Wacken Open Air 2019: Ήμασταν σε ένα από τα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου

Το Wacken Open Air δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα τεράστιο αντάμωμα χιλιάδων οπαδών του σκληρού ήχου από όλο τον κόσμο. 75 χιλιάδες ψυχές συμπορεύονται στην Άγια Γη (Holy Ground) και μοιράζονται την αγάπη τους για την μουσική, παρέα με πάνω από διακόσιες μπάντες  σε  δέκα σκηνές.

Διαβάστηκε φορες
* Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Αλέξιο Αντωνόπουλο και το Mixgrill

Το Wacken Open Air δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα τεράστιο αντάμωμα χιλιάδων οπαδών του σκληρού ήχου από όλο τον κόσμο. 75 χιλιάδες ψυχές συμπορεύονται στην Άγια Γη (Holy Ground) και μοιράζονται την αγάπη τους για την μουσική, παρέα με πάνω από διακόσιες μπάντες σε δέκα σκηνές.

Η κατάσταση που γίνεται εκεί κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου δεν έχει προηγούμενο. Όπως σας είχα αναφέρει και την περασμένη χρονιά (μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση του 2018 εδώ), το Wacken είναι ένα φεστιβάλ που θέλει οργάνωση για να πας εκεί, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτες. Λάσπη, βροχή, ήλιος, καύσωνας, σκόνη. Άλλοτε κάποια από αυτά και άλλοτε όλα μαζί με τις εναλλαγές του καιρού να συμβαίνουν ανά ώρα.


Όπως και να έχει προτού πάτε φροντίστε να έχετε προετοιμαστεί τόσο για βροχή και λάσπη, όσο και για συνθήκες ξηρασίας. Η σκηνή που θα έχετε μαζί σας δεν χρειάζεται να έχει τρομερό δείκτη αδιαβροχοποίησης, μια απλή σκηνή της τάξεως των είκοσι ευρώ είναι αρκετή και ένα η δύο τεντόπανα για να την τυλίξετε αν χρειαστεί, ώστε σε περίπτωση μπόρας να μην μπει νερά μέσα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας και σακούλες μεγάλες έτσι ώστε όσο λείπετε από την σκηνή - και πιστέψτε με, θα λείπετε ατελείωτες ώρες κάθε μέρα - να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα σας θα παραμείνουν στεγνά.

Ένα ζευγάρι γαλότσες η αρβύλες θα κάνει την μετακίνηση σας εύκολη και άνετη σε περίπτωση που η βροχή μετατρέψει το χώμα σε λάσπη. Βέβαια μιλάμε για πολύ λάσπη που μπορεί να φτάσει άνετα πολύ πάνω από τον αστράγαλο. Φυσικά, σε περίπτωση ξηρασίας, τα ελαφρά αθλητικά παπούτσια είναι μάλλον η πιο σωστή επιλογή. Το περπάτημα που θα κάνετε εκεί θα είναι αρκετό, οπότε σε κάθε περίπτωση διαλέξτε όσο το δυνατόν πιο ανατομικά υποδήματα.
Τα δεκάδες σημεία ποσίμου νερού τόσο στα κάμπινγκ όσο και στον κυρίως χώρο (infield)  δεν θα σας αφήσουν να αφυδατωθείτε ούτε για μια στιγμή ενώ οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες καθαρίζονται σχεδόν μετά από κάθε μεμονωμένη χρήση που σημαίνει ότι 9 στις δέκα φορές που θα τις χρησιμοποιήσετε θα τις πετύχετε κυριολεκτικά να λάμπουν. Τέλος στο κομμάτι ποτού και φαγητού οι λύσεις είναι πολλές, ενώ αν θέλετε οικονομικές επιλογές, από φέτος και μάλλον και από εδώ και πέρα, λειτουργεί κανονικό σούπερ μάρκετ με ότι μπορεί κανείς να φανταστεί και σε τιμές απίστευτα οικονομικές, με πάνω από εκτατό υπαλλήλους και 17 ταμεία για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες των οπαδών χωρίς συνωστισμούς και παρατράγουδα.

Για όποιον φίλο ή φίλη ενδιαφέρετε να επισκεφτεί το W:O:A,  στην ιστοσελίδα www.wacken.com μπορεί να βρει όλες τις λεπτομέρειες και όλα τα νέα και στο facebook μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ομάδα: wacken greek fans.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα