Run The Jewels 3

Rebellious Jukebox Vol.2: 01-02.2017

Δίσκοι και τραγούδια που ξεχωρίζουν από το πρώτο δίμηνο του 2017.
Διαβάστηκε φορες
Με το πρώτο playlist του Rebellious Jukebox πήγαμε πίσω στο 1977, στο αποκορύφωμα της έκρηξης του punk, για να θυμηθούμε 10 κορυφαία ντεμπούτα που σημάδεψαν τα τέλη των '70s και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες rock γενιές. Σε επόμενα άρθρα θα θυμηθούμε και άλλα σπουδαία πράγματα που έγιναν σε χρονιές που τελειώνουν σε 7, για το Volume 2 όμως επιστρέφουμε στο σήμερα και επιλέγουμε 10 άλμπουμ και 1 συλλογή που ξεχωρίσαμε ανάμεσα στις κυκλοφορίες του πρώτου διμήνου του 2017.

Στην κορυφή της λίστας των δίσκων του διμήνου θα βρείτε το τρίτο άλμπουμ της συνεργασίας ανάμεσα στον El-P και τον Killer Mike, δύο σπουδαίους τύπους από το χώρο του hip hop με πολλές και σημαντικές δουλειές τις δύο τελευταίες δεκαετίες. To "Run The Jewels 3" εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα του 2016, λίγες μέρες δηλαδή πριν έρθουν τα ηνία του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ, για να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως soundtrack αντίδρασης και αντίστασης στον παραλογισμό που παίρνει για τα καλά το πάνω χέρι στην Αμερική (και όχι μόνο).

Θα περίμενα το 2017 να ακούσουμε πολλά περισσότερα πολιτικοποιημένα άλμπουμ, κάτι τέτοιο πάντως δε φαίνεται να συμβαίνει ακόμα, αν κρίνω από τις υπόλοιπες νέες κυκλοφορίες του διμήνου. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι ωραίες κιθάρες του Ty Segall στο δεύτερο ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφορεί την τελευταία δεκαετία, ένας δίσκος που ηχογράφησε με τον Steve Albini  και συνδυάζει στοιχεία από όλη την μέχρι τώρα πορεία του, καθώς και αυτές των Japandroids και Cloud Nothings, δύο από τις καλύτερες indie rock μπάντες των τελευταίων ετών.

Οι αγαπητοί Moon Duo στο "Occult Architecture Vol. 1", το πρώτο από τα δύο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν φέτος με θέμα το ταξίδι από το σκοτάδι προς το φως, συνδυάζουν καλύτερα από ποτέ το Krautrock με τη ψυχεδέλεια δίνοντας μας 7 από τις καλύτερες συνθέσεις τους, ενώ ο  Mark Eitzel, η φωνή των σπουδαίων American Music Club, με τη βοήθεια του Bernard Butler που κάνει την παραγωγή και παίζει μαζί του σε όλο το δίσκο, επιστρέφει με μία από τις κορυφαίες δουλειές της μακρόχρονης προσωπικής του πορείας, το εξαιρετικό "Hey Mr Ferryman".

Όσο για τη συλλογή που συμπληρώνει την πρώτη λίστα του Rebellious Jukebox με θέμα το 2017, αυτή είναι η "Rough Trade Counter Culture 2016" με μερικές πρώτης τάξεως επιλογές από τη δισκογραφία της περασμένης χρονιάς, ανάμεσα τους και τα δύο άλμπουμ της χρονιάς κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, αυτά των Car Seat Headrest και της Angel Olsen.

Top 11 Albums 01-02.2017

Run The Jewels 31.  Run The Jewels 3 - RUN THE JEWELS
2.  Ty Segall - TY SEGALL
3.  Hey Mr Ferryman - MARK EITZEL
4.  Near To The Wild Heart Of Life - JAPANDROIDS
5.  Life Without Sound - CLOUD NOTHINGS
6.  Occult Architecture Vol. 1 - MOON DUO
7.  Future Politics - AUSTRA
8.  Oczy Mlody - THE FLAMING LIPS
9.  I See You - THE XX
10. Hang - FOXYGEN
11. Rough Trade Counter Culture 2016 - VARIOUS ARTISTS

Top 12 Tracks

1.  Hey Kids (Bumaye) [feat. Danny Brown] - RUN THE JEWELS
2.  Cold Fear - MOON DUO
3.  Sister Green Eyes - JOSEFIN ÖHRN & THE LIBERATION
4.  The Last Ten Years - MARK EITZEL
5.  Follow The Leader - FOXYGEN
6.  Thank You Mr K - TY SEGALL
7.  Near to the Wild Heart of Life - JAPANDROIDS
8.  Things Are Right with You - CLOUD NOTHINGS
9.  Country Sleaze - GOAT GIRL
10. One Night While Hunting for Faeries and Witches and Wizards to Kill - THE FLAMING LIPS
11. Future Politics - AUSTRA
12. Say Something Loving - THE XX



Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα