Η πόρνη από πάνω

To Θέατρο Της Εβδομάδας | 02.12 - 08.12

Δεκέμβρη μήνα με πολλές πρεμιέρες και εορταστική διάθεση!
Διαβάστηκε φορες
Νέα εβδομάδα, νέος μήνας - τελευταίος του έτους, χειμώνας, Χριστούγεννα... Αυτή λοιπόν δεν είναι μια εβδομάδα όπως όλες οι άλλες! Όσο η θερμοκρασία πέφτει, τόσο η διάθεση γίνεται πιο γιορτινή και οι εξορμήσεις για θέατρο οικογενειακή και όχι μόνο υπόθεση! 

Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας θα λέγαμε ότι δεν χαρακτηρίζονται από ομοιογένεια. Επομένως, ο καθένας μπορεί να βρει την παράσταση που θα του κάνει κλικ για να την παρακολουθήσει. 

Θα δώσω ξεχωριστή σημασία στην παράσταση «Βάση στην πρόσβαση», η οποία θα ανέβει στην σκηνή του χώρου Ίσον στο Μεταξουργείο για μία παράσταση με ελεύθερη πρόσβαση την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). 

Αναλυτικότερα γι' αυτήν την εβδομάδα: 

H πόρνη από πάνω @ Θέατρο Coronet 

Η πόρνη από πάνω

Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 9η σεζόν στο CORONET THEATER.

Η Ερατώ - η νοικοκυρά από κάτω - μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα, ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε, η ζωή της αλλάζει με ένα μαγικό τρόπο.

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα, για να οδηγήσει σε ένα τέλος ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

Θυμηθείτε τι είχε γράψει το Mixgrill για την παράσταση τη θεατρική σεζόν 2014-15 στο Θέατρο Βρετάνια εδώ

Από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Coronet. 

*****

Μαρίκα Κοτοπούλη - Το αγρίμι @ Θέατρο Άλφα 



Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο «αγοροκόριτσο», το ΑΓΡΙΜΙ, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα και τα λέει όλα έξω από τα δόντια. 

Μιλάει για τον μεγάλο και παθιασμένο της έρωτα με το Ίωνα Δραγούμη, τις αδυναμίες της, τα πάθη της, αυτοσαρκάζεται, καταριέται, βρίζει, πάσχει. Πιστός της συνεργάτης ο Μητσάκος, (Δημήτρης Μυράτ) που δεν την αφήνει από το μάτι του παρά τα δώδεκα, μόλις, χρόνια του. Η Μαρίκα μένει…. γυμνή μπροστά στον ταραχώδη, αταίριαστο, ερωτά της για τον αριστοκράτη Ίωνα Δραγούμη. Εξαρτημένη για χρόνια από εκείνον και τη μορφίνη, αφήνεται σε μια παραζάλη από όργια και ουσίες, για να σωθεί από μια κοινωνία που την αμφισβητεί, αλλά κυρίως για να δραπετεύσει από τον εαυτό της.

Με την Δήμητρα Παπαδήμα. Μαζί της ο Γιάννης Μποστατζόγλου. 

Από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Άλφα. 

*****

Edgar Allan Poe: Wilson & Wilson @ Θέατρο Τόπος Αλλού 

Wilson & Wilson

Ψυχολογικό έργο μυστηρίου που διαπραγματεύεται μέσα από τις ψυχικές διαταραχές, το θέμα του σωσία, το διχασμό προσωπικότητας, τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις ενοχές.

Ένα mind game όπου η φαντασία και η πραγματικότητα, το λογικό και το παράλογο, αποκωδικοποιούνται και φιλτράρονται, μέσα από τη διαταραγμένη προσωπικότητα του ήρωα. 

Σχεδιασμός παράστασης , σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη. 

Από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Τόπος Αλλού - ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΡΟΣ. 

*****

Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους @ Πολυχώρος Vault 

Φελίτσε και Λίλυ

Βερολίνο 1942. Δυο γυναίκες συναντιούνται. Μια Εβραία και μια Γερμανίδα, παντρεμένη με αξιωματικό των Ναζί. Έχει τέσσερα αγόρια. Έχει τιμηθεί από τον Φύρερ γιατί έφερε στη ζωή τέσσερεις μελλοντικούς στρατιώτες. «Που θα μάθουν να σκοτώνουν χωρίς πρόβλημα, αγόρια στην ηλικία τους».

Δυο γυναίκες συναντιούνται και μια μεγάλη αγάπη γεννιέται. Σ’ ένα Βερολίνο όπου έξω έπεφταν οι βόμβες βροχή και μέσα οι άνθρωποι χόρευαν και ερωτεύονταν απελπισμένα. «Οι βόμβες βόμβες και η ρούμπα ρούμπα». Μνήμες, επιστολές, ανατροπές στη σκιά του φασισμού που εξαφανίζει ανθρώπινες ζωές, στο όνομα του «πολιτισμού».

Μια παράσταση που ξυπνά συναισθήματα και γεννά σκέψεις, με αφορμή μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα τραυματικό ιστορικό πλαίσιο… την ιστορία της Φελίτσε και της Λίλυ.

Από Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Vault Theatre Plus/Πολυχώρο Vault.

*****

Ο Γιος @ Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο γιος

Ο 17χρονος Νικολά περνάει μια δύσκολη φάση ύστερα από το χωρισμό των γονιών του. Είναι αδιάφορος, έχει παρατήσει το σχολείο, λέει ψέματα. Η μητέρα του έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, κι ο Νικολά σκέφτεται πως θα ήταν καλύτερα να πάει να μείνει με τον πατέρα του, που ζει με την καινούρια του σύντροφο και το μωράκι που έχουν αποκτήσει πρόσφατα... 

...Όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες του πατέρα, ανάμεικτες με τις ενοχές του, ο οποίος θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο το γιο του, και παρ’ όλες τις ελπίδες που γεννάει η καινούρια αυτή αρχή, το πείραμα δεν πετυχαίνει. Όπως πέφτει στο κενό και η προοπτική της ψυχιατρικής βοήθειας.
Ο άλλος, ο έφηβος, με όση φροντίδα κι αν περιβάλλεται, παραμένει ένας άγνωστος, ένα άλυτο αίνιγμα, και η αγάπη δεν μπορεί να κάνει το θαύμα της.

Το ευαίσθητο αυτό έργο του Φλοριάν Ζελλέρ, που έχει στο επίκεντρό του την εφηβεία, αποτελεί το τρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, μαζί με τον Πατέρα και τη Μητέρα που έχουν προηγηθεί.

Από Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. 

***** 

Άλλες παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα:

Από Δευτέρα 2/12
Βούτσεκ @ Θέατρο Ροές 
Κούκλες στην Αθήνα @ Σύγχρονο Θέατρο
Λεόντιος και Λένα: ένα τραγούδι για το τίποτα @ Θέατρο Φούρνος 
Μαμ @ Θέατρο Άβατον
Staying alive (Σχεδόν Πέθανα) @ Θέατρο Αλίκη (δύο παραστάσεις)

Τρίτη 3/12
Βάση στην πρόσβαση @ Ίσον (μία παράσταση): Στο πλαίσιο του προγράμματος «Using theatre to make politics» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άτομα με και χωρίς αναπηρία δημιουργούν μια παράσταση για την αναγκαιότητα ύπαρξης προσβάσιμων κοινωνιών.

Από Τετάρτη 4/12
Αγάπη (ή Φαντάσματα ενός Μη Τόπου) @ Μπάγκειον Ξενοδοχείο 
Constellations @ Θέατρο Αργώ
Χάπι @ Θέατρο Eliart 

Από Παρασκευή 6/12
#Loved @ Dunkel 
Faux Dario @ Εύπολις Art
Mute @ Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή)
Ρητορεύειν μιμηκώς @ Πολυχώρος Αυλαία (μία παράσταση)

Από Σάββατο 7/12 
Mr. Leonard @ Θέατρο Δεκατέσσερα 
Κάτω από ένα χαμηλό ουρανό @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (δύο παραστάσεις)
Φεστιβάλ γέλιου @ Πολυχώρος Αυλαία (μία παράσταση)

*****

Παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία: 

Ο κύριος Ρεμ @ Ίσον | Τελευταία παράσταση στις 2/12
Το τροπικό πουλί @ Θέατρο Άβατον | Τελευταία παράσταση στις 2/12
H φαλακρή τραγουδίστρια @ Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν | Τελευταία παράσταση στις 3/12
(Ρουτίν)^Α @ Μπιπ | Τελευταία παράσταση στις 3/12
Σχόλιο για την Ηλέκτρα @ Χώρος Θέατρο | Τελευταία παράσταση στις 3/12
Ύψωμα 731 @ Πορεία at Victoria | Τελευταία παράσταση στις 3/12
Θα λείπουμε @ El Convento del Arte | Τελευταία παράσταση στις 4/12
Νυχτερινές συνομιλίες @ Studio Κυψέλης | Τελευταία παράσταση στις 4/12
Το κορίτσι του μόλου @ Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης | Τελευταία παράσταση στις 4/12


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα