Blues Pills01

Blues Pills + Riverbed @ Piraeus Academy, 11.03.2017

Οι Blues Pills, με την Erin Larsson να χορεύει πάνω στο δεμένο παίξιμο της μπάντας, στις ζωντανές τους εμφανίσεις μας κερδίζουν.
Διαβάστηκε φορες
Πιο έμπειροι και με περισσότερες soul επιρροές οι Blues Pills συμπεριέλαβαν την Ελλάδα και σε αυτή την Ευρωπαϊκή βόλτα τους. Για τους φίλους που δεν έχουν φτάσει στα αυτιά τους ακόμα, το συγκρότημα έχει δύο δίσκους στο ενεργητικό του και είναι επηρεασμένο βαθιά από το rock της δεκαετίας του '70. Από τους Blues Pills βγαίνει μπροστά με μανία η Erin Larsson, η τραγουδίστρια της μπάντας, η οποία είναι ένας συνδυασμός της Janis Joplin και του Robert Plant.

Οι θεατές στο Academy άνοιγαν καλά τα αυτιά και τα μάτια τους για να απολαύσουν την εκρηκτική φωνή της Erin και την εντυπωσιακή της παρουσία. Αυτή είναι που γεμίζει τη σκηνή, χτυπιέται και χορεύει ξυπόλητη. Μπορεί να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος σε μία ζωντανή εμφάνιση των Blues Pills αλλά σίγουρα δεν πάει πίσω και ο βασικός κιθαρίστας της μπάντας, Dorian Sorriaux. Είναι μία φιγούρα που μοιάζει σαν Γάλλος βασιλιάς της Αναγέννησης, με εξαιρετικό κιθαριστικό ταλέντο. Ο βιρτουόζος πιτσιρικάς στη συναυλία ήταν στατικός και κούναγε μόνο τα χέρια του επάνω στη κιθάρα, δημιουργώντας μία ιδιάζουσα αντίθεση με την υπερκινητική Erin.

Οι εγχώριοι Riverbed ήταν το συγκρότημα που άνοιξε τη συναυλία ενώ ο κόσμος ακόμα γέμιζε το χώρο. Η εμφάνιση τους ήταν αξιοπρεπής, αλλά δε φάνηκε να κερδίζουν το κοινό παρά μόνο κοντά στο φινάλε με τη διασκευή τους στο γνωστό “Keep Me Hangin' On” (στη blues εκδοχή του).
Blues Pills02
Οι Blues Pills ξεκίνησαν τη συναυλία με το “Lady in Gold” και το “Little Boy Preacher” από το τελευταίο δίσκο τους. Από την προηγούμενη φορά που βρίσκονταν στα μέρη μας, η μπάντα έχει εμπλουτίσει τη σύνθεση της με keyboards. Ο ήχος τους έχει διαφοροποιηθεί αφού στο καινούριο “Lady in Gold” η μπάντα έχει πειραματιστεί με gospel και rhythm 'n' blues, πατώντας εν μέρη στο ηχόχρωμα των παλιών συνθέσεων. Οι κύριοι συνθέτες των Blues Pills παραμένουν ο μπασίστας Zack Anderson και η Larsson.

Το Pireaus Academy είχε αρκετούς θεατές, κυρίως νέο κόσμο κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Οι νεαροί μουσικόφιλοι ψάχνουν καινούργιες μπάντες που παίζουν οργανική μουσική. Παρ' όλα αυτά ήθελε αρκετούς ακόμα για να γίνει sold out. Ίσως κάποιοι να θεώρησαν ότι δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την προηγούμενη επίσκεψή τους, ίσως δεν τους άρεσε η ποικιλία του δεύτερου δίσκου της μπάντας και ίσως η μπάντα να ταίριαζε σε έναν λίγο μικρότερο χώρο.
 
Για το συγκρότημα φυσικά αυτά ήταν ψιλά γράμματα. Ανέβασαν τους τόνους στα βαρβάτα “High Class Woman” και “Devil Man” που το κοινό τους τα ξέρει απ' έξω. Η Erin αγρίεψε με το βρώμικο φαλτσέτο της στο “Bad Talkers” και κάθισε στα πλήκτρα χωρίς τη συνοδεία της μπάντας για το “I Felt A Change”, το οποίο θυμίζει κλασσικές Soul ερμηνείες. Η ταιριαστή διασκευή στο “Somebody To Love” των Jefferson Airplane ήρθε στο Encore, ενώ η μπάντα δεν ξέχασε να βάλει στο set και το αγαπημένο “Ain't No Change”, που παραπέμπει στις πρώτες δουλειές του Peter Green.
Blues Pills03
Οι Blues Pills δισκογραφικά βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη. Παρ' όλο που έχουν επεκτείνει το setlist τους, έχουν ακόμα πολλά να μας τραγουδήσουν. Δεν μας έχουν δώσει ακόμα το δίσκο που θα τους απογειώσει ως συγκρότημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ειδικά η πρώτη τους δουλειά δεν είναι πολύ αξιόλογη. Όμως με την Erin παθιασμένη στη σκηνή να χορεύει πάνω στο δεμένο παίξιμο της μπάντας, στις ζωντανές τους εμφανίσεις μας έχουν κερδίσει.

Blues Pills Setlist
Lady in Gold
Little Boy Preacher
Black Smoke
Bliss
Bad Talkers
Won't Go Back
Elements and Things (Tony Joe White cover)
You Gotta Try
Astralplane
High Class Woman
Ain't No Change
Little Sun
I Felt a Change
Gone So Long

Encore
Somebody to Love (Jefferson Airplane cover)
Devil Man



[Οι φωτογραφίες του άρθρου ανήκουν στον Ξενοφώντα Καράμπαλη και το Mix Grill]

Blues Pills04
Blues Pills05
Blues Pills06
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα