Ανταπόκριση Solstafir, Nochony Dozor 16.12 @ Fuzz Club

Η συναυλία των Solstafir, η μουσική τους και η ενέργεια που είχαν θα μείνουν για καιρό χαραγμένες στα κεφάλια μας. 
Διαβάστηκε φορες
Οι Ισλανδοί  Solstafir μετά από χρόνια επισκεύθηκαν ξανά τη χωρά μας. Παρά το γεγονός ότι ο συναυλιακός πανικός που κατακλύζει την χωρά τους τελευταίους μήνες (και καλά κάνει) έχει συχνά ως αποτέλεσμα να μοιράζονται οι οπαδοί ή ακόμα και να εξαντλούνται οικονομικά,αυτή τη φορά το κοινό έκανε σαφή την επιλογή του. Το Fuzz σχεδόν γέμισε και ο κόσμος απόλαυσε μια άκρως χορταστική βραδιά.


Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Πρώτα στην σκηνή του Fuzz ανέβηκαν οι Έλληνες, Nochony Dozor οι οποίοι πολύ πρόσφατα κυκλοφόρισαν και το πρώτο τους EP. Δεν νομίζω ότι υπήρχε πιο ταιριαστό opening act για αυτή τη βραδιά.

Μπροστά δύο όμορφές παρουσίες με εξαιρετικές φωνές που συμπλήρωναν η μια την άλλη, η Λίνα και η Ρεβέκκα και πίσω τα αγόρια της παρέας αποτελούσαν ένα πολύ καλό rhythm section. Ένα πολύ δουλεμένο σχήμα που μας κράτησε συντροφιά μισή περίπου ώρα παίζοντας κομμάτια από το πρώτο τους EP κερδίζοντας  δίκαια το χειροκρότημα του κόσμου που ολοένα και ερχόταν στο Fuzz.
Στις 22.00 ακριβώς και ενώ το club είχε ήδη γεμίσει έκαναν την είσοδό τους οι Solstafir. Το κοινό έδειχνε ενθουσιασμένο και ανυπόμονο για την εμφάνισή τους αυτή και τους υποδέχτηκε θερμά.

Ξεκίνησαν το set τους με το ορχηστρικό 78 Days in the Desert και το Köld από τον ομώνυμο δίσκο με μια πιο αυτοσχεδιαστική διάθεση. Η μελαγχολία και η ατμόσφαιρα του παγωμένου βορά πλημμύρισε την κατάμεστη αίθουσα του Fuzz.

Για τη συνέχεια είχαμε δυο κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο τα Silfur-Refur" και "Ísafold ενώ την σκυτάλη πήρε το Otta από τον ομώνυμο δίσκο, όπου ο Pjúddi Sæþórsson έπαιξε ένα μέρος του κομματιού με μπάντζο, κάτι που ενώ οπτικά είχε πολύ ενδιαφέρον, στο πρακτικό σκέλος δεν είχε και τόσο νόημα αφού το στρώμα του ήχου της μπάντας δεν το άφησε να ακουστεί. Εντούτοις, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Ιδιαίτερη φιγούρα ήταν ο μπασίστας Svabbi Austmann, ο οποίος με τις τεράστιες κόκκινες κοτσίδες του έμοιαζε πιο πολύ με χαρακτήρα  βγαλμένο μέσα από το γαλατικό χωριό παρά με  άνθρωπο του μακρινού βορά. Η σκηνική του παρουσία ήταν εκπληκτική, όπως άλλωστε όλης της ομάδας που στο δίωρο set τους κατάφεραν να μαγέψουν το αθηναϊκό κοινό.

Ακολούθησαν τα υπέροχα Ljósfari Hula και Svartir Sandar, με το οποιο και έκλεισε το set τους, αλλά το θερμό χειροκρότημα και οι φωνές του κόσμου τους έφεραν πίσω στην σκήνη για ένα encore μισής ώρας με τα Fjara Bláfjall και Goddess Of The Ages.

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσουν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Addi Tryggvason μίλησε για λίγο στο κοινό για το φαινόμενο της κατάθλιψης που μαστίζει τους ανθρώπους της εποχής μας και κυρίως τους λαούς του Βορά.

«...αν νιώσετε ποτέ έτσι ή αν νιώθετε ήδη μην φοβάστε να μιλήσετε γι αυτό σε κάποιον...δεν είστε μόνοι», είπε μέσα σε άλλα.

Η βραδιά τελείωσε, αλλά η μουσική τους και η ενέργεια που είχαν θα μείνουν για καιρό χαραγμένες στα κεφάλια μας. Η αγάπη του κοινού ήταν τόση εκείνο το βράδυ που μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι Ισλανδοί δεν θα ξεχνάνε την Ελλάδα στις επόμενες τους περιοδείες.

Setlist Solstafir

78 Days In The Desert

Köld

Silfur-Refur

Ísafold

Ótta

Ljósfari

Hula

Svartir
Sandar

Encore:

Fjara

Bláfjall

Goddess Of The Ages

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Αλέξιο Αντωνόπουλο και το Mixgrill.
Διαβάστε ακόμα