Τζίμης Πανούσης

Οι 20 καλύτερες ατάκες & πρόζες του Τζιμάκου

«Πάμε για διαφημίσεις και σε λίγο και πάλι χαζοί»
Διαβάστηκε φορες
Είναι πραγματικά περίεργο να ετοιμάζεις ένα αφιέρωμα για τον Τζίμη Πανούση και να ξέρεις ότι έχει πεθάνει... Τόσο νέος και τόσο «φρέσκος» σε όλα όσα έλεγε στις παραστάσεις, τις εκπομπές και τις συνεντεύξεις του. Από το Σάββατο, ξαναβλέπουμε τις παραστάσεις του και γελάμε όπως τότε... Σα να μην πέρασε μια μέρα, σα να μην έχει φύγει ο Τζιμάκος...

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ατάκες και πρόζες του Τζίμη Πανούση για εμάς. 

Οι 12 καλύτερες ατάκες του Τζιμάκου
 1. «Από τότε που οι σερβιέτες έβγαλαν φτερά, το μ**ν* έγινε για εμάς άπιαστο όνειρο»
 2. «Η ελπίδα ήρθε αλλά την έκανε με ελαφρά ποιηματάκια»
 3. «Η μοναδική μονή χωρίς σκάνδαλα έιναι η μονή ταρίφα στα ταξί»
 4. «Όπως είχε προφητεύσει ο συνάδελφός μου ο Παϊσιος, τον οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά, οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θ' ανατείλει στην πατρίδα μας. Στ' αγγλικά αυτό λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι "Τσίπρας"»
 5. «Ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουραγών»
 6. «Το επίπεδο που ζούμε είναι χαμηλό, αλλά δε φοβόμαστε θα πέσουμε κι άλλο»
 7. «Πάμε για διαφημίσεις και σε λίγο και πάλι χαζοί»
 8. «ΜΜΕ: Μέσα μαζικής εξημέρωσης»
 9. «Η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση είναι η συνωμοσία των κηφήνων της βουλής»
 10. «Δεν έχουν συλλάβει ποτέ την αλήθεια, γιατί παίρνει αντισυλληπτικά»
 11. «Οταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω νοσοκόμα. Να μην υποδύομαι την πάπια, αλλά να την κρατάω με θάρρος και να ανακουφίζω τους ασθενείς μου»
 12. «Εμείς οι βλάχοι, όπως λάχει...»
Οι 8 καλύτερες πρόζες του

1. Οι τηλεφωνικές του φάρσες που δεν έλειπαν από καμιά παράσταση, όπως κι από τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο. Γενικά η χρήση των κινητών του το χάλασε λίγο το σχέδιο, αλλά σίγουρα οι φάρσες ήταν στις πρόζες, που περίμεναν οι περισσότεροι. Δείτε παρακάτω 2 από τις φάρσες που έχει κάνει.

2. Η μεγάλη του αγάπη (ακατονόμαστος) τον είχε κάνει να φτάσει σε άλλα επίπεδα. Θα έλεγα ότι συνεχώς βελτιωνόταν...3. Σε κάθε παράσταση του, κατέβαινε στον κόσμο κι εκεί φαινόταν πόσο ευρηματικός κι ετοιμόλογος ήταν, συνομιλώντας με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Πάντα, έβρισκε κοπέλες και έψαχνε τις τσάντες τους. Μάλιστα, κάποιες φορές έλεγε ότι έβρισκε σερβιέτες κι έφευγε, γιατί δεν είχε νόημα το φλέρτ... Ακόμη, χαρακτηριστικό είναι και το τέστ με το πλαστικό πέος και την ερώτηση που έκανε ο Τζιμάκος σε κάποια κοπέλα: «Πείτε μου πόσα π****οκέφαλα βλέπετε». Κι απαντούσε μόνος του: «Μη σερβίρετε άλλο εδώ. Είναι πιωμένη η κυρία...»4. Μπανιστήρι και πιο απλά «φάτε μάτια ψάρια», με κατάληξη «κουφάλα δημιουργέ, τα πάντα εν σοφία εποίησες»!!!5. «Ο φασισμός είναι νοοτροπία, δεν είναι ιδεολογία...»6. Από τον Lou Reed στο Σαββόπουλο και από το Σαββόπουλο στον Πανούση.7. Στην παράσταση «Με λένε Πόπη» αναφορά στους ομόδοξους (αλλιώς θα σε σφάξει ο Σέρβος κι αλλιώς ο Κροάτης)... στο 9.168. Σήμα της εκπομπής του με τίτλο «Δούρειος ήχος» στον CITY 99.5 FM (καθημερινά στις 12 μμ). Η εκπομπή με τον μοναδικό ακροατή και τις ειδικές ατάκες. Αμερικανοτσολιάδες, ελβετόψυχοι, αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, ελεύθεροι πολιορκημένοι επαγγελματίες ήρθεν η ώραν σας!Και ένα bonus video από την τελευταία παράσταση του «Όλοι οι χαζοί μπορούμε» τον περασμένο Νοέμβρη στο Κύτταρο:Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα