Reworks Festival 2016: η μεγαλύτερη προσδοκία της χρονιάς

Το Reworks 2016, επιστρέφοντας με νέα δημιουργική τάση, αναμένεται να διαμορφώσει νέο προφίλ στην σύγχρονη αστική ηλεκτρονική μουσική δραστηριότητα.
Διαβάστηκε φορες
Το Reworks, κάθε χρόνο τα τελευταία 11 χρόνια, δίνει στον ηλεκτρονικό ήχο τη δυνατότητα να συνταράξει το κοινό. Από το 2005, έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής παγκοσμίως, καθώς και έχει αποτελέσει το μέσο γνωριμίας για πολλούς με τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο. Τα line ups αρκετές φορές έχουν ξεσηκώσει τους υποστηρικτές του είδους από όλη την Ελλάδα, καθώς έχει ανεβάσει στα decks, σημαντικούς καλλιτέχνες που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στην χώρα μας, και μαζί με το περιβάλλον και τα logo της κάθε χρονιάς, έχει δημιουργήσει μια χαρακτηριστική αισθητική, που λίγα ελληνικά φεστιβάλ διαθέτουν. 

Μάλιστα, το 2015, για 9η συνεχή χρονιά το Reworks συγκαταλέγεται στην λίστα με τα καλύτερα φεστιβάλ του Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα, στην 9η θέση. 

Συγκεκριμένα για το Reworks το Resident Advisor σημειώνει:

Tο Reworks κρατά ένα πολύ σημαντικό μέρος στην καρδιά των Ελλήνων φίλων της ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι το πιο ιστορικό και γνωστό πλέον χορευτικό μουσικό φεστιβάλ, το οποίο χειρίζεται μια μικρή και αφοσιωμένη ομάδα η οποία το οδηγεί εδώ και μια δεκαετία κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες (η 11η έκδοση γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον νέας οικονομικής αβεβαιότητας). Όπως συνήθως μια συλλογή από μεγάλα ονόματα της House & Techno θα είναι εκεί  σε ένα πρόγραμμα που απλώνεται σε διάφορες μέρες γύρω από τον πολυχώρο ΜΥΛΟΣ. Oι house ήχοι θα έρθουν από ονόματα όπως Mano Le Tough, Tale Of Us και Art Department, την στιγμή που οι Dubfire & Pan-Pot θα χαρίσουν πιο μαξιμαλιστικά vibes. 

reworks festival 2016 μεγαλύτερη προσδοκία της χρονιάς

Για το 2016 έχει ανακοινωθεί στο διάστημα 14- 18 Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά θα διαρκέσει 5 ημέρες αντί για 4, ανακοίνωση που για πολλούς αποτελεί ένα από τα πιο συνταρακτικά μουσικά νέα του έτους. Επιπλέον, είναι πλέον μέλος, στο διεθνές πρόγραμμα «We are Europe», μαζί με άλλα 7 από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ: Sónar (Βαρκελώνη-Ισπανία), C/O Pop (Κολωνία-Γερμανία), Resonate (Βελιγράδι-Σερβία), Elevate (Γκρατς- Αυστρία), Insomnia (Τρόμσο-Νορβηγία), Nuits Sonores (Λυών-Γαλλία) και το Today’s Art (Χάγη-Ολλανδία). 

Μέσω του «We are Europe», αναπτύσσονται νέες πρακτικές, που προκύπτουν από την  καλλιτεχνική ποικιλομορφία και τον δημιουργικό διάλογο, έτσι ώστε να προκύψει μια νέα μουσική προσέγγιση, που να συνδυάζει τον ηλεκτρονικό ήχο, την ψηφιακή τεχνολογία, και την διαδραστική διαμόρφωση. Στόχος του προγράμματος όπως έχει ήδη αναρτηθεί επίσημα, είναι ο επαναπροσδιορισμός του πολιτιστικού πλαισίου που συνοδεύει την ηλεκτρονική μουσική και κουλτούρα και η σύμπραξη του, με την πολυπολιτισμική καινοτομία καθώς και την επικοινωνία αυτού του εγχειρήματος στην Ευρώπη. Παράλληλα, σε αυτή την κατεύθυνση ξεκινά το «Reworks Forum-Agora», το οποίο εντάσσεται στην δράση της διοργάνωσης, και οργανώνεται από ειδικούς, του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Συνολικά, με αυτές τις πρακτικές, αναμένεται φέτος, να ταράξει καθοριστικά τα μέχρι τώρα μουσικά δεδομένα του ελληνικού κοινού, ανοίγοντας νέες προοπτικές και ανεβάζοντας τις προσδοκίες. 

Tο Reworks θα αποτελέσει κόμβο για 8 διαφορετικές μουσικές κοινότητες από όλη την Ευρώπη, ενώ στα 3 αυτά χρόνια θα φιλοξενηθούν σε 56 stages, πληθώρα καλλιτεχνών και καινοτόμων ιδεών. Έτσι, από το 2016 έως το 2018, θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε εκπροσώπους από όλες τις συνεργαζόμενες διοργανώσεις. Τέλος, προσκαλούνται για να παρουσιάσουν το έργο τους πρωτοπόροι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής, αλλά παράλληλα δύνονται ευκαιρίες ώστε να αναδειχτούν και κάποια ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής

Η συμμετοχή στο «We are Europe» ξεκινά τον Ιούνιο του 2016, όπου το Reworks θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχει στο Sónar, αλλά και αργότερα τον Οκτώβριο στο Τρόμσο της Νορβηγίας για το Insomnia. Εκεί θα παρουσιαστούν Έλληνες, καθώς και επιλεγμένοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες που έχουν συνδεθεί την πορεία του φεστιβάλ. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν αρκετοί ομιλητές στα αντίστοιχα συνέδρια - forum και εργαστήρια (Sónar+D και Insomnia Movement+New Ideas). Τον Σεπτέμβριο, το Reworks θα φιλοξενήσει αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη τα φεστιβάλ Resonate και Elevate, που αντίστοιχα θα έχουν ενεργό παρουσία τόσο στο μουσικό κομμάτι του Reworks όσο και στο Reworks Forum, κάνοντας τη Θεσσαλονίκη το κέντρο της μουσικής και πολιτιστικής ζύμωσης.

Όλα αυτά, αναρτήθηκαν από τους διοργανωτές, πριν από λίγες μέρες, στην σελίδα του φεστιβάλ:

Καλησπέρα Ευρώπη!
Με την ανακοίνωση του We are Europe στο Παρίσι τον περασμένο μήνα είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε μερικές ακόμη λεπτομέρειες για αυτό το υπέροχο πρότζεκτ!

Το 2016 το Reworks θα συνεργαστεί με επιμέλεια και παρουσίαση ειδικών πρότζεκτ στα παρακάτω φεστιβάλ:
Sónar Festival/ Βαρκελώνη / Ισπανία
Insomnia Festival / Tρόμσο / Νορβηγία

Αντίστοιχα το 2016 το Reworks θα παρουσιάσει χώρους, εργαστήρια και πάνελ από τα:
Elevate Festival / Γκράτς / Αυστρία
Resonate / Βελιγράδι / Σερβία

Στόχος του Reworks η παρουσίαση του έργου Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών παρουσιάζοντας στην Ευρώπη την αισθητική, την φιλοσοφία και το όραμα του. Ένα όχημα για την εξαγωγή της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ ταυτόχρονα και ένας άξονας γνωριμίας σημαντικών και ποιοτικών φεστιβάλ της Ευρώπης με το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα.

H επίσημη έναρξη του προγράμματος «We are Europe»: 


ενώ, το Reworks 2015 official after short movie:Στιγμιότυπα από τις καλύτερες στιγμές του φεστιβάλ:

Τα πρώτα ονόματα και η προπώληση των πρώτων εισιτηρίων για το φετινό Reworks θα ανακοινωθούν σύντομα.

Facebook.com/reworksfestivalofficial
Youtube: Reworks
Instagram: @reworksfestival
#Reworks16

Facebook.com/weare.europe.eu
Twitter: @weare_europe
Youtube: We are Europe
#‎WeAreEurope‬

Διαβάστε ακόμα