Moderat live

Moderat live @ Gazi Music Hall

Ένα από εκείνα τα sets που έγινε την ώρα που έπρεπε και που σίγουρα θα μνημονεύεται για καιρό.
Διαβάστηκε φορες
Έχοντας κυκλοφορήσει το τρίτο τους άλμπουμ, με τον ευφάνταστο τίτλο ΙΙΙ, ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς για τον υποφαινόμενο, οι Moderat, ευτυχώς για τα αυτιά, τα μάτια, την ψυχή και το κορμί μας, ήρθαν κι από τα μέρη μας για μία “live” εμφάνιση.

Ήταν κι η πιο κατάλληλη στιγμή για το ευρύ κοινό, να έρθει σε επαφή με τις μουσικές του super group, γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε κι αυτό, αφού το ηλεκτρονικό, γερμανικό τρίο, αποτελείται από μουσικούς παραγωγούς (Apparat / Modeselektor) που την έχουν ιδρώσει τη φανέλα. Κι αν υπολογίσει κανείς πως με το III, έπεισαν και τους πιο δύσπιστους για τη δυναμική τους, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και βαθύ, μουσικό έργο, που τους κατέταξε στους «μεγάλους» πια, τα πάντα οδηγούσαν σε μια αξέχαστη βραδιά.
Κι αυτό έγινε στο κατάμεστο, από 3000 περίπου κόσμο, Gazi Music Hall, όπου η ζέστη, ο ιδρώτας, οι μπάφοι και τα σηκωμένα χέρια στον ουρανό έκαναν ακόμη και τους ίδιους τους Moderat να χαμογελάνε. Η έναρξη έγινε λίγο μετά τις 22:00 και για σχεδόν 2 ώρες, κορμιά και ψυχές έγιναν ένα. Ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος μπροστά, από εκείνον που ακούγαμε εμείς τουλάχιστον που βρισκόμασταν κοντά στο μπαρ, αλλά σε γενικές γραμμές, τα μπάσα σε χτυπούσαν στα μηνίγγια και σε συνδυασμό με το αξιοπρόσεχτο light show και τις ισχυρές εικόνες στο video wall, σε «έστελναν».

Έναρξη με το “Ghostmother” που μας ζέστανε κι έπειτα καταιγισμός από τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας τους. Ένα best of (απώλεια το Damage Done βέβαια), ορθά δομημένο, που ανεβοκατέβαζε τις διαθέσεις ισορροπημένα, όπου κατάφεραν να χωρέσουν τραγούδια σαν το “Last Time” και το “The Fool”, μαζί με τα “Running”, “Rusty Nails” και “Les Grandes Marches” (τί ωραία έκπληξη).

Γύρω στις 23:20 (ευτυχώς που είχα τη φίλη μου Δώρα να με «γειώνει» και να κρατάω και καμιά σημείωση), το βασικό set ολοκληρώθηκε κι έπειτα από ένα μικρό μπιζάρισμα, οι Moderat επέστρεψαν για το 1ο προγραμματισμένο encore,  που αποτελούνταν από 4 τραγούδια. Στο “Bad Kingdom”, ενώθηκαν οι φωνές όλων στο “This is not what you wanted, not what you had in mind”, σημείο που αποτέλεσε την κορυφή της βραδιάς, όπως μπορείτε να νοιώσετε.
Αυτό που έχουν καταφέρει οι Moderat σε αυτές τις εμφανίσεις που δικαιολογούν τα sold out και τις εξαιρετικές κριτικές, είναι πως έχουν ενώσει πολλές στρατιές ανθρώπων. Νέο κόσμο που αγαπάει τα τεκτονικά, χορευτικά beats, παλιούς synth pop-άδες και νεορομαντικούς, ψαγμένους experimental ηλεκτρονικάδες, λάτρεις του trip-hop της σχολής του Bristol, αλλά και φυσικά τον «απλό» mainstream κόσμο που παρασύρεται από το hype. Όμορφοι άνθρωποι (έτσι ήταν όλοι στα μάτια μου) που τραγουδούσαν δυνατά πολλούς από τους στίχους των τραγουδιών, που λικνίζονταν ο καθένας στο δικό του αγαπημένο τραγούδι από τη δισκογραφία τους, που ήρθαν πιο κοντά ο ένας στον άλλον (οκ...σε κάποιες στιγμές περισσότερο κοντά από όσο ήθελες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σπρωξίματα ή ψιλοτσαμπουκάδες για μια θέση στον ήλιο).

Το «προγραμματισμένο» live των Moderat στην Αθήνα, έχω την αίσθηση πως άφησε τους περισσότερους ικανοποιημένους, αν όχι ζαλισμένους/μαγεμένους. Ίσως μια πιο ζωντανή απόδοση των τραγουδιών να απογείωνε ακόμη περισσότερο το όλο concept, αλλά ας μείνουμε σε αυτό που ήταν. Ένα από εκείνα τα sets που έγινε την ώρα που έπρεπε και που σίγουρα θα μνημονεύεται για καιρό. Σειρά τώρα του Trentemoller.

Με κάθε επιφύλαξη, το setlist της βραδιάς (διορθώσεις ευπρόσδεκτες):

Setlist

Ghostmother
A New Error
Running
Eating Hooks
Rusty Nails
Reminder
Animal Trails
Last Time
Les Grandes Marches
Nr. 22
   
Encore:
Milk
Bad Kingdom
The Fool
Intruder
   
Encore2:
Versions

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,7 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα