Αργύρης Πανταζάρας στο Video Clip So των MENTA

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια Του Μαρτίου 2018

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. 
Διαβάστηκε φορες
Δέκα ανέκδοτα κομμάτια του Θάνου Ανεστόπουλου κυκλοφορούν σε μια ειδική έκδοση διπλού cd που περιλαμβάνει και τα κομμάτια του δίσκου «Ως Το Τέλος» σε νέο mastering. Τα θες σε βινύλιο; Κλικ στο discobole!

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Έπειτα από μια μικρή αποχή, λόγω της νέας χρονιάς, των κυκλοφοριών που συνέπεσαν πάνω στην αλλαγή αυτή και των μουσικών ανασκοπήσεων που είχαμε εδώ στο MixGrill, η συντακτική ομάδα επέστρεψε δριμύτερη! Ψηφίσαμε, συζητήσαμε, αποφασίσαμε και σας παρουσιάζουμε το Top 10 των Ελληνικών Τραγουδιών του πρώτου μήνα της άνοιξης, δηλαδή του Μαρτίου 2018.

Πολλά από τα τραγούδια της λίστας βρέθηκαν σε ισοψηφία, με τους συντάκτες να προτάσσουν περισσότερα κριτήρια ώστε να οριστικοποιηθεί η σειρά των τραγουδιών. Τα τραγούδια είναι για άλλη μια φορά ετερόκλητα και αγγίζουν διάφορα είδη μουσικής, κάτι το οποίο είναι σαφώς ευχάριστο!

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ορχηστρικό "So" από τους MENTA, το οποίο συνοδεύεται μάλιστα από το αντίστοιχο video clip (το πρώτο του νέου τους δίσκου) με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα*. Στη δεύτερη θέση είναι το "Μικρό κομμάτι αγάπη" του Ορέστη Ντάντου, το οποίο αποτελεί το πρώτο επίσημο single του νέου του δίσκου με τίτλο «Προσάναμμα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου 2018.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η «Καλύβα» με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα, μια συνεργασία που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς το μουσικό κοινό την περίμενε καιρό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δίσκος τους με τίτλο «Στόμα Που Γελά» αναδείχθηκε ο Ελληνικός Δίσκος του Μαρτίου εδώ στο Mixgrill. Αμέσως μετά ο Άλεξ Καββαδίας με το "Abnormal" προτάσσοντας τη διαφορετικότητα που κάνει τον καθένα μας ξεχωριστό και στη συνέχεια ο Νίκος Πορτοκάλογλου με το όμορφο «Πότε Θα Σε δω», στο οποίο συμμετέχει με τη νέα ερμηνεύτρια Αγάπη Διαγγελάκη.

Ακολουθεί στην έκτη θέση το "State Nearby" των NTEIBINT και Stella με τον ρυθμικό του ήχο και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του, ενώ αμέσως μετά συναντάμε την Ελευθερία Πάτση, την ξεχωριστή τραγουδίστρια από τη Θεσσαλονίκη, και το τραγούδι «Άγριο Πάθος» που έγραψαν η Μυρτώ Κοντοβά και ο Βαγγέλης Τούντας. Έπεται ο Sillyboy με το "Come Closer" και παρέα με τη νέα του μπάντα που ονομάζεται Ghost Relatives, ενώ ακολουθούν οι XAXAKES με τη ρομαντική, ταξιδιάρικη και απόκοσμη «Μάγισσα». Η δεκάδα κλείνει με το εξαιρετικό "Colder" των Sworr., που είναι σε παραγωγή του Cayetano.

Το Top 10:

01. MENTA - So
02. Ορέστης Ντάντος - Μικρό κομμάτι αγάπη
03. Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Σωκράτης Μάλαμας - Η Καλύβα
04. Αλεξ Καββαδίας - Abnormal
05. Νίκος Πορτοκάλογλου - Πότε Θα Σε Δω
06. NTEIBINT feat Stella - State Nearby
07. Ελευθερία Πάτση - Άγριο Πάθος
08. Sillyboy - Come Closer
09. XAXAKES - Μάγισσα
10. Sworr. - Colder

Ακούστε τα τραγούδια:



*Η φωτογραφία εξωφύλλου αποτελεί στιγμιότυπο από το video clip του "So" των ΜΕΝΤΑ και απεικονίζει τον Αργύρη Πανταζάρα.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα