Standing in Line to See the Show Tonight

Μπορεί ο ιός να μας χάλασε τα σχέδια, όχι μόνο τα αποψινά, αλλά δεν πτοούμαστε. Καταγράφουμε πέντε από τους λόγους που θα πηγαίναμε στο Μαρκόπουλο απόψε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 26 Ιουνίου του 2021.
Διαβάστηκε φορες
Ήταν Νοέμβρης του 2019 (που φαίνεται πολύ πιο μακριά από ό,τι είναι πραγματικά), όταν ανακοινώθηκε ότι οι Red Hot Chili Peppers θα ήταν οι headliners του φετινού Ejekt Festival. Μάλιστα φέτος το φεστιβάλ θα μεταφερόταν από την γνωστή «Πλατεία Νερού» στο "Markopoulo Park" (ιππόδρομος). Κίνηση λογική, αν αναλογιστεί κανείς τα εισιτήρια που μπορεί να κόψει ένα συγκρότημα τέτοιου βεληνεκούς.

Η πλειοψηφία της ομάδας του Mix Grill θα ήταν εκεί σήμερα, μαζί με πολλούς από εσάς. Μέχρι και το καρντάσι Δημήτρη Όρλη είχαμε (σχεδόν) πείσει να πάρει τη μεγάλη κατηφόρα των 500 χιλιομέτρων.


Δυστυχώς όμως, όπως όλοι γνωρίζετε, το πιο απρόσμενο γεγονός του 21ου αιώνα ακύρωσε όλες τις συναυλίες του 2020. Τώρα για να δούμε τους Red Hot θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 26/6/2021.

Γιατί όμως περιμέναμε τόσο αυτή την συναυλία; Ποίοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πηγαίναμε μέχρι το Μαρκόπουλο;

1) Η επιστροφή των Πιπεριών μετά από 8 χρόνια

Ήταν Σεπτέμβρης του 2012 όταν οι Red Hot Chili Peppers πάτησαν για πρώτη φορά στην χώρα μας. Απωθημένο του ελληνικού κοινού για πολλά χρόνια, η επιτυχία της προπώλησης ήταν αναμενόμενη. Τα οχτώ χρόνια είναι αρκετά και το κοινό της χώρας ακόμα ακούει Red Hot, αφού το ραδιόφωνο και τα μαγαζιά παίζουν συχνά τα hits τους.


2) Μια δεύτερη ευκαιρία για ένα καλύτερο live από αυτό του 2012

Έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απογοητευτήκαμε με τον ήχο (κυρίως της κιθάρας) και αρκετοί άλλοι και με την γενική απόδοση του συγκροτήματος. Έτσι, η φετινή συναυλία θα αποτελούσε μια δεύτερη ευκαιρία των Red Hot να μας αποδείξουν ότι όντως μπορούν πολύ καλύτερα (γιατί μπορούν). Αυτό μας φέρνει και στον τρίτο λόγο για τον οποίο θέλουμε να τους δούμε.

John Frusciante

3) Η επιστροφή του John Frusciante

Η αλήθεια να λέγεται. Όταν τον Δεκέμβριο του 2019 έσκασε τελείως ξαφνικά η επιστροφή του άσωτου υιού, ακόμα και οι πιο σκεπτικοί αποφάσισαν ότι αυτή η συναυλία δεν χάνεται. Όχι, ο Josh Klinghoffer δεν ήταν κακός. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε δέσει με την μπάντα. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, ήταν κάπως ριγμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ειδικά στις πρώτες περιοδείες ο ήχος της κιθάρας του ήταν πολύ χαμηλός και δεν υπήρχε η χημεία που υπήρχε με τον John. Ο Frusciante, από την άλλη, έχει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο των Peppers που όλοι όσοι δεν τους έχουμε δει πριν το 2010, δεν έχουμε απολαύσει ακόμα. Περιμέναμε πώς και πώς να δούμε το συγκρότημα με τον Γιαννάκη στη σύνθεσή του.

4) Τα support acts και ο νέος χώρος

Φυσικά δεν μιλάμε για μεμονωμένη εμφάνιση αλλά για το Ejekt Festival. Οπότε εξ αρχής ξέραμε ότι θα δούμε κάποια σημαντικά ονόματα κάτω από τους headliners. Σήμερα υπό κανονικές συνθήκες θα βλέπαμε τους Nothing But Thieves, την alternative βρετανική μπάντα που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία την τελευταία δεκαετία, καθώς και τους Σουηδούς The Hives, με τον χαρακτηριστικό 90's ήχο τους. Και φυσικά θα ανυπομονούσαμε να δούμε τον νέο μεγάλο χώρο του Ejekt, το "Markopoulo Park". Πάντα είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πώς διαμορφώνεται ένας χώρος για τις ανάγκες μιας συναυλίας. Να παρατηρείς τις εγκαταστάσεις, τη σκηνή αλλά κυρίως την οργάνωση. Θα μάθουμε με ένα χρόνο καθυστέρηση, όπως φαίνεται.

red hot 2021

5) Η συναυλία του καλοκαιριού. 

Το συγκεκριμένο live θα άνοιγε την καλοκαιρινή σεζόν του 2020. Και όπως φαινόταν από την προπώληση, θα ήταν το μεγαλύτερο από άποψη προσέλευσης. Ναι, οι Red Hot Chilli Peppers είναι μια mainstream μπάντα που προωθείται πολύ από το ελληνικό ραδιόφωνο. Ως αποτέλεσμα, η συναυλία θα ήταν ένα μεγάλο καλοκαιρινό party αποτελούμενο από μουσικόφιλους πάσης φύσης, φανατικούς, περαστικούς αλλά και τελείως «εξωσχολικούς» που θα είχαν έρθει για τη «φάση». Όλοι μαζί θα υποδεχόμασταν το καλοκαίρι με τη μουσική των Πιπεριών.

Μπορεί ο ιός να μας χάλασε τα σχέδια, όχι μόνο τα αποψινά, αλλά δεν πτοούμαστε. Σκεφτείτε ότι όταν το ξεπεράσουμε όλο αυτό, η λαχτάρα μας για συναυλίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όσο αφορά το αποψινό live, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 26 Ιουνίου του 2021. Μέχρι τότε υπομονή, υγεία και πολλή μουσική να σας συντροφεύει.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα