Γιάννης Αγγελάκας

Νέες Ελληνικές Κυκλοφορίες για το Β' Εξάμηνο του 2016

Νέοι δίσκοι από Γιάννη Αγγελάκα, Γιάννη Χαρούλη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιάννη Κότσιρα, Σtella, Boy, Γιώργο Νταλάρα & Μπάμπη Στόκα, Γιώργο Κοντραφούρη, Μαρίζα Ρίζου και πολλούς άλλους.
Διαβάστηκε φορες
Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένουμε αρκετές ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες δίσκων από Έλληνες μουσικούς. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας μπήκε στο δυναμικό της Feelgood κι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο δίσκο του στην Εταιρεία, μέσα στους επόμενους μήνες. Σίγουρα στον ήχο των νέων μουσικών θα παίξει ρόλο η καινούργια μπάντα του.

Ακόμη, αναμένουμε νέους δίσκους από το Γιάννη Μαρκόπουλο, τη Σtella, τον Boy, το Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα, το Γιώργο Κοντραφούρη (σε συνεργασία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη), τη Μαρίζα Ρίζου, τους Gravity Says_I, τους Steromatic C.E.O, τους Όναρ και πολλούς άλλους.

Αναλυτικά:

FEELGOOD

Γιάννης Μαρκόπουλος

Δίσκοι

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ & ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ – Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα… (LIVE 2CD & 2DVD από την ομώνυμη παράσταση)
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ & ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Νέο album
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Νέο album
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ: Νέο album
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΚΑΣ / ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -  ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ: Νέο album
ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ: Νέο album
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ & ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ: Νέο album
ΟΝΑΡ – LIVE CD
 
Συλλογές

SUPER HITS ITALIA: Μια νέα συλλογή από τη σειρά συλλογών της Feelgood “Super”. Η συγκεκριμένη θα περιέχει αγαπημένα ιταλικά τραγούδια από το χθες και το σήμερα.

MINOS EMI

Γιάννης Χαρούλης

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένουμε το νέο δίσκο του Γιάννη Χαρούλη, καθώς και την καινούργια δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Κότσιρα. Θα έχετε ακούσει ίσως το "Κάθε φορά", το νέο τραγούδι του Κότσιρα, το οποίο παίζεται συνέχεια στο ραδιόφωνο.

Προς το παρόν, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα albums.

INNER-EAR

Gravity_Says_I - Quantum Unknown

Στις 16 Σεπτέμβρη θα βγει το "Quantum Unknown" των Gravity Says_I.

Τον Οκτώβριο η πρώτη δουλειά των Chickn, το Νοέμβριο ο δευτερος δίσκος της Σtella και κάπου εκεί το "Pragma" της Sissi Rada και το "Έτοιμοι 2" του Boy.

Για το πρώτο εξάμηνο του '17 είναι το "IV" των Baby Guru, ο δεύτερος δίσκος των A Victim Of Society και οι καινούργιες δουλειές των Whereswilder και The Man From Managra.

COBALT

Γιώργος Νταλάρας & Μπάμπης Στόκας - Κλειδαριές

Αναμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα το νέο άλμπουμ του Μιχάλη Χατζηγιάννη, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου & παραγωγή Χρυσόστομου Μουράτογλου -μια δουλειά από την οποία το πρώτο single «Κράτα Με Εδώ» κατάφερε να πείσει για τη στροφή του Χατζηγιάννη ξανά σε ποιοτικά πράγματα και να παίξει στα αντίστοιχα ραδιοφωνα.
 
Επίσης έχουμε το άλμπουμ των Γιώργου Νταλάρα & Μπάμπη Στόκα με τίτλο «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας» σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη & μουσική Γιώργου Σαμπάνη (το πρώτο single «Κλειδαριές» που έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιους μήνες σημειώνει επιτυχία στο ραδιόφωνο).

PUZZLEMUSIK

Puzzlemusik: Early Days (2006-2009)

Η Puzzlemusik φέτος το φθινόπωρο συμπληρώνει τα 10 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει ανάλογα.

Ο… χορός των κυκλοφοριών θα ξεκινήσει νωρίς-νωρίς, στις 21 Σεπτεμβρίου με την κυκλοφορία της συλλογής “Puzzlemusik: Early Days (2006-2009)”. Είναι η πρώτη από τις τρεις συλλογές που θα κυκλοφορήσουν  μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σε κάθε μία από αυτές ανθολογούνται κομμάτια από τις κυκλοφορίες τριών διαφορετικών περιόδων της Puzzlemusik. Και οι τρεις συλλογές θα κυκλοφορήσουν μόνο σε ψηφιακή μορφή (digital release).

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια μεγάλη κυκλοφορία-έκπληξη για την οποία υπάρχει προς το παρόν … μυστικότητα. Θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις 10 Σεπτέμβρη και θα κυκλοφορήσει στις 28 του ίδιου μήνα ταυτόχρονα και στα τρία format (βινύλιο, cd και digital release).

Τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τα εξής:

Γιώργος Κοντραφούρης – Haunted Poems
Το πρώτο πιάνο-άλμπουμ του Κοντραφούρη από το “The Storyteller” του 2007! Και εδώ θα υπάρξουν εκπλήξεις. Όπως το ότι κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ θα είναι όντως … poems. Και αυτό δεν θα είναι η μόνη έκπληξη… Τα πεζο-ποιήματα αυτά τα έχει γράψει ο Γιώργος Κοντραφούρης και θα τα απαγγέλει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

Μαρία Λατσίνου – Μια Ανάσα Μετά (Live @ ΙΛΙΟΝ plus)
Κυκλοφορία με τραγούδια ηχογραφημένα σε  live εμφάνιση στο ΙΛΙΟΝ plus τον Απρίλιο που μας πέρασε. Με την εξαίρεση του τραγουδιού  «Χαμένη Γενιά» που ξεχώρισε ιδιαίτερα μέσα από το ντεμπούτο της Λατσίνου «Μια Ανάσα Δρόμος»,  κατά τα άλλα το νέο άλμπουμ  θα περιλαμβάνει τραγούδια που δεν συμπεριελήφθησαν στο ντεμπούτο παρότι παίζονταν τακτικά στα  live της που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την κυκλοφορία του. Στην ουσία κλείνει ένα κεφάλαιο στην μέχρι τώρα πορεία της Λατσίνου πριν ανοίξει το επόμενο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.
Άκουσε εδώ.

Lower Cut – tba
Ολοκληρώνονται οι μίξεις για το δεύτερο άλμπουμ των Lower Cut. Μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από το video-single “Ocean” που βγήκε στον αέρα από την άνοιξη ήδη. Θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Άκουσε εδώ.

Εκτός των παραπάνω θα υπάρξουν μέσα στο φθινόπωρο και δύο ακόμη κυκλοφορίες επετειακού χαρακτήρα:

Χρήστος Αλεξόπουλος - The MeanTime Sessions EP
Θα κυκλοφορήσει (μόνο σε ψηφιακή μορφή) τον Νοέμβριο και  θα περιέχει outtakes από το άλμπουμ  MeanTime του Χρήστου Αλεξόπουλου (2012). Ο Αλεξόπουλος είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πέρυσι ότι δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει προσωπικό άλμπουμ για αρκετά χρόνια ακόμη. Μένει να φανεί αν η κυκλοφορία αυτή με τα κομμάτια που έμειναν έξω από το τελευταίο ως τώρα άλμπουμ του είναι η επιβεβαίωση αυτού ή ένα comeback.
Άκουσε εδώ.

Γιώργος Κοντραφούρης – The Storyteller (επετειακή έκδοση σε βινύλιο)
Το άλμπουμ αυτό είχε αποτελέσει την δεύτερη κυκλοφορία της Puzzlemusik πίσω στο 2007. Είχε κυκλοφορήσει σε cd μόνο και είναι ένα από long-sellers της εταιρείας. Υπάρχει ακόμη στοκ του cd στα δισκοπωλεία αλλά έχει σταματήσει  να διανέμεται  καθώς έχει εξαντληθεί το στοκ της αποθήκης της Puzzlemusik.  Θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο (περιορισμένα αντίτυπα) νωρίς τον Νοέμβριο. Η σειρά των τραγουδιών στο βινύλιο θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή του cd.
Άκουσε εδώ.

FM RECORDS

Ζωή Τηγανούρια (Zoe Tiganouria) - Σαμοθράκης Βήμα

Η σημαντικότερη από τις επερχόμενες κυκλοφορίες μας ειναι από τους STEREOMATIC C.E.O. (δημιουργοι των "Το Νεο Κυμα Remixes" και "Club Cosmopolitan") που επιστρεφουν το Φθινοπωρο του 2016 με ενα αφιερωμα στην κινηματογραφικη μουσικη του μεγαλυτερου Ελληνα συνθετη, Μικη Θεοδωρακη. Ανακατασκευαζουν 21 κομματια που ολοι αγαπησαμε απο τον κινηματογραφο, "μεταφεροντας" με τον δικο τους τροπο την μουσικη του στον 21ο αιωνα. Ο τιτλος θα ειναι MIKIS21.
 
Άλλες σημαντικές κυκλοφορίες είναι,

- από τον γνωστό έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό οι κυκλοφορίες:
Μιχάλης Κουμπιός (Michalis Koumbios), Στάθης Σκανδαλίδης - Dama Dama
&
Μιχάλης Κουμπιός (Michalis Koumbios), Μιχάλης Νικολούδης - Τραγούδια από Κουμπότρυπες (1979 - 1985)
- από την πολύ καλή Ελληνίδα ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια οι κυκλοφορίες:
Ζωή Τηγανούρια (Zoe Tiganouria) - Σαμοθράκης Βήμα
&
Ζωή Τηγανούρια (Zoe Tiganouria) - L' Accordéon Par Zoe
- από το ανερχόμενο ντουέτο εγχόρδων String Demons η πρωτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους με τίτλο "Fear of the Bach".
- από τον πολύ καλό Ελληνα κιθαριστη Βαγγέλη Μπουντούνη και την εντυπωσιακή ορχήστρα με 200 κιθαρες, η κυκλοφορία με τίτλο "200 Guitars for Greece (Live)"
- από τις ανερχόμενες Ελληνίδες συνθέτριες Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, μια πολύ "δυνατή" κυκλοφορία με τίτλο "Ελλάς Πολιτική Κρατούμενη"
- από τον συνθέτη Σίμο Κουσκούνη (Simon Kouskounis) μια σειρά από κυκλοφορίες με ορχηστρική μουσική με τους εξής τίτλους: Unfair Time, My Journey, After, Guitar Memories, Ostria
- από τους ανερχόμενους νέους καλλιτεχνες ο Tasos feat. Thespina Music με το Anna (3-track Single) και ο Ελληνο-Γερμανός ράπερ MC Gkimpakos (ο τιτλος ΤΒΑ).
 
Επίσης και οι εξής:

Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Μικης Θεοδωράκης - Μυρτιά
Μάνια Βλαχογιάννη - Σε θέλω τόσο
Μενέλαος Κανάκης - Moments
Νίκος Κουλούρης - Time After Time
Various Artists - The 20 Winners of the FM Records World Music Competition
In Order Of Disappearance - One Floating Shipwreck
Echo Basement - Placid
Aural Fragment - La Famiglia 2016
Γιώργος Λάσκαρις - Χάρτινες Λέξεις
Αλέξης Γραμματικός & Φωτεινή Τσακνάκη - Argo Navis (Soundtrack)
Βάλια Τσιργιώτη - 5 Λαικές Μπαλάντες
Νίκος Λυμπεράκης (Nikos Liberakis) - Lost Seas


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
6,0 / 10 (σε 5 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα