Η αυλαία έπεσε για το Piraeus 117 Academy

Η αυλαία έπεσε για το Piraeus 117 Academy

Ας ελπίσουμε να μην ακολουθήσουν κι άλλα λουκέτα...
Διαβάστηκε φορες
Είναι εξαιρετικά λυπηρό να ανακοινώνεται το κλείσιμο ενός συναυλιακού χώρου... Ο κορονοϊός έχει πολλαπλές επιπτώσεις κι αν συνολικά η αλυσίδα κάθε επαγγελματικού χώρου δεν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τότε αυτό το λουκέτο θα είναι μόνο η αρχή.

Όταν λοιπόν δε γίνονται συναυλίες στην Αττική λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, τότε εσύ που έχεις την ιδιοκτησία ενός ακίνητου δεν πρέπει να διευκολύνεις τον ενοικιαστή σου; Αν δεν το κάνεις, πώς αυτός θα αντέξει ή μήπως περιμένεις να κάνει υπομονή σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον;

Η Ακαδημία της Πειραιώς στον αριθμό 117 έριξε αυλαία, μετά από πέντε χρόνια, στα οποία είδαμε πολλούς καλούς Έλληνες μουσικούς (Αγγελάκα, Μποφίλιου, Παυλίδη, Active Member κ.α.) και δυνατά ξένα ονόματα, όπως οι Waterboys, Apocalyptica, UDO, Monster Magnet, Paradise Lost, Black Angels, Mastodon, Sivert Hoyem κ.α.

Δείτε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση του Piraeus 117 Academy:

Καληνύχτα... η αυλαία έπεσε.

Η αρχή όλων είναι το όραμα. Το φθινόπωρο του 2015, διαμέσω capital controls και δυσμενών οικονομικών συνθηκών, άνοιξε τις πόρτες του το Piraeus 117 Academy στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό αξεχαστες συναυλιακές εμπειρίες παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες. Η ομάδα πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν τη μεταμόρφωση του χώρου σε ένα μουσικό venue άρτιων τεχνικών προδιαγραφών ικανό να συναγωνιστεί αντίστοιχα venues του εξωτερικού.

Φτάνοντας στο 2020, κατέφθασε η εποχή του Covid-19 και της μεγαλύτερης οικονομικής αβεβαιότητας των τελευταίων δεκαετιών. Τα φώτα των συναυλιακών χώρων και club έσβησαν, οι πόρτες κλειδώθηκαν με αμφίβολο τον τρόπο της μελλοντικής τους λειτουργίας.

Οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας του χώρου oδήγησαν σε κλίμα αδιαλλακτικότητας καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του χώρου ως του συναυλιακού venue που αγάπησε το κοινό.

Όταν χαθεί η μαγεία ενός χώρου λόγω οικονομικών παραγόντων, η αυλαία του αναγκαστικά πέφτει.

Η ομάδα Διεύθυνσης και Καλλιτεχνικής Παραγωγής του Piraeus 117 Academy, κλείνει ένα κεφάλαιο ώστε να ανοίξει ένα καινούργιο σύντομα σε νέα συναυλιακά και πολιτιστικά σοκάκια.

Με αγάπη και πάθος για τη μουσική, τις συναυλίες και τον πολιτισμό.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα