Σαββόπουλος Διονύσης

Διονύσης Σαββόπουλος: Ζει το ελληνικό τραγούδι, όλα τα άλλα είναι περιττά

Ο Διονύσης Σαββόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα του προεκλογικού σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και των αντιδράσεων από τα σωματεία των δημιουργών.
Διαβάστηκε φορες
Ο Διονύσης Σαββόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα του προεκλογικού σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και των αντιδράσεων από τα σωματεία των δημιουργών. Πήρε θέση με τον δικό του τρόπου και την παρακάτω επιστολή:

Νωρίτερα είχαν αντιδράσει ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

EΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν με την διάλυση της  Α.Ε.Π.Ι.  βρεθήκαμε εκκρεμείς και μετέωροι,  αποφασίσαμε συνθέτες και στιχουργοί να φτιάξουμε ένα δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών μας δικαιωμάτων.

 Αλλά επειδή δεν είχαμε ούτε την τεχνογνωσία, ούτε στέγη, ούτε τα στοιχειώδη, απευθυνθήκαμε στο υπουργείου πολιτισμού για να μας συμβουλέψει, διότι πρόκειται για το ελληνικό τραγούδι διάολε, για ένα κομμάτι της εθνικής μας μουσικής.

Το υπουργείο, προς  τιμήν του, το κατάλαβε και δέχθηκε να μας βοηθήσει για μια σύντομη μεταβατική  περίοδο ώσπου να σταθούμε στα πόδια μας και να μην χρειαζόμαστε πια το κράτος .

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων, είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων,  μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση.

Συγχαίρω τους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και παλεύουν εδώ και χρόνια στο να δοθεί μια λύση δίκαιη οργανωμένη και ασφαλής. Συγχαίρω επίσης όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν σε αυτό. Καλώ  και εγώ όλα τα κόμματα να επιδείξουν κοινή και ανιδιοτελή στάση σε αυτή την τελική ευθεία της διαδικασίας ώστε να έχει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα κατοχύρωσης της πνευματικής εργασίας.

Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα.

Ζει το ελληνικό τραγούδι.

Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Διονύσης Σαββόπουλος

 
Διαβάστε ακόμα