Δέκα λόγοι να πας στη συναυλία των Dream Theater

Οι Συντάκτες μας Αλέξανδρος Μούρτζος και Αλέξιος Αντωνόπουλος σκέφτηκαν για εσάς δέκα λόγους για να πάτε να δείτε την θρυλική αυτή μπάντα.

Διαβάστηκε φορες
Λιγότερο από μια εβδομάδα έχει μείνει για την πολύ αναμενόμενη συναυλία των Dream Theater ξανά επί αθηναϊκού εδάφους.
Πολλοί είναι εκείνοι που πανηγύρισαν στην αναγγελία της ανακοίνωσης ότι πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας και δεν έχουν και άδικο.Οι απόλυτοι άρχοντες του progressive metal με εξαιρετικό νέο δίσκο στις αποσκευές τους (Distance Over time) επισκέπτονται την χώρα μας ξανά έπειτα από 8 χρόνια, την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Gazi Music Hall.

Οι Συντάκτες μας Αλέξανδρος Μούρτζος και Αλέξιος Αντωνόπουλος σκέφτηκαν για εσάς δέκα λόγους για να πάτε να δείτε την θρυλική αυτή μπάντα.

Ξεκινάμε λοιπόν...

Πρέπει να πάς να δεις του Dream Theater ζωντανά γιατί...

1. Γιατί έχουν να μας επισκεφθούν 8 χρόνια. Είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε στο Terra vibe το 2011 αλλά από εκεί και ύστερα, παρά την επιθυμία πολλών οπαδών, περιμέναμε μέχρι σήμερα. Ευκαιρία να μην τους χάσουμε λοιπόν γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι η επόμενη

2. Γιατί όλοι τούς ανεξαιρέτως είναι καταπληκτικοί μουσικοί. Είτε τους λατρεύεις  είτε όχι, σίγουρα παραδέχεσαι την μουσική παιδεία αυτών των μουσικών (μην ξεχνάμε ότι η μπάντα δημιουργήθηκε στο μουσικό πανεπιστήμιο του Berkley). Στις live εμφανίσεις παρουσιάζουν όλες τις μουσικές δυνατότητες. Για αυτό, και λίγα να ξέρεις πάνω στη μουσική, καταφέρνουν να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

3. Γιατί θα τους ανοίξουν οι Αnimals Αs Leaders, φοβερή prog μπαντα που περιμέναμε χρόνια


4.Γιατί ο νέος τους Δίσκος "Distance Over Time" είναι για πολλούς ένας πολύ καλός δίσκος και μας ταξιδεύει λίγο σε πιο παλιές εποχές της μπάντας όπου ο λυρισμός και  το συναίσθημα παντρεύονται με την τεχνική και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.

5. Γιατί ξέρεις ότι, ειδικά εάν είσαι και ο ίδιος μουσικός, κάθε συναυλία των Dream Theater δεν είναι μόνο μια απλή συναυλία.Είναι μια  ένα μυσταγωγικό σεμινάριο  μουσικής γνώσης, επίδειξης τρομακτικής τεχνικής και απόλυτου επαγγελματισμού συνδυασμένα υπέροχα με την ενέργεια και την δύναμη που εκπέμπει ένα metal live.

6. Γιατί το Gazi Music Hall είναι ένας όμορφος χώρος, που του αξίζει να ταρακουνηθεί επιτέλους και με κάτι πιο σκληρό. Συν τοις άλλοις υποψιάζομαι ότι οι ηχητικές συνθήκες θα είναι πολύ πιο ελεγχόμενες και έτσι (αν όλα πάνε καλά) θα έχουμε την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε ένα show με τον ήχο που του αρμόζει.

7.Γιατί τα χρόνια περνάνε και δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις κάτι για μετά.Κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρουν να έρθουν ποτέ ξανά στην χώρα μας ή ακόμα αν συνεχίσουν να υπάρχουν ως συγκρότημα (κανείς μας φυσικά δεν το εύχεται αυτό). Η ιστορία με τέτοια παραδείγματα είναι γεμάτη.

8. Γιατί ότι και να παίξουν από τους δίσκους, Images And Words , Awake, Metropolis II ( βάλε στη λίστα και ότι άλλο θέλεις) θα κάνει κάθε ζευγάρι χείλη να τραγουδάει και κάθε σβέρκο να ανεβοκατεβαίνει.

9. Γιατί προφανώς και δεν περιμένουμε να παίξουν τρεις και πλέον ώρες όπως έκαναν 14 χρόνια πριν. Εσείς άραγε πριν 14 χρόνια αντέχατε το ίδιο με σήμερα; Περιμένουμε όμως να τους δούμε για την ποιότητα της εμφάνισής τους που εκ των προτέρων ξέρουμε ότι θα είναι  σε τρελά υψηλά standards, και είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα απογοητευτεί.

10. Γιατί, είναι οι Dream Theater… τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα