Τι αξίζει να δεις στο Wacken World Wide

Το Wacken World Wide ξεκινάει και εμείς διαλέγουμε για εσάς τις προβολές που αξίζει να δείτε. Εσείς καλέστε φίλους στο σπίτι ή την αυλή σας, προμηθευτείτε μπύρες και τα σχετικά, φροντίστε να είναι δυνατά, και απολαύστε τέσσερις μέρες  μουσικής που όλοι αγαπάμε.
Διαβάστηκε φορες
Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει το μοναδικό, ίσως, ψηφιακό φεστιβάλ του κόσμου, το Wacken World Wide και το πλήρες πρόγραμμά του έχει ήδη ανακοινωθεί. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ φρόντισαν να έχει την μορφή ενός κανονικού φεστιβάλ με ένα πλήρως χορταστικό running order και για τις τέσσερις μέρες, από Τετάρτη έως και Σάββατο, σχεδόν όπως θα συνέβαινε κατά την φυσική διεξαγωγή του. Οι προβολές ξεκινούν κάθε μέρα νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώνονται μετά τα μεσάνυχτα.

Για τον λόγο αυτόν έχουν εμπλουτίσει όλο το πρόγραμμα με παλαιότερες συναυλίες, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, παρασκήνια και πολλά άλλα, φέρνοντας την εμπειρία του φεστιβάλ όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω των κοινωνικών τους δικτύων έχουν καλέσει τους οπαδούς να συμμετάσχουν ενεργά ανεβάζοντας βιντεάκια από το σαλόνι ή την αυλή τους την ώρα των προβόλων, κάνοντας την συμμετοχή τους πολύ πιο ενεργή.


Μέσα από όλο αυτό το τετραήμερο το πρόγραμμα ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες προβολές ανά μέρα και σας τις παρουσιάζουμε:

Για την Τετάρτη 29 Ιουλίου και πρώτη μέρα του φεστιβάλ αξίζει να δείτε φυσικά την εισαγωγική προβολή στις 18:00 για να μπείτε για τα καλά στο κλίμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συναυλίες των Rage (στις 20:05), των Αnthrax (21:00) και Trivium (23:40). Φυσικά το μενού έχει  Body Count και Doro και πολλούς ακόμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το αφιέρωμα στο Wacken Metal Batle στις 18:05. Να σημειωθεί ότι η Τετάρτη δεν περιλαμβάνει ζωντανές συναυλίες, αλλά υλικό αρχείου. Αποτελεί, ωστόσο, ιδανική «προθέρμανση» για τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου δεν μπορούμε παρά να προτείνουμε τις live συναυλίες των Heaven Shall Burn και In Extremo στην ειδική ψηφιακή σκηνή που έχουν ετοιμάσει για εμάς, την XR Stage, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συναυλίες των Alice Cooper, In Flames και Ruskaja. Υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις των καλλιτεχνών, ενώ για τους μπασίστες το βράδυ, μετά τη συναυλία των Alcatraz, o μπασίστας και τραγουδιστής των Morbid Angel, Steve Tucker θα παραδωσει ένα σεμινάριο μπάσου.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου έχουμε live συναυλίες από την XR Stage, των Beyond The Black και των βετεράνων Blind Guardian (κάτι που δεν θα χάσω για κανένα λόγο) ενώ έχουμε και Arch Enemy αλλά και υλικό αρχείου από Iron Maiden. Ενδιαφέρον έχει και η συναυλία των ThunderMother, μια γυναικεία μπάντα που είδα πρώτη φορά ζωντανά εκεί πριν μερικά χρόνια και τους παρακολουθώ έκτοτε.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου, τελευταία μέρα του φεστιβάλ, ξεχωρίζουν φυσικά οι ζωντανές συναυλίες των Kreator και Sabaton, ενώ θα υπάρχει και υλικό αρχείου από Motörhead και διάφορα αφιερώματα για το χωριό του Wacken. Προς το βράδυ ο αγαπημένος παρουσιαστής του Wacken, Mashine, θα έχει καλεσμένους στο Late Night Show τους δυο ιδρυτές του φεστιβάλ, τον Thomas Jensen και Holgar Hübner σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, που πολύ φοβάμαι όμως οτι θα είναι στα γερμανικά.

Όλο το πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Wacken World Wide και από εκεί θα γίνουν και οι προβολές.

Καλέστε φίλους στο σπίτι ή την αυλή σας, προμηθευτείτε μπύρες και τα σχετικά, φροντίστε να είναι δυνατά, και απολαύστε τέσσερις μέρες μουσικής που όλοι αγαπάμε!

Rain Or Shine Or Online*Οι ώρες που αναφέρονται είναι ώρες Ελλάδας, GMT+3.
Διαβάστε ακόμα