Release Athens 2019: Clutch, BRMC, Planet of Zeus, Godsleep

Release Athens 2019: Clutch, BRMC, Planet of Zeus, Godsleep

Το δίλημμα για το ποιοι έπρεπε να ήταν οι headliners δεν λύθηκε μετά το πέρας της ημέρας

Διαβάστηκε φορες

Η βροχή που έκανε την εμφάνισή της το μεσημέρι της Τετάρτης, φυσικό ήταν να ανησυχήσει διοργανωτές και θεατές όσον αφορά την διεξαγωγή της 5ης ημέρας του Release Athens Festival

Ο καιρός μάς έκανε το χατίρι τελικά και όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού, πέρασαν μία ακόμα όμορφη συναυλιακή ημέρα. Το δίλημμα που είχα εξαρχής ήταν για το ποιοι έπρεπε να ήταν οι headliners και δυστυχώς αυτό δεν λύθηκε μετά το πέρας της ημέρας.  

Release Athens 2019: Godsleep
Release Athens 2019: Godsleep

GODSLEEP

Οι Godsleep κλείνουν φέτος δέκα χρόνια, παρουσιάζοντας συνεχώς ανοδική πορεία. Η παρουσία της Άμυ στα φωνητικά έχει αποδειχθεί τέλεια αφού και στη σκηνή του Release έδειξε πόσο δυναμική είναι, αλλά και την άνεση με την οποία κινείται στη σκηνή. 

Όταν η ελληνική μπάντα εμφανίστηκε, η ώρα ήταν 18:30 και φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδηθεί ο - όχι και τόσο πολύς - κόσμος, σε συνδυασμό με τη ζέστη. Οι Godsleep κατάφεραν και τα δύο. Στο μισάωρο setlist που είχαν έδειξαν ότι είναι ένα δεμένο συγκρότημα, ότι έχουν αξιόλογα τραγούδια και πως μπορούν να εξελιχθούν σε μια εξαιρετική live μπάντα. 

Release Athens 2019: Planet of Zeus,
Release Athens 2019: Planet of Zeus

PLANET OF ZEUS

Οι Planet of Zeus έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και αυτό φάνηκε χθες στην Πλατεία Νερού. Τη συμμετοχή του κόσμου από κάτω θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω «ζεστή», ωστόσο φάνηκε πως οι περισσότεροι που βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού δεν αποτελούσαν fans της μπάντας. 

Όπως και να έχει, οι «δικοί μας» Planet of Zeus ήταν εκρηκτικοί αψηφώντας και αυτοί την έντονη παρουσία του ήλιου. Σε ένα best of setlist τα έδωσαν όλα, παρουσιάζοντας και ένα καινούριο κομμάτι από το νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Highlight ήταν το 4-λεπτο σόλο του κιθαρίστα με το οποίο έκλεισε η συναυλία τους, η οποία αποτέλεσε το ιδανικότερο ζέσταμα για τη συνέχεια.

Release Athens 2019: BRMC

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB

Συνεπείς στην ώρα τους οι BRMC ανέβηκαν στη σκηνή όταν ο ήλιος είχε δύσει και όλα φαίνονταν ιδανικά. Και ήταν ιδανικά. Οι Αμερικανοί είναι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό και αυτό φάνηκε και χθες στο Φάληρο. Η τριάδα εμφανίσθηκε δυναμική ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια με τον κόσμο πλέον να έχει μαζευτεί για τα καλά (7-8 χιλιάδες). Ο ήχος φανταστικός και οι BRMC ήταν απλώς εκπληκτικοί, κάνοντας ένα πέρασμα από όλη τη δισκογραφία τους. 

Η αντίδραση του κόσμου σε αρκετές στιγμές έδειχνε το πόσο αγαπητοί είναι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως στα πλαίσια ενός φεστιβάλ χάνεται κατά πολύ η εκρηκτικότητα που έχουν, εν αντιθέσει για παράδειγμα με μια μεμονωμένη συναυλία σε ένα κλειστό χώρο. Συγκρότημα και κοινό όμως δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο μπροστινό μέρος της Πλατείας ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έπαιξαν για μιάμιση ώρα περίπου. Στο τέλος, ο Robert Levon Been κατέβηκε με το μπάσο του στο κοινό κλείνοντας με εξαιρετικό τρόπο μια συναυλία που άξιζε πολύ. 

Release Athens 2019: BRMC

SETLIST

Red Eyes and Tears
High/Low
Little Thing Gone Wild
Beat the Devil’s Tattoo
Rival
Teenage Disease
Stop
Six Barrel Shotgun
In Like the Rose
White Palms
Awake
Hate the Taste
Ain’t No Easy Way
Berlin
Conscience Killer
Spread Your Love
Whatever Happened to my Rock ‘n’ Roll (Punk Song)

Release Athens 2019: Clutch

CLUTCH

Το πρόγραμμα τηρήθηκε ευλαβικά και έτσι οι Clutch ανέβηκαν στη σκηνή στις 23:00 ακριβώς. Ο κόσμος πλέον είχε γεμίσει το χώρο μέχρι και τον πύργο του ηχολήπτη, χωρίς όμως να είναι στριμωγμένος. Η παρέα του Neil Fallon από την αρχή μέχρι και το τέλος ήταν κεφάτη, γεμάτη ζωντάνια και έδειχνε σε κάθε στιγμή το πόσο χαιρόταν πάνω στη σκηνή. Ο frontman τόνιζε συνεχώς τη χαρά του να παίζει στη χώρα μας, ενώ είπε ότι το ελληνικό κοινό είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως. Όλα ξεκινήσαν με κομμάτια από το περσινό τους δίσκο και τους Clutch να παρουσιάζουν μια πολύ δυνατή εμφάνιση αγγίζοντας την τελειότητα. 

Στο σύνολο του όμως το setlist που επέλεξαν οι Αμερικανοί να παίξουν, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Ήταν κάπως υποτονικό, ενώ αυτό φάνηκε και στα μέσα της συναυλίας με τον περισσότερο κόσμο να μην ακολουθεί φανατικά και τα «πηγαδάκια» να γίνονται ολοένα και περισσότερα. Ωστόσο, οι Clutch δεν έριξαν καθόλου τους ρυθμούς τους και συνέχισαν γκαζωμένοι και πάρα πολύ κεφάτοι. Έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι επενδύουν στον ήχο τους παρά σε σκηνικά και show. Την τιμητική τους είχαν σχεδόν όλοι οι δίσκοι και φυσικά το κλείσιμο βρήκε ολόκληρη την Πλατεία Νερού να τραγουδάει τα “The Regulator” και “Electric Worry”. 

Ήταν μια πολύ τίμια εμφάνιση από πλευράς Clutch και μια πολύ υποτονική εμφάνιση από πλευράς κοινού. Το γεγονός ότι οι Clutch έπαιξαν 1 ώρα και 20 λεπτά – λιγότερο δηλαδή από τους BRMC – προξένησε την απορία πολλών, καθώς έχουν τη δισκογραφία για να μείνουν λίγο παραπάνω στη σκηνή. Όπως και να έχει ήταν μια γεμάτη ζωντάνια εμφάνιση από τους πάντα αγαπημένους Clutch.     

Release Athens 2019: Clutch

SETLIST

Gimme the Keys
Vision Quest
Willie Nelson
How to Shake Hands
Evil
Spacegrass
The Mon Goes Wild
A Quick Death in Texas
Red Horse Rainbow
In Walks Barbarella
Earth Rocker
Ghoul Wrangler
Book of Bad Decisions
Cypress Grove
Hot Bottom Feeder

Encore:

The Regulator
Electric Worry        

Release Athens 2019: Clutch

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
9,0 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα