Η βραδιά των ελληνικών Όσκαρ πλησιάζει!

Τα Ελληνικά Βραβεία Κινηματογράφου θα δοθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 28 Μαρτίου - μία μεγάλη γιορτή για το ελληνικό σινεμά.
Διαβάστηκε φορες
Η βραδιά των ελληνικών Όσκαρ πλησιάζει! Η διεξαγωγή της ετήσιας τελετής απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κινηματογράφου για την παραγωγή του 2015, θα γίνει στη κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 28 Μαρτίου και θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή για το ελληνικό σινεμά.

Από το 1975 πολλοί καταξιωμένοι 'Έλληνες κινηματογραφιστές υπήρξαν υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση. Η σχέση της Στέγης με το σινεμά είναι πολύπλευρη: στηρίζει ανελλιπώς την εκπαίδευση των νέων για τον κινηματογράφο, φιλοξενεί πρεμιέρες ταινιών και φεστιβάλ που κινούνται στα όρια της κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου.

Αυτή η βραδιά είναι μόνο ένα δείγμα της στενής σχέσης που η Στέγη καλλιεργεί με το σινεμά (όχι μόνο, μα ειδικά, το ελληνικό), μια σχέση που γίνεται ολοένα και πιο στενή και που πρόκειται να αναπτυχθεί στο μέλλον. Οι δραστηριότητες της Στέγης που αφορούν το σινεμά είναι άλλωστε ποικίλες: προβολές και συζητήσεις, φεστιβάλ και ημερίδες, δραστηριότητες τόσο για το κοινό όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου.

Οι προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα μιας ταινίας, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΑΚ, απαιτούν οι ταινίες να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής, να διαθέτουν πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας απ’ το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και να έχουν κάνει πρώτη δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα από 01.01.2015 έως 31.12.2015. Όπως κάθε χρόνο, η ΕΑΚ θα απονείμει βραβεία σε κατηγορίες όπως αυτές της Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Ταινίας Τεκμηρίωσης, Ταινίας Μικρού Μήκους, Σκηνοθεσίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σεναρίου, Μοντάζ, Φωτογραφίας κ.ά.
Διαβάστε ακόμα