Cigarettes After Sex - Cry

Cigarettes After Sex - Cry

Οι Cigarettes After Sex παραμένουν στην κορυφογραμμή του είδους τους. Το νέο τους album είναι ωδή στην ερωτική επιθυμία, στην απώλεια, στην εσωτερική αναζήτηση.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Ambient pop

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Touch, You're the Only Good Thing In My Life, Falling in love, Don't Let Me Go 

Βαθμολογία:
7,5

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις συγκροτημάτων που μπόρεσαν να μείνουν ψηλά στις προτιμήσεις των ακροατών γιατί παρήγαγαν ένα σταθερό σε ήχο αποτέλεσμα. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Cigarettes After Sex. Οι επικριτές τους θα πουν ότι δεν έχουν ξεφύγει από αυτό το ambient στοιχείο που τους διακρίνει, ότι τα τραγούδια τους είναι όλα σχεδόν ίδια κλπ. 

Το γεγονός, όμως, δεν αλλάζει. Οι Cigarettes After Sex με τα πολλά singles και τα τρία πλέον albums παραμένουν στην κορυφογραμμή του είδους τους. Η βαθιά μελαγχολία του ήχου τους, οι στίχοι που μιλούν για ανεκπλήρωτα πάθη και χαμένες στα βάθη της ψυχής επιθυμίες, είναι, αν μη τι άλλο, το χαρακτηριστικό στοιχείο τους και δεν μοιάζουν έτοιμοι να το αφήσουν (και καλά κάνουν).

Το νέο τους album "Cry" είναι ωδή στην ερωτική επιθυμία, στην απώλεια, στην εσωτερική αναζήτηση. Οι μπαλάντες έχουν αυτήν την πολύ συχνή εσωστρεφή εκρηκτικότητα των συναισθημάτων του ανθρώπου. Ο ήχος τους παραμένει ένα όμορφο μυστήριο που ξετυλίγεται στα αυτιά σου.

Το τραγούδι "Touch" που προμοτάρεται και από την ίδια την μπάντα (όχι άδικα) έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα. Πολύ όμορφα, αλλά και αρκετά «ταυτοτικά» τραγούδια, είναι αυτά που κυκλοφόρησαν νωρίτερα από όλα τα κομμάτια του δίσκου: το "Falling in Love" και το "Heavenly" που προετοίμασαν το κοινό τους για το τι ακολουθεί. 

Ένα λίγο πιο ρυθμικό τραγούδι για τα δεδομένα των Cigarettes After Sex είναι το "Kiss It Off Me". Στη θεματολογία του δεν ξεφεύγει καθόλου από το συνηθισμένο μοτίβο της μπάντας, μπορούμε όμως να εντοπίσουμε μια εμφανή ειρωνική και πιο ελαφριά διάθεση (sic) στον στίχο "If you’re gonna break my heart this is a good start" σε συνδυασμό βέβαια με τον τίτλο του τραγουδιού.

Τους Cigarettes After Sex μπορείς να τους λατρέψεις, όπως μπορεί και να τους αντιπαθήσεις πολύ, αλλά θα είναι ψεύτες όσοι δεν παραδεχτούν ότι έχουν στραφεί σε μια ζόρικη φάση τους, σε κάποια από τα κλασσικά τους κομμάτια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το "Nothing's Gonna Hurt You Baby".

Το νέο τους album έχει τη δυναμική και μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη τουλάχιστον ένα από τα επόμενα classics της μπάντας. Φαβορί αναμφίβολα είναι το "Touch" και ακολουθεί το "Falling in Love".
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα