Tom Hanks

O Tom Hanks θα εκδώσει το πρώτο του βιβλίο

Το "Uncommon Type: Some Stories" θα περιλαμβάνει 17 ιστορίες που έγραψε ο ηθοποιός τα τελευταία 2 χρόνια
Διαβάστηκε φορες
Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, έχει κερδίσει δύο Όσκαρ, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαχρονικές ταινίες όπως οι "Forrest Gump", "Η διάσωση του στρατιώτη Ryan", "Το πράσινο μίλι" και "Κώδικας Da Vinci", είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Rita Wilson και περνά τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα (Αντίπαρος), φαίνεται cool και θα δοκιμαστεί σε έναν νέο ρόλο, αυτόν του συγγραφέα. Πρόκειται φυσικά για τον Tom Hanks!

Το πρώτο του βιβλίο λοιπόν προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μορφές: έντυπη μορφή με σκληρό εξώφυλλο, ηλεκτρονική μορφή (ebook) και audiobook με τον Hanks στην ανάγνωση. Πρόκειται για μία συλλογή ιστοριών με τον τίτλο "Uncommon Type: Some Stories". Οι ιστορίες είναι 17 στο σύνολο και έχουν όλες κάποια σχέση με μία διαφορετική γραφομηχανή, μια και ο Tom Hanks είναι συλλέκτης και διαθέτει περισσότερες από 100 vintage γραφομηχανές, αν και γράφτηκαν... στο laptop του!

Ο ηθοποιός έχει αναφέρει πως έμπνευση για τις ιστορίες του έχουν αποτελέσει διάφορες μνήμες του παρελθόντος και αναπάντητα ερωτήματα που τον "κυνηγούν". Πρωταγωνιστής σε μία από τις ιστορίες του θα διαβάσουμε να είναι ένας μετανάστης, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη έπειτα από τον σπαραγμό και τη συντριβή της οικογένειάς του και της ζωής του λόγω του εμφυλίου πολέμου που επικρατεί στην πατρίδα του. Άλλη ιστορία θα επικεντρώνεται σε έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο και τον βοηθό του που σχεδιάζουν να κυνηγήσουν κάτι πολύ μεγάλο στην Αμερική. 

Ο εκδότης Sonny Mehta δηλώνει σχετικά: "Είχα διαβάσει μια ιστορία που έγραψε ο Tom και δημοσιεύτηκε στον 'The New Yorker' πριν μερικά χρόνια (πρόκειται για την ιστορία "Alan Bean Plus Four" που δημοσιεύτηκε το 2014, διαβάστε τη εδώ) και είχα εντυπωσιαστεί από την τόσο αξιόλογη φωνή του ως συγγραφέα. Ήλπιζα να είχε περισσότερες τέτοιες ιστορίες στα σκαριά. Ευτυχώς, για τους αναγνώστες, είχε, όπως απεδείχθη!", ενώ εκθειάζει το εύρος της αφήγησής του, καθώς και το χιούμορ και την ανθρωπιά που διακατέχουν το έργο. 

Ο Hanks ξεκίνησε να γράφει το 2015 κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του ανά την υφήλιο. "Γύριζα ταινίες στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στη Βουδαπέστη, στην Ατλάντα και έγραφα σε όλες από αυτές τις πόλεις. Έγραφα στα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των τουρ για την προώθηση των ταινιών. Έγραφα κατά τη διάρκεια των διακοπών μου. Έγραφα σε αεροπλάνα, στο σπίτι, στο γραφείο. Όταν μπορούσα να έχω ένα πρόγραμμα και να το τηρώ, συνήθιζα να γράφω από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.", είπε ο αγαπημένος ηθοποιός. 

Μέχρι τώρα τα δικαιώματα του βιβλίου του έχουν πωληθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Βραζιλία και Ολλανδία. Είναι δεδομένο πως θα έχει απήχηση και στη χώρα μας!
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα