Cave Things

Ερωτική ταπετσαρία και άλλα καλούδια δια χειρός Nick Cave

Πριν από λίγες ημέρες άνοιξε τις διαδικτυακές του πύλες ένα ιδιαίτερο online store από τον Nick Cave. Ρίξαμε μια ματιά και σας παρουσιάζουμε τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά προϊόντα του.
Διαβάστηκε φορες
Το όνομά του online store είναι "Cave Things" και στόχος του αποτελεί να στεγάσει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων και σχεδιαστικών ιδεών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κάθε αντικείμενο που βρίσκεται προς πώληση αποτελεί αντικείμενο προσωπικής έμπνευσης, αναζήτησης και σχεδιασμού του Nick Cave και βασίζεται στην αγάπη για αντικείμενα, ιδέες, όνειρα, πειράματα και αναζητήσεις.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τον πλούτο του "Cave Things" στη διεύθυνση: 

Μπήκα στον πειρασμό και έριξα μια ματιά στο "Cave Things", αναζητώντας πραγματάκια που ταιριάζουν στη μανία του συλλέκτη που ζει μέσα μου και στο βαλάντιό μου. Παρακάτω, σας παρουσιάζω τα κυριότερα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Καταρχάς, τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας «αντικείμενα»; Το "Cave Things" έχει αρκετά πράγματα που μπορείτε να βρείτε σε συνηθισμένα merchandise μουσικών, όπως t-shirts, posters, πένες και τσάντες. Ωστόσο, είναι εμφανές ότι δεν αποτελούν αντικείμενα μαζικής παραγωγής και - όπως και να το κάνουμε - ξέρεις ότι τα σχεδίασε ο ίδιος ο Cave.

Για παράδειγμα, το μήνυμα παρότρυνσης "HEAD HIGH AND FUCK 'EM ALL" τυπωμένο σε μαύρο μπλουζάκι ίσως να φτάσει πιο εύκολα στον στόχο του γνωρίζοντας ότι ανήκει στη μαμά Cave.
Head_high-BL-front
Από την άλλη, το "HE'S A GHOST / HE'S A GOD / HE'S A MAN / HE'S A GURU" είναι διαρκώς στα χείλη οπαδών του Cave ανά τον κόσμο, οπότε γιατί όχι και σε μπλουζάκι;

Από τα posters ξεχωρίζω το "JESUS WAS A MERMAID" που είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία και θα αποσταλεί τον Σεπτέμβριο, όπως και ορισμένα από τα υπόλοιπα αντικείμενα.
Mermaid
Επίσης, το poster με τους στίχους του "The Mercy Seat" με τις διορθώσεις του Cave έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όπως και το ίδιο το τραγούδι φυσικά.
THE MERCY SEAT POSTER
Εκτός αυτών, υπάρχουν και πιο «εξωτικά» προϊόντα, όπως υπογεγραμμένες Polaroid φωτογραφίες (και οι τρεις είναι ήδη sold out δυστυχώς, ας ελπίσουμε σε νέο στοκ), σημειωματάρια, σελιδοδείκτες, μολύβια με στίχους και συλλογή με postcards.

Ίσως τα πιο εκκεντρικά αντικείμενα είναι το χαρτί περιτυλίγματος καθώς και η ταπετσαρία που βασίζονται στην ερωτική εικονογράφηση του Cave με τα Hyatt Girls από το 2006. Δεν ξέρω αν θα την έβαζα στον τοίχο μου, αλλά με το χαρτί περιτυλίγματος ίσως να τυλίξω κάποιο από τα άλλα αντικείμενο ως δώρο.
HYATT GIRLS WALLPAPER
Κατά τη γνώμη μου, το πιο ξεχωριστό αντικείμενο του "Cave Things" είναι το μεταλλικό εμαγιέ μπρελόκ Red Hand, με επίχρυση ασημένια αλυσίδα. Το συγκεκριμένο μπρελόκ παραπέμπει στο site Red Hand Files στο οποίο ο Cave απαντάει ερωτήσεις και είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο merchandise του. Τώρα είναι μια δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν το πρόλαβαν ή δεν το πρόσεξαν τότε. Τότε είχαν κυκλοφορήσει σε δεξί και αριστερό χέρι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή τη φορά.
Δυστυχώς μέχρι τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και το Red Hand έγινε sold out. Ας ελπίσουμε σε νέο stock σύντομα!

Charm-photo_1

«Και πώς είναι οι τιμές;», σας ακούω να ρωτάτε. Είναι κάπως τσιμπημένες, αλλά όχι εξωφρενικές. Οι 35 λίρες για ειδικά σχεδιασμένα t-shirts κρίνεται μια λογική τιμή, όπως και οι 10 λίρες για τα σημειωματάρια. Για να μην σας στερήσω τη χαρά, σας αφήνω να ανακαλύψετε τις υπόλοιπες τιμές μόνοι/μόνες σας.

Όπως γράφει κι ένα απόφθεγμα, στο "Cave Things" βρίσκεται συγκεντρωμένο «το φρικτό κατάλοιπο ενός υπερδιεγερμένου μυαλού» (“The terrible residue of an over-stimulated mind.”). Ανακαλύψτε το με ιδία ευθύνη: https://cavethings.com/

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα