DSC00933

Οι Pretty Reckless έκαναν Halloween στο Birmingham

Το μουσικό σχήμα της Taylor Momsen εξελίσσεται σε συγκρότημα που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν ζωντανά, ενώ το κοινό τους έχει πια ηλικιακή ποικιλία.

Διαβάστηκε φορες

Οι Pretty Reckless, η μουσική κομπανία της Taylor Momsen που κάποτε έπαιζε στο Gossip Girl, περιοδεύουν τον κόσμο από το 2010. Με τέσσερις δισκογραφικές δουλειές να τους συνοδεύουν, η τελευταία περιοδεία τους βασίζεται στο “Death By Rock ‘N' Roll”, τον δίσκο τους που βγήκε το 2021 εν μέσω παγκόσμιας κλεισούρας. 

Την Κυριακή του Halloween, μια βραδιά που ταιριάζει με την goth αισθητική της μπάντας – μόνο στο στυλ και στο ντύσιμο βέβαια αφού η μουσική τους κάνει ταλάντωση από το rock μέχρι το grunge – η μπάντα βρισκόταν εν μέσω της αγγλικής τους περιοδείας, και πιο συγκεκριμένα στο Birmingham.

pretty reckless 01

Ανανεωμένοι εμπορικά, παίζουν πια σε πιο μεγάλους χώρους, ενώ το κοινό τους έχει και αυτό μεγαλώσει. Στη διαδικασία εξέλιξής τους, οι επιρροές από τη σκηνή του Seattle είναι ξεκάθαρες, χωρίς να χάνεται το hard rock ηχόχρωμα που δανείστηκαν από το alternative rock των '90s. 

Το άλογο κούρσας της μπάντας παραμένει η Momsen, που εντυπωσιάζει με τη φωνή της και τον τρόπο που τη χειρίζεται. Έχει ωριμάσει με τα χρόνια στο στήσιμό της στη σκηνή και στις ερμηνείες της. Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι η μπάντα έχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα κομματιών και τα setlists έχουν μεγαλώσει.

Η αυλαία άνοιξε με το πρώτο single του νέου δίσκου, “Death By Rock ‘N Roll”. Η συνέχεια είχε το επίσης φρέσκο “Only Love Can Save Me Now” με το αλά Soundgarden riff του και το “And So It Went”, στο οποίο η Momsen πήρε μαζί της το κοινό για βοήθεια στα ρεφρέν. Το “Make Me Wanna Die”, πρώτο single των Reckless από το “Light Me Up” προκάλεσε ένθερμες αντιδράσεις δείχνοντας πως έχει ευνοηθεί από το πέρασμα του χρόνου. Αντίστοιχη αποδοχή είχε και το “Miss Nothing” που προηγήθηκε από τα “Sweet Things” και “Witches Burn” που έδεναν με το εορταστικό spooky κλίμα της βραδιάς.

pretty reckless 02

Ο κιθαρίστας Ben Phillips μπορεί να μην έχει εντυπωσιακό παίξιμο ή να είναι βιρτουόζος (το solo του στο “Heaven Knows” δε θα μας μείνει αξέχαστο), όμως δίνει έξυπνες ιδέες στις συνθέσεις των κομματιών και είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι των Pretty Reckless. 

Η μπάντα αδίκησε το δίσκο της “Who You Selling For” του 2016 που είναι από τα highlights της δισκογραφίας τους, παίζοντας μόνο το “Take Me Down”. Βέβαια η τριάδα των “Going To Hell”, “Heaven Knows” και το encore του “Fucked Up World” έκλεισαν το set χωρίς κανείς να μπορεί να παραπονεθεί ότι δεν είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει ή να απολαύσει τη Momsen να χτυπιέται μπροστά στο μικρόφωνο ή στο drum set.

pretty reckless 03

Οι Pretty Reckless έχουν ανέβει επίπεδο στη σκηνική τους παρουσία, χάρη στον αέρα που τους δίνουν οι πολύ καλές τελευταίες δισκογραφικές τους δουλειές. Παρόλαυτα έχουν τη δυνατότητα για περισσότερα, όπως πχ. ένα μικρό ακουστικό set στη μέση της συναυλίας που να εκμεταλλεύεται τις πιο unplugged στιγμές τους. Ειδικά με τη κυκλοφορία του νέου "Other Worlds" που έχει αρκετές alternative versions και διασκευές, είναι ευκαιρία. Το σίγουρο είναι πως σιγά σιγά εξελίσσονται σε συγκρότημα που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν live και το κοινό τους έχει αποκτήσει ηλικιακή ποικιλία.

Το O2 Academy στο Birmingham γιόρτασε το Halloween με την κατάλληλη παρέα πάνω και κάτω από τη σκηνή. Με τα βαθιά φωνητικά της Momsen και την αφοσίωση της στη rock κουλτούρα, οι Reckless έχουν πια και την εμπειρία και το δισκογραφικό υπόβαθρο για απολαυστικές ζωντανές εμφανίσεις ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς, ξεφεύγοντας πια στην κατηγορία του guilty pleasure.

* Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Ξενοφώντα Καράμπαλη και στο MixGrill.grThe Pretty Reckless @ Birmingham, 30/10/2022 

Death by Rock and Roll
Since You're Gone
Only Love Can Save Me Now
And So It Went
Make Me Wanna Die
Miss Nothing
Sweet Things
Broomsticks
Witches Burn / Broomsticks
My Medicine
My Bones
Going to Hell
Heaven Knows
Take Me Down
-
Fucked Up World