Λίγα λόγια για το νέο δίσκο των Snow Patrol

Οι Snow Patrol ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το έκτο studio album τους στις 14 Νοεμβρίου και να αφήσουν στο παρελθόν τις προηγούμενες δουλειές τους...
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Οι Snow Patrol ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το έκτο studio album τους στις 14 Νοεμβρίου και να αφήσουν στο παρελθόν τις προηγούμενες δουλειές τους. Το επονομαζόμενο Fallen Empires θα κυκλοφορήσει από την Universal Music και φέρει την υπογραφή του παραγωγού Garret 'Jacknife' Lee και τον αέρα του Los Angeles. To πενταμελές συγκρότημα από την Ιρλανδία αποτελείται από τους Gary Lightbody (φωνητικά), Nathan Connolly (κιθάρα), Paul Wilson (μπάσο), Jonny Quinn (drumms) και Tom Simpson (πλήκτρα), οι οποίοι σκοπεύουν να αφήσουν στο παρελθόν το στυλ που είχαν καθιερώσει και να βρουν τη 'χορευτική μαϊμού' που κρύβουν μέσα τους (inner dance monkey σύμφωνα με τον Lightbody).

Tracklist:

1. I'll Never Let Go
2. Called Out In The Dark
3. The Weight Of Love
4. This Isn't Everything You Are
5. The Garden Rules
6. Fallen Empires
7. Berlin
8. Life-ning
9. New York
10. In The End
11. Those Distant Bells
12. The Symphony
13. The President
14. Broken Bottles Form A Star (Prelude)

Στη σύνθεση του δίσκου συνέβαλαν ο Michael Stippe των REM και ο Troy Van Leeuwen των Queens Of The Stone Age με τις κιθαριστικές του συνθέσεις σε δύο τραγούδια. Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από τον έντονα παραμορφωμένο ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας σε ορισμένα σημεία, σε άλλα τα ρυθμικά κρουστά και σε κάποια άλλα τα επικά ακούσματα χορωδίας. Το Fallen Empires επαναπροσδιορίζει το συγκρότημα το οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει μεγαλύτερο μέρος του κοινού με τη δυναμική και την τολμηρή δημιουργικότητά του.

Στις επιδράσεις τους εντάσσουν δίσκους οι οποίοι κατά τη γνώμη τους έχουν γραφτεί στην ιστορία, όπως το Achtung Baby των U2, το The Sound Of Silver των LCD Soundsystem's και το The Suburbs. Για την ακρίβεια, ο frontman Lightbody δηλώνει ότι:

Ο τελευταίος δίσκος των Arcade Fire τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι έπρεπε να ανεβάσουν το παιχνίδι τους. Tο The Suburbs ήταν φανταστικό. Έτσι αποφάσισαν ότι ήθελαν να συνθέσουν έναν δίσκο που δεν θα έμοιαζε σε τίποτα με ότι είχαν κάνει έως τώρα

(Arcade Fire's last record (The Suburbs) made us realise that we had to up our game. It was amazing. We decided that we wanted to make a record unlike any other we've made before)

Από τις κριτικές θα κρατήσω τις προτάσεις για δύο τραγούδια τους, προτάσεις που γεμίζουν εικόνες το μυαλό και συναισθήματα. Για το τραγούδι New York (το οποίο ο Lighthood έγραψε για μία σχέση που διατηρούσε στο Big Apple) έχει ειπωθεί πως δημιουργεί συναισθήματα όπως αυτά που έχει το τεράστιο κοινό των φεστιβάλ που βρίσκεται σε αναμονή (the soulful New York feels like a festival moment-in-waiting). Το τραγούδι The Garden Rules θα μπορούσε να ανήκει στο soundtrack για μία ρομαντική ιστορία του φθινοπώρου (The Garden Rules a soundtrack to autumnal romance).

Το Fallen Empires είναι σε γενικές γραμμές αφιερωμένο στις οικογένειές του συγκροτήματος, στις ρίζες και στα σπιτικά τους, στα παιδικά τους χρόνια (Home is the overall theme). Ίσως για αυτούς είναι οι ερειπωμένες αυτοκρατορίες τους, τις χτίζουν χρόνο με το χρόνο, όμως αυτές στο τέλος καταρρέουν και μένουν μόνο γλυκόπικρες αναμνήσεις.

Τέλος, θα αναφερθώ μόνο σε ένα ζήτημα που αφορά την τεχνική παραγωγή του δίσκου αυτού, αλλά μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η γραμμή των drumms στα τραγούδια είναι πολυεπίπεδη, καθώς, ο Quinn αγόρασε από όλα τα τοπικά καταστήματα οργάνων στο L.A. διαφορετικά drumm sets, για να αποδώσει τον ήχο των μουσικών του δρόμου που έχουν διαφορετικό στυλ. Το κομμάτι του για κάθε τραγούδι λοιπόν, o drummer το εκτέλεσε σε όλα τα διαφορετικά sets και στη συνέχεια έγινε η σύνθεσή τους.

Μπορείτε να ακούσετε το δεύτερο τραγούδι τους που έχει κυκλοφορήσει από το τελευταίο άλμπουμ, This isn't everything you are στη συνέχεια.Παρακολουθήστε τη ζωντανή τους εμφάνιση στο αμερικανικό show Later... with Jools Holland, όπου ερμήνευσαν το τραγούδι που φέρει το όνομα του δίσκου, Fallen Empires.Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα