The-Pretty-Reckless-Death-By-Rock-and-Roll

The Pretty Reckless - Death By Rock And Roll

Οι Pretty Reckless επέστρεψαν με τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο τους που ισορροπεί ανάμεσα σε grunge, hard rock και ακουστικές συνθέσεις.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσετε:
Τους Pretty Reckless να βάζουν λίγο παραπάνω grunge στην ηχητική τους παλέτα μαζί με αξιομνημόνευτα ακουστικά κομμάτια

Ποια τραγούδια να προσέξετε:
"Death By Rock And Roll", "And So It Went", "Harley Darling","Only Love Can Save Me Now"

Βαθμολογία:
7,6

Από ηθοποιός στην τηλεόραση στη σειρά με το όνομα Goship Girl μέχρι τραγουδίστρια σε hard rock μπάντα που συνεργάζεται με μέλη των Soundgarden και τον Tom Morello η απόσταση είναι μεγάλη. Όμως η Taylor Momsen απέδειξε πως έχει το πάθος, τη φωνή και τη σπίθα που χρειάζεται για να της δώσει σημασία η hard rock κοινότητα με το σχήμα της, τους The Pretty Reckless, που μόλις κυκλοφόρησαν τον τέταρτο δίσκο τους.

Το "Death By Rock And Roll" είναι ένας δίσκος που καθυστέρησε λόγω του θανάτου του βασικού παραγωγού που είχαν στις μέχρι τώρα δουλειές τους, Kato Khandwala, αλλά και του θανάτου του Chris Cornell (η μπάντα περιόδευε με τους Soundgarden όταν ο Cornell έφυγε από κοντά μας). Η Momsen βρέθηκε αντιμέτωπη με κατάθλιψη και κατάχρηση ουσιών, και όλα αυτά μπέρδεψαν τη δημιουργική διαδικασία. Το "Death By Rock And Roll" περιέχει συνειρμούς για τον χαμό των αγαπημένων μουσικών, αλλά και τον κώδικα ζωής της Momsen. Δε χρειάζεται να το πάρετε κυριολεκτικά φυσικά, αλλά έχει στο αίμα της την εικόνα της αυτοκαταστροφικής rock chick κι ας μην είναι (ευτυχώς).

Η ωριμότητα του συγκροτήματος φάνηκε από τον προηγούμενο δίσκο, το "Who You Selling For", που είχε blues χρωματισμούς, για να συνεχιστεί στο "Death By Rock And Roll" στα μονοπάτια και τις επιρροές των διαφόρων εμπλεκόμενων. Πιο συγκεκριμένα, στο "Only Love Can Save Me Now" κιθάρα και drums παίζουν ο Kim Thayil και ο Matt Cameron των Soundgarden, ενώ στο "And So It Went" η κιθάρα του Tom Morello στο solo είναι χαρακτηριστική. Το πρώτο μάλιστα ηχογραφήθηκε στο London Bridge Studio όπου οι Soundgarden ηχογράφησαν το "Louder Than Love" και οι Pearl Jam το "Ten".

Αν και το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου κυκλοφόρησε ως single από το Μάιο, λειτουργώντας σαν ηχητική γέφυρα ανάμεσα στις προηγούμενες δουλειές των Pretty Reckless, δεν αποτύπωνε απόλυτα την grunge στροφή, χωρίς όμως να απέχει πολύ ηχητικά. Η ερμηνεία της Momsen είναι οργισμένη, και η φωνή της δίνει χαρακτήρα στον δίσκο. Είναι σαν να έχει κάτι ακόμα για το οποίο πρέπει να παλέψει, σαν να θέλει να βγάλει ασπροπρόσωπους τους αδικοχαμένους συνεργάτες της. Αυτό το πετυχαίνει όχι μόνο με το hard rock του "My Bones" αλλά και στις ακουστικές στιγμές του "Got So High" και του "Rock And Roll Heaven", αλλά και στο πιο παλαιοροκάδικο "Turning Gold". Και η ποικιλία δεν σταματάει εδώ: τον δίσκο κλείνει το country rock "Harley Darling", αφιερωμένο στον Khandwala, που κλέβει τις εντυπώσεις.

Η σκοτεινή υποβόσκουσα θεματική των Pretty Reckless συνεχίζει να υφίσταται, αν και εν μέρη μεταλλαγμένη, πατώντας πιο πολύ στον ρεαλισμό. Παρότι έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε goth fantasy και horror, η Momsen δεν έχει παραπομπές ερωτικές φαντασιώσεις και εγκλήματα πάθους στους στίχους της αυτή τη φορά. Το κεντρικό θέμα - αν μπορούσαμε να το βάλουμε σε καλούπι - είναι το μέχρι τώρα ταξίδι της μέσα στον κόσμο του rock.

Λένε μερικές φορές ότι η έμπνευση έρχεται μέσα από δυσάρεστα γεγονότα, όπως διαφόρων ειδών αποχωρισμοί. Αν και οι Pretty Reckless δεν έδειχναν να τους λείπει η έμπνευση, τα τελευταία ατυχή περιστατικά που τους περιτριγύρισαν λειτούργησαν υπέρ τους, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Το "Death By Rock And Roll" είναι ο πιο ολοκληρωμένος μέχρι τώρα δίσκος τους, ισορροπώντας ανάμεσα σε grunge, hard rock και ακουστικές συνθέσεις, πίσω από τις οποίες βρίσκεται η Momsen και ο κιθαρίστας της μπάντας Ben Phillips.

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα