. Σίγουρα εντύπωση προκάλεσε η παραλλαγή του “Happy Birthday” που διασκευάστηκε από τον Κορκολή σύμφωνα με το στυλ διάφορων κλασσικών δημιουργών, αλλά και η αφήγηση του περιστατικού στο οποίο ως μαθητευόμενος έπαιξε για πρώτη φορά Μότσαρτ μπροστά σε μια καθηγήτρια του και τις φίλες της!

Στέφανος Κορκολής Half Note Jazz Club

Προσπερνώντας την ποπ εποχή του ο Σ. Κορκολής εστίασε κυρίως σε συμφωνικά έργα, καθώς και μερικά τραγούδια που έχει συνθέσει και έχει δώσει να ερμηνεύσουν άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Δ. Γαλάνη και η Α. Πρωτοψάλτη. Συγχρόνως δε θα μπορούσε να μην γινεί αναφορά στη συνάντηση του Κορκολή με το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος του εμπιστεύτηκε το έργο του, χαρακτηρίζοντας τον συνεχιστή. Αν και από το πρόγραμμα απουσίαζε τελείως το τραγουδιστικό μέρος, μετά από παράκληση του κοινού στη σκηνή ανέβηκε η πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη η οποία ερμήνευσε μοναδικά τρία κομμάτια ανάμεσα στα οποία και τον «Ερωτόκριτο», ενώ η συναυλία έκλεισε με έναν κρητικό πεντοζάλη.

Όντας πράγματι ένας καλλιτέχνης διεθνούς βεληνεκούς με τεράστιο έργο πίσω του, ο Στέφανος Κορκολής είναι σίγουρα ανάμεσα σε εκείνους τους δημιουργούς που πρέπει να έχεις δει από κοντά τουλάχιστον μια φορά.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα