synaylies2021 mixgrill

Ξένες Συναυλίες 2021: Ακυρώσεις, αναβολές και αναμονή

Η δυσάρεστη πραγματικότητα στον συναυλιακό μας ορίζοντα.

Διαβάστηκε φορες

Δεν θέλαμε να γράψουμε άλλο ένα άρθρο για αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο των συναυλιών. Όμως, φίλες και φίλοι, είμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μία δύσκολη πραγματικότητα. Εκεί που ελπίζαμε πως τα φεστιβάλ και οι συναυλίες θα γίνουν, ακόμα και με πολλά και καθόλου ευχάριστα μέτρα (μάσκες, τεστ, αποστάσεις;), οι ακυρώσεις και οι αναβολές τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς.

Το τελευταίο δίμηνο πολλά μεγάλα συγκροτήματα έχουν αρχίσει να μεταφέρουν τις συναυλίες τους για το 2022 (Guns 'N' Roses, Queen, Rammstein, Elton John, Green Day κ.ά.). Επίσης, διάσημα φεστιβάλ, όπως το Glastonbury, αναβάλλονται για φέτος, σε συνδυασμό με ψηφιακές εκδηλώσεις για να χρυσώσουν το χάπι. Φυσικά από τον χορό των αναβολών και των ακυρώσεων δε γίνεται να λείπει η χώρα μας, στην οποία οι διοργανωτές μέρα με τη μέρα προσγειώνονται στην απογοητευτική πραγματικότητα.


Αναβολές και αβεβαιότητα στην Ελλάδα

Όσον αφορά την εγχώρια συναυλιακή κατάσταση έχουμε και λέμε. Τo Rockwave Festival με headliners τους Deep Purple αναβάλλεται για το 2022 (μαζί με μία δόση αβεβαιότητας ως προς τη νέα ημερομηνία). Το ίδιο ισχύει για την ημέρα των Judas Priest στο Release Festival που ανανεώθηκε για τις 15 Ιουλίου 2022. Οι Viagra Boys θα ανακοινώσουν νέα ημερομηνία, οι Boy Harsher μεταφέρθηκαν στις 6 Απριλίου 2022, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και με τους Hillbilly Moon Explosion που κανονικά θα έπαιζαν μέσα στον Μάιο. Ο κωμικός Bill Bayley (που διεκδικεί πλαγίως θέση σε αυτό το άρθρο) μεταφέρθηκε στις 2 Απριλίου 2022.

Οι μεγάλες συναυλίες του (περσινού) καλοκαιριού Red Hot Chilli Peppers, Athens Rocks (NationalIdles) και οι υπόλοιπες ημέρες του Release Festival (Pet Shop Boys, Slipknot, SabatonMassive AttackParov Stelar κ.ά.) αναμένεται να αναβληθούν για το επόμενο καλοκαίρι αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για το Plisskën Festival που θα διεξαγόταν τον Ιούνιο του 2021.


Ίσως κάποιοι διοργανωτές να επιλέξουν τη διέξοδο των ψηφιακών εκδηλώσεων με μικρότερα συγκροτήματα, όπως στο εξωτερικό. Ίσως και όχι. Δεδομένης της συνολικής αβεβαιότητας όλα είναι στον αέρα. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν θα δούμε ξένες συναυλίες φέτος το καλοκαίρι, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που ξέρουμε και αγαπάμε - όρθιοι και να χορεύουμε. Δηλαδή ο Win Mertens που παίζει στην Τεχνόπολη 7 Ιουλίου 2021 δεν αποκλείεται τελικά να πραγματοποιηθεί με τα περσινά κόλπα «καρέκλες, μάσκες, αποστάσεις, μπύρες στα κρυφά». Θα είναι ένα καλοκαίρι που στην καλύτερη περίπτωση θα πάμε στο Ηρώδειο και στην Τεχνόπολη καθιστοί και με αποστάσεις.

Υπάρχουν ακόμα συναυλίες που αφορούν το φθινόπωρο του 2021, όπως οι Still Corners, οι UFO και ο Tricky, των οποίων το μέλλον είναι θολό. Ποιος ξέρει άραγε τι θα έχει γίνει ως τότε; Φανταστείτε πως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε καν πώς θα διαμορφωθούν οι διατάξεις για τα vouchers και τις επιστροφές χρημάτων. Υπάρχει μια μικρή ελπίδα αν υπερισχύσει το καλύτερο σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας και οι διοργανωτές προλάβουν να προβλέψουν τη λήξη των περιορισμών να στήσουν τα σχέδια τους για μία - ή μάλλον μισή - φθινοπωρινή συναυλιακή σεζόν. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να έχουμε υπομονή για το 2022, σε έναν εντελώς νέο συναυλιακό ορίζοντα τον οποίον θα διαμορφώσουν όσοι διοργανωτές έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, αφού πια μιλάμε για έναν αγώνα επιβίωσης.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα