Grinderman @ Primavera Sound Festival 2011

Η εμφάνισή τους στο Primavera Sound Festival 2011 ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης.
Διαβάστηκε φορες
Grinderman (Day 1, San Miguel Stage)

Το δηλώνουν με το όνομα τους και το κάνουν πράξη. Ο λόγος για τους Grinderman, το side project του θρυλικού Nick Cave.
Η εμφάνισή τους στο Primavera Sound Festival 2011 ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης.

Λίγα λόγια, πολύ μουσική και κανένας κομπασμός από ένα σχήμα που αφήνεται σε οργισμένους pure punk-rock αυτοσχεδιασμούς. Όσες φορές και να δεις τον Nick Cave live δεν μπορείς να μην νιώσεις το αίμα σου να κυλάει πιο γρήγορα – μια έξαψη, την ώρα που τσαλακώνει την εικόνα του preacher man και απλά τα σπάει με την παρέα των επίλεκτων “Bad Seeds”. Μοναδική η σκηνική παρουσία του Cave και όμορφα επιτηδευμένο show από τον Warren Ellis, που διέλυσε τα πιατίνια του Jim Sclavunos χτυπώντας τα στο σόλο του με τις μαράκες κατά τη διάρκεια του ομώνυμου “Grinderman”.

Αρκετά νωρίτερα, ο Cave μέσα σε μια – εφηβική θα έλεγα – punk παραζάλη έριξε τον Ellis επί σκηνής, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά το live. (Για του λόγου το αληθές βλέπε παρακάτω στο 02:11)



Στιγμές που άξιζαν επίσης: “No Pussy Blues”, “Heathen Child”, “Mickey Mouse & the Goodbye Man” (με το οποίο άνοιξαν το set) και “Get It On”. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι τυχεροί της πρώτης σειράς ήρθαν πολύ κοντά με τον τραγουδιστή, αφού κατέβηκε αρκετές φορές στο κοινό, όπως στο “Kitchenette”.


Προσωπικά, θα συμβούλευα όποιον δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Primavera, να εξασφαλίσει το εισιτήριο του για την εμφάνιση των Grinderman σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 – Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη & Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 – TerraVibe Park, Αθήνα). Τους περιμένουμε να μας δείξουν ακόμα μια φορά τι θα πει ο πειραματισμός να συνδυάζει punk force, μελωδία και show…

Πάρτε μια ιδέα για τη συναυλία από το video που ακολουθεί:



Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα