Crystal Castles - Amnesty (I)

Το “Amnesty (I) ” έπρεπε να πάει ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά τους Crystal Castles.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
    synthpop, electropop, electropunk

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
    Char, Frail, Ornament

Βαθμολογία:
    6,5/10

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για γίνει το όνομα Crystal Castles ευρέως γνωστό, όχι μόνο στο κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και σε άλλους μουσικόφιλους. Είχαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά φέτος στη σκηνή του Ejekt Festival, σε ένα live που έφερε ακόμα περισσότερους οπαδούς για την μπάντα από τον Καναδά. Ιθύνων νους του συγκροτήματος είναι ο Ethan Kath, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την παραγωγή των τραγουδιών. Τα πρώτα χρόνια είχε στο πλευρό του την Alice Glass στα φωνητικά με την οποία πορεύθηκε για πολύ καιρό, κυκλοφορώντας τρεις δίσκους. Στα τέλη του 2014, η Glass αποχώρησε και τη θέση της πήρε η Edith Frances. Ύστερα από δύο χρόνια περίπου οι Crystal Castles επιστρέφουν με το τέταρτο album τους με τον τίτλο “Amnesty (I) ”. 

Πριν ακούσεις τραγούδια των Crystal Castles είναι καλό να γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται καθώς το experimental στις μουσικές τους είναι τόσο ισχυρό που συνήθως ξενίζει. O συνδυασμός των πλήκτρων του Ethan Kath και των φωνητικών της Edith Frances συνθέτουν μια περισσότερο σκοτεινή πλευρά της synthpop και της elctropunk, δύο μουσικών ειδών που συγκαταλέγονται στην ευρύτερη κατηγορία της house μουσικής. Αυτό είναι ένα θέμα με τον καινούριο δίσκο του διδύμου, διότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα υπνωτισμού κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Αυτό φαίνεται ήδη από το πρώτο κομμάτι, Femen, ενώ το Fleece έχει την διάθεση να “πριονίσει” τις μελωδίες, θολώνοντας κάπως και τα νερά. Κορυφαία στιγμή αποτελεί το Char, το οποίο όμως, δεν διαταράσσει τα νερά ολόκληρου του δίσκου. Ενός δίσκου που δεν ενθουσιάζει, παρά μονάχα κουράζει. Ορισμένες αναφορές στα 80's πραγματοποιούνται χωρίς να υπάρχουν σημαντικές επιρροές. Προσωπικά, θα ήθελα την καινούρια τραγουδίστρια πιο σέξι από φωνητικής άποψης και να μην στρέφεται τόσο πολύ προς το punk και το album να έχει μια ροή χωρίς να με στροβιλίζει από εδώ και από εκεί άσκοπα. Οι ελάχιστες αναλαμπές που υπάρχουν στο δίσκο δεν είναι ικανές να μεταπείσουν τον ακροατή, που θέλει να ακούσει πιο ανέμελες μελωδίες από το ντουέτο, όπως στις αρχικές δισκογραφικές δουλειές του.

Το “Amnesty (I) ” έπρεπε να πάει ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά τους Crystal Castles. Αυτό δε συμβαίνει καθώς τα τραγούδια του θα σε μπερδέψουν και πολύ δύσκολα στην τελική θα βγει ένα άρτιο σύνολο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό δίδυμο δεν έχει αρχίσει να δημιουργεί το δικό του κοινό. Με το φετινό album τους, οι ελπίδες βγήκαν φρούδες, αλλά στο μέλλον έχουμε να περιμένουμε πολλά από τους Crystal Castles.

Amnesty (I)

1. Femen
2. Fleece  
3. Char
4. Enth  
5. Sadist
6. Teach Her How To Hunt
7. Chloroform
8. Frail
9. Concrete  
10. Ornament
11. Their Kindness Is Charade 

Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα