Οι Garbage μιλούν για την επιστροφή τους

Οι Garbage μετά την πολυετή απουσία τους, αποκαλύπτουν ότι το νέο τους άλμπουμ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και εξηγούν γιατί εξαφανίστηκαν μετά τον δίσκο του 2005 Bleed like me...
Διαβάστηκε φορες
Οι Garbage μετά την πολυετή απουσία τους, αποκαλύπτουν ότι το νέο τους άλμπουμ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και εξηγούν γιατί εξαφανίστηκαν μετά τον δίσκο του 2005 Bleed like me.

Η τραγουδίστρια Shirley Manson, αρχικά κατηγορεί τις διάφορες δισκογραφικές εταιρείες που τους ανέλαβαν. Τους έδιναν από τη μία στην άλλη, σαν 'μπαλάκι' και τελικά κατέληξαν σε μία εταιρεία που δεν ενδιαφερόταν καθόλου να τους αξιοποιήσει. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως είπε η Manson να:

"στραγγίξει τη χαρά από αυτό που κάναμε και μπορεί να μας έκανε να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου. Έφτασα στο σημείο να σκεφτώ 'Γ.... το. Δεν έχει πλάκα πια. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα'. Και όλοι είπαν αμέσως ναι"
(It just stripped us of all our joy, and as a result, we turned on each other a bit. It got to the point where I was like, 'Fuck this. This isn't fun. Let's take a break.' And everybody was like, 'Yeah).

Ο drummer Butch Vig ομολογεί ότι δεν περίμενε το διάλειμμα αυτό να έχει διάρκεια πέντε ετών. Είδαν τον χρόνο να περνάει γρήγορα, αλλά προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν ότι στη μουσική βιομηχανία δεν υπήρχε κάποιον συγκρότημα που να τους έχει αντικαταστήσει. Βλέποντας το κενό που είχαν αφήσει, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να επιστρέψουν δριμύτεροι στον μουσικό χώρο.

Ο νέος δίσκος δεν έχει βαπτιστεί ακόμα, αλλά τα εφτά από τα δώδεκα κομμάτια του είναι ήδη έτοιμα. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Vig είναι να κυκλοφορήσει στο τέλος του Μαρτίου ή αρχές Απρίλη. Οι τακτικές συναντήσεις του συγκροτήματος ξεκίνησαν στην αρχή του χρόνου σε ένα μικροσκοπικό χώρο που διέθεταν στο Los Angeles. Τα δυο από τα τέσσερα μέλη μόνο είναι μόνιμοι κάτοικοι του L.A. και για αυτό κανόνιζαν τις συναντήσεις κάθε δεύτερη εβδομάδα. Στην αρχή έπιναν πολύ και χάζευαν ακόμα περισσότερο, καθώς τους είχε λείψει η μεταξύ τους παρέα. Η Mason δήλωσε μάλιστα ότι ένιωθε σαν να γυρίζει στο σπίτι της, είχε μία κατά κάποιο τρόπο οικογενειακή ατμόσφαιρα (It felt like I was coming home to my family in a way).

Όσον αφορά τον ήχο του νέου δίσκου, δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάτι εξωφρενικά καινούριο μας καθησυχάζουν. Τους αρέσει ακόμα η παραδοσιακή rock, punk και thrash, απλά θα χρησιμοποιήσουν περισσότερο την τεχνολογία στο στούντιο. Αν και κάποιοι λένε ότι είναι παρόμοιο με το ντεμπούτο τους, η Mason τονίζει ότι είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά 'έχει παρόμοια ενέργεια, ένα είδος άγριας επιθυμίας και πείνας' (But there's an energy there that is, I think, reminiscent of the first record; a sort of hungriness is there).

Αρκετά πιο σκοτεινοί θα είναι οι στίχοι στο δίσκο αυτό και θα πραγματεύονται την ανθρώπινη θνησιμότητα, καθώς η Mason αντιμετωπίζει το αίσθημα απώλειας, μετά το θάνατο της μητέρας της. (Πηγή: Spin)Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα