Dave Grohl Mick Jagger

Τα 10 καλύτερα ξένα τραγούδια Μαΐου 2021

Η λίστα με τις επιλογές μας από τις καινούριες κυκλοφορίες του Μαΐου

Διαβάστηκε φορες
Τώρα που το lockdown τέλειωσε, όλοι ψάχνουμε νέες κυκλοφορίες και τραγούδια για να γεμίσουμε τα - καλοκαιρινά πια - playlist μας. Αντίστοιχα και η ομάδα του MixGrill ξεκοκαλίζει τις φρέσκες κυκλοφορίες για να ανακαλύψει νέα αγαπημένα τραγούδια που να μπορούν να παίξουν για έναν ικανοποιητικό αριθμό επαναλήψεων στα ακουστικά και στα ηχεία μας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μία εκτενή playlist με την εκλεκτή μουσική ποικιλία που μας χαρακτηρίζει, με την πρώτη δεκάδα που μας κέρδισε να έχει στην πρώτη θέση τη rock συνεργασία (με punk εκρήξεις) του Mick Jagger με τον Dave Grohl στο "Eazy Sleazy", ένα καυστικό κομμάτι για το lockdown και τη πανδημία. To "Eazy Sleazy" δουλεύει καλύτερα από όλες τις αντίστοιχες προσπάθειες με τη συγκεκριμένη θεματολογία επειδή ο Jagger με τον Grohl δεν πήραν τον εαυτό τους σοβαρά.

Οι επιστροφή της δυστοπικής pop των Garbage με το "The Men Who Rule the World" έφτασε στη δεύτερη θέση των επιλογών μας ενώ οι Chemical Brothers και το "The Darkness That You Fear" ακολουθεί ακριβώς μετά, με vocal sampling και χορευτική ψυχεδέλεια. Στη τέταρτη θέση σκαρφάλωσε το "Introvert" της rapper Little Simz και την πεντάδα κλείσαμε με τον Paul Weller που φαίνεται να διανύει μια ιδιαίτερη παραγωγική περίοδο αφού το "Fat Pοp" (που περιέχει και το "Shades Of Blue") που θα βρείτε στη πεντάδα, είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του που κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο.

Συνεχίζοντας με pop διάθεση, επιλέξαμε τους Coral και το καλοκαιρινό "Vacancy" στην έκτη θέση, τη συνεργασία του Bobby Gillespie και της Jehnny Beth στην απρόσμενη singer-songwriter σύνθεση "Remember We Were Lovers" στην έβδομη, και τους Stranglers με το "And If You Should See Dave...", ένα γλυκόπικρο μελαγχολικό tribute στον πληκτρά της μπάντας Dave Greenfield. Στα αγαπημένα μας νέα τραγούδια για το Μάιο του 2021 θα βρείτε στην ένατη θέση το "Unsmart Lady" των Dry Cleaning, μία νέα post punk μπάντα από την Αγγλία που αξίζει την προσοχή σας, αλλά και την St. Vincent με το art pop/rock του "The Melting Of The Sun".

Στην παρακάτω λίστα θα ακούσετε όχι μόνο τη δεκάδα αλλά όλα τα κομμάτια που κέρδισαν τη προσοχή μας αυτό το μήνα. Σημειώνουμε πως το "Eazy Sleazy" δεν είναι (ακόμα) διαθέσιμο στο Spotify. Καλή ακρόαση και καλές βόλτες!

1. Mick Jagger with Dave Grohl - Easy Sleazy
2. Garbage - The Men Who Rule The World
3. Chemical Brothers - The darkness That You Fear
4. Little Simz - Introvert
5. Paul Weller - Shades Of Blue
6. The Coral - Vacancy
7. Bobby Gillespie, Jehnny Beth - Remember We Were Lovers
8. The Stranglers - And If You Should See Dave...
9. Dry Cleaning - Unsmart Lady
10. St. Vincent - The Melting Of The Sun


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
8,8 / 10 (σε 20 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα