«Come Together: a Beatles Retrospective», στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο Πάτρας την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ παρουσιάζει μία συναυλία - αναδρομή στην μουσική των Beatles, σε μια μοναδική εκτέλεση από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" σε συνεργασία με σπουδαίους μουσικούς.
Διαβάστηκε φορες
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει τη συναυλία «Come Together: a Beatles Retrospective», αφιερωμένη στους Beatles, το συγκρότημα από το Λίβερπουλ, που αποτέλεσε έμβλημα της αγγλικής ροκ μουσικής σκηνής της δεκαετίας του '60 και «άλλαξε» της μουσική τάξη των «πραγμάτων» και εξακολουθεί να εμπνέει ένα παγκόσμιο μουσικό ρεύμα. Όλα αυτά τα χρόνια πολλά ήταν τα συγκροτήματα που επιχείρησαν αφιερώματα στους Beatles, άλλες φορές βρίσκοντας μεγάλη απήχηση, και άλλες που αποτέλεσαν απλές επαναλήψεις μιας συνταγής επιτυχίας χωρίς ιδιαίτερο ύφος. Ενδιαφέροντα ήταν τα εγχειρήματα πολλών μεγάλων ορχηστρών του κόσμου, όπως Atlanta Symphony Orchestra, Dallas Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, RRSO Symphony Orchestra και London Starlight Orchestra, που έδωσαν μια άλλη διάσταση στις πολυεπίπεδες μουσικές συνθέσεις του συγκροτήματος, αλλά και παραμέρισαν πολλές φορές τον ροκ χαρακτήρα της μουσικής του. 

Η ιδέα της ερμηνείας της μουσικής του συγκροτήματος από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων υπήρξε πρόκληση για τον ιδρυτή της Θανάση Τσιπινάκη.
Έτσι, εις μνήμην του, η καταξιωμένη Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης", έπειτα από μια μεγάλη συναυλιακή πορεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και αποσπάσει άριστες κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο, έχοντας στο ιστορικό της πολλές πρώτες εκτελέσεις σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και δισκογραφήσει μερικά μικρά διαμάντια όλα αυτά τα χρόνια, αναλαμβάνει ένα σπουδαίο, πρωτοποριακό και για τα ίδια τα μέλη της εγχείρημα: σε συνεργασία με μερικούς εξαιρετικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, θα εκτελέσουν κομμάτια από την δισκογραφία των Beatles, με μια πολύ ιδιαίτερη χροιά, βγαλμένη από τον συγκερασμό του μελωδικού ορχηστρικού ηχοχρώματος με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία. Ο ακουστικός ήχος των νυκτών εγχόρδων, θα συναντηθεί σε μια μοναδική βραδιά με το electro-rock ensemble, των Γιάννη Αναστασάκη, Βάσω Δημητρίου, Καλλίστρατο Δρακόπουλο και Μιχάλη Ευδαίμων. Το μουσικό σύνολο θα ολοκληρώνουν τα γυναικεία φωνητικά τριών σπουδαίων ερμηνευτριών: της Τζένης Καπάδαη, της Άννας Λινάρδου και της Κατερίνας Πολέμη, τρεις ξεχωριστές φωνητικές προσωπικότητες που καλύπτουν ερμηνευτικά ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα, καλούνται να συμβάλουν σε αυτήν τη δημιουργική, διαλεκτική συνύπαρξη διαφορετικών ηχοχρωμάτων, επιρροών και ιδιωμάτων. Το σύνολο διευθύνει ο διακεκριμένος Μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ Αναστάσιος Συμεωνίδης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων έχει η Βάγια Ζεππάτου. Η συναυλία με τίτλο «Come Together: a Beatles Retrospective» θα δοθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στις 21.30, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. 

Πιστεύουμε πως το Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας, στην πόλη όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται η ορχήστρα, θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή της εν λόγω συνάντησης και πως θα πρέπει ακολουθήσουν συναυλίες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης»
Αναστάσιος Συμεωνίδης, μουσική διεύθυνση
Βάσω Δημητρίου, ενορχηστρώσεις
Τζένη Καπάδαη, τραγούδι
Άννα Λινάρδου, τραγούδι
Κατερίνα Πολέμη, τραγούδι
Γιάννης Αναστασάκης, ηλεκτρική κιθάρα, ηχητικά εφέ
Βάσω Δημητρίου, ηλεκτρική κιθάρα
Καλλίστρατος Δρακόπουλος, τύμπανα
Μιχάλης Ευδαίμονας, ηλεκτρικό μπάσο
Κατερίνα Πολέμη, ακουστική κιθάρα
Βάγια Ζεππάτου, καλλιτεχνική διεύθυνση Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων
Νίκος Σωτηρόπουλος, φωτιστικός σχεδιασμός
Διονύσης Μπάστας, ηχοληψία

Τιμές εισιτηρίων 10€ και 7€.

Σημεία προπώλησης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"
10.00 - 13.00   & 18.00 - 21.00
Πλατεία Γεωργίου
2610 273.613

Music Station(ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34            
2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων) Μαιζώνος 92
2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων).
Διαβάστε ακόμα