Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα

Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η παρέα του συνεχίζουν να κοιτάνε τη Αθήνα από ψηλά, με μία «Χαμηλή Πτήση» αφιερωμένη στον Λουκιανό Κηλαηδόνη.
Διαβάστηκε φορες
Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Σοφία Περακάκη και το Mix Grill.

Δεύτερη χρονιά για την «Ταράτσα του Φοίβου», ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πέρσι σαν ένας ποικιλόμορφος χώρος θεάματος. Όσο κρατάει το καλοκαίρι στην Αθήνα (και κρατάει αρκετούς μήνες) και με θέα την Ακρόπολη ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι συνεργάτες του και βέβαια οι καλεσμένοι του, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με χιούμορ, τραγούδια και εκπλήξεις. Σε κάθε παράσταση θα συναντήσετε διαφορετικούς καλεσμένους που χαρακτηρίζουν και τη θεματολογία της βραδιάς. Φέτος τον Ιούνιο θα επισκεφτούν τη «Ταράτσα» από τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά μέχρι την παρέα της Ελληνοφρένειας, ενώ τον Ιούλιο ακολουθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο σε διάφορα σατυρικά σκετσάκια, ταχυδακτυλουργούς (Αlex De Paris), burlesque show (La Dandizette) και τραγούδια του Φοίβου. Οι καλεσμένοι είναι αυτοί που συμπληρώνουν τη ραχοκοκαλιά της συναυλίας. Εμείς βρεθήκαμε στην «Ταράτσα» στις 7 Ιουνίου και παρακολουθήσαμε το αφιέρωμα στον καουμπόη της Κυψέλης, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Μαζί με την σταθερή κομπανία της «Ταράτσας», εμφανίστηκαν η Μαρία Κηλαηδόνη, μαζί με την Αφροδίτη Μάνου.

Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα

Η «Ταράτσα» θυμίζει παλιό αναψυκτήριο, με πινακίδες Neon και μία δεύτερη ταράτσα (υπερυψωμένη) για τους όρθιους. Εκεί μάλιστα έχει τοποθετηθεί και projector ώστε ο κόσμος να βλέπει ακόμα και αν έχει περιορισμένη οπτική στη σκηνή. Το πρόγραμμα ξεκινάει μέσα από το κοινό, από όπου ο Φοίβος με την ντουντούκα του αλλά και με τους βασικούς συντελεστές του προγράμματος, τραγουδάει το ομώνυμο jingle της «Ταράτσας». Στη συνέχεια τα stand up comedy σκετσάκια του Θανάση Αλευρά διαδέχονται σατιρικά medley με αστείες ελληνικές διασκευές σε τραγούδια όπως το "Sexbomb" του Tom Jones, το "Macarena" των  Los Del Rio και το "Eye Of The Tiger" των Survivor. Η Νεφέλη Φασουλή μπήκε στο πρόγραμμα με διασκευές του "Beyond The Sea" και πιο μετά του "Moon River" που μας το τραγούδησε για Καληνύχτα πάνω σε ένα φωτισμένο πλαστικό φεγγάρι.

Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα

Η ζυγαριά στην «Ταράτσα του Φοίβου» βέβαια έγειρε προς το stand up comedy και όχι τόσο προς τα τραγούδια. Μάλιστα ο ίδιος ο Φοίβος μιμήθηκε το Λευτέρη Παπαδόπουλο ενώ ο Αλευράς έκανε τον Μίμη Πλέσσα, σε ένα ποτ-πουρί Μαραβέγια, Μουζουράκη και Καζούλη μεταξύ άλλων. Αυτή η επιλογή στη ροή του προγράμματος δε κούρασε, δεδομένου ότι η φύση της 'Ταράτσας' είναι διαφορετική από μία κανονική συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά. Εδώ πρέπει να σας πούμε πως το «Κωμικό Μπούμ», η ομάδα stand up comedy που φιλοξενούσε ο Φοίβος, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τα αυτοσχεδιαστικά σκετσάκια τους.

Πριν επισκεφτείς τη ταράτσα, όταν δηλαδή διαλέγεις που θα κάτσεις, πιθανώς να κλείσεις στο ίδιο τραπέζι με άλλους που δεν τους γνωρίζεις από πριν. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο χώρο, αλλά και στη συμμετοχή του κόσμου. Έτσι όταν έφτασε η ώρα για το αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη ο κόσμος συμμετείχε ενεργά.

Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα

Η Μαρία Κηλαηδόνη πριν ανέβει για να μας τραγουδήσει Λουκιανό, έπαιξε το «Ηράκλειο» από τον πρώτο της δίσκο «Τυρκουάζ». Ο τρόπος ερμηνείας της είναι επηρεασμένος από τον Λουκιανό και στην άρθρωση και στις κινήσεις, αναμειγμένα με το δικό της ταμπεραμέντο. Ενώ κάπου εκεί δίπλα ο Λούκι της έκλεινε το μάτι, μας τραγούδησε μια πολύ συγκινητική "Decadenza". Αντίστοιχα συναισθήματα μας προκάλεσε και η Αφροδίτη Μάνου στην «Μαίρη Παναγιωταρά» με την αναλλοίωτη φωνή της, που ανέβηκε φουριόζα στο σανίδι. Το αφιέρωμα ήταν ένα best of του Λούκι, στο οποίο τραγούδησε - και σε κάποια τραγούδια φώναζε (βλ. «Ένα Γουρούνι Λιγότερο») -  σύσσωμη η «Ταράτσα». Η διαχρονικότητα και ο ρομαντισμός του Λουκιανού γέμισαν το χώρο και πήγαν τους παρευρισκόμενους μέχρι τη Βουλιαγμένη και πίσω στη 'Ταράτσα' για το φινάλε με τον «Ύμνο των Μαύρων Σκυλιών»  και την «Κική» του Φοίβου.

Η «Ταράτσα» είναι από τους πιο όμορφους συναυλιακούς χώρους και υπηρετεί ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του ο Φοίβος. Βραδιές που φέρνουν καλεσμένους και κοινό πιο κοντά, με μία αύρα από τα παλιά να τις γλυκαίνει. Ο ίδιος ο Φοίβος δήλωσε πως ο πρώτος καλεσμένος που ήθελε να φέρει στην «Ταράτσα» ήταν ο Λουκιανός και με τον τρόπο του τον έφερε. Ο «καταραμένος» ήταν εκεί, σε αυτή τη «Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα».

Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα

Ταράτσα Του Φοίβου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα