Ένα κοινό που έχουν οι Θανάσης & Σωκράτης με τις Τρύπες

Μα είναι ροκ βέβαια!
Διαβάστηκε φορες
Η Σαββατιάτικη συναυλία των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα συγκέντρωσε πάνω από 20.000 ανθρώπους στην Πλατεία Νερού. Τα ακριβή νούμερα βέβαια δεν τα ξέρουμε, όπως σε σχεδόν κάθε συναυλία (είναι επτασφράγιστο μυστικό...), αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα...

Κάποια στιγμή, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είπε στον κόσμο ότι «δεν περίμενα ποτέ πως αυτά τα στιχάκια και η μουσική που έγραφα στο δωμάτιο μου θα συγκέντρωνε τόσο κόσμο σε μια συναυλία...».

Στα προηγούμενα χρόνια, κάθε καλοκαίρι ο Θανάσης κι ο Σωκράτης έκαναν 2 συναυλίες στην Αθήνα. Μια σε κάποιο Θέατρο (Βράχων, Πέτρας, Λυκαβηττού, Βεάκειο) κι άλλη μια στην Τεχνόπολη. Έτσι, αν προσθέσετε τον κόσμο που συγκέντρωνε ο καθένας τους σε αυτές τις 2 συναυλίες, δεν φτάνουν με τίποτα τις 20.000 που συγκέντρωσαν το Σάββατο, αλλά και όσους θα είναι στον ίδιο χώρο το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.

Ήταν σίγουρα η πρώτη φορά που συγκέντρωναν τόσο πολύ κόσμο σε συναυλία τους!

Τρύπες @ Rockwave Festival 1998

Για έναν περίεργο λόγο, η προχθεσινή βραδιά μου έφερε στο μυαλό μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχει δώσει το Νο1 ροκ Ελληνικό συγκρότημα, οι Τρύπες. Ήταν το καλοκαίρι του 1998, στο Rockwave Festival της Φεαττύδας, όταν ο Γιάννης Αγγελάκας και οι υπόλοιποι ανέβαιναν στη σκηνή, μετά τον Moby και πριν τον μεγάλο Nick Cave και τους Bad Seeds.

Εκείνο το βράδυ ο κόσμος ξεπερνούσε τις 20.000 και ήταν το μεγαλύτερο κοινό που είχαν σε συναυλία οι Τρύπες (Το 1993 είχαν παίξει στο Λυκαβηττό μπροστά σε 10.000 ανθρώπους και το '95 συγκέντρωσαν 8.000 στο ΣΕΦ). Ακόμη κι αν είχαν προβλήματα στον ήχο τους στα 2 πρώτα τραγούδια κι αν κάποιοι ανεγκέφαλοι τους πέταξαν πέτρες (2 φορές κατά τη διάρκεια της συναυλίας), ήταν σίγουρα μια κομβική βραδιά για αυτούς και για εμάς μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους! Την θυμάμαι σαν χθες αυτή την βραδιά...

Ακούστε παρακάτω όλη τη συναυλία τους, όπως είχε μεταδοθεί στον Rock FM:Θα με ρωτήσετε: «Τι σχέση έχει το ροκ των Τρύπες με τη μουσική των Μάλαμα-Παπακωνσταντίνου;»

Και θα σας απαντήσω: Κάντε κλικ στο παρακάτω video (από το 3:30 και μετά) και δείτε την εκτέλεση του «Πεχλιβάνη» στην Πλατεία Νερού. Αυτό δεν είναι ροκ;Τέλος, για την ιστορία, αξίζει να σας θυμίσω τις Ελληνικές συναυλίες που συγκέντρωσαν πολλές χιλιάδες κόσμου και παρουσιάζονται στο σχετικό άρθρο μας εδώ:

Το πάρτυ του Λουκιανού Κελαηδόνη στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη στις 25/07/1983: 100.000 περίπου, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που δημοσιεύονται σε άρθρο της Σίσσυς Καραβία στη Lifo και τη Wikipedia (Η Wikipedia μιλάει για πάνω από 70 χιλιάδες). Στο πάρτυ αυτό εμφανίστηκαν οι Δ. Σαββόπουλος, Μ. Ζορμπαλά, Β. Γερμανός, Γ. Νταλάρας, Α. Μάνου και Μαντώ. Μάλιστα, έφτασαν στη σκηνή με ταχύπλοα. Το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ μετέδιδε ζωντανά το πάρτυ με εκφωνητή το Γιάννη Πετρίδη.

Γ. Νταλάρας στο Ο.Α.Κ.Α.
στις 30/09 και 03/10 του 1983: Έκανε δύο συναυλίες, συγκεντρώνοντας συνολικά 160.000 ανθρώπους. Στις συναυλίες συμμετείχε ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα Αλεξίου και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Στην πρώτη συναυλία συμμετείχε και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης - σύμφωνα με τη Wikipedia.

Δ. Σαββόπουλος στο Ο.Α.Κ.Α. στις 19/09/1983: Γιόρτασε τηv 20η επέτειo της καριέρας τoυ με μια συvαυλία στo Ολυμπιακό Στάδιo της Αθήvας, μπρoστά σε 80.000 αvθρώπoυς - σύμφωνα με το Music Corner.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα