Τεμπέλης Δράκος 1

«Ο Τεμπέλης Δράκος»: Μια μουσική παράσταση με γέλιο και χαρά

Την Κυριακή 12 Μαΐου παρακολουθήσαμε τη μουσική παράσταση «Ο Τεμπέλης Δράκος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια υπέροχη παράσταση για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Διαβάστηκε φορες

Τον παλμό της βραδιάς έδωσαν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρένα Μόρφη και ο Γιάννης Διονυσίου, σε μουσική και στίχους του Γιώργου Χατζηπιερρή, ο οποίος μετείχε και ο ίδιος στην παράσταση και ερμηνευτικά, και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μαζί τους ήταν η Παιδική Χορωδία του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη, δύο ηθοποιοί-χορευτές, η Φωτεινή Μουχτούρη και ο Νίκος Γονίδης, αλλά και μία δεκαμελής ορχήστρα ταλαντούχων μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ο οποίος έκανε και την προσαρμογή των αυθεντικών ενορχηστρώσεων του Μάριου Τακούση.

Επρόκειτο για μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών, σεβόμενη τους τους μικρούς μας φίλους και φροντισμένη με αγάπη και δίψα για τις τέχνες. Μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών παίρνουν φωνή το Ελεφαντάκι, η Πατάτα, το Βουνό, η Αλεπού, το Σκουλουκούιν, ο Κόκορας και πολλά άλλα ακόμη ζωάκια. Τα παιδιά έμαθαν τα ζωάκια και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με την τέχνη αφουγκράστηκαν τις ανάγκες που έχουν τα ζωάκια αλλά και γέλασαν με τις περιπέτειές τους. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι γονείς που παρευρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ευχαριστήθηκαν τις υπέροχες ερμηνείες των ανθρώπων που μετείχαν.

Οι γλυκές νότες μπήκαν στις ψυχές των παιδιών με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο που έπαιρνε μορφή και χρώμα μέσα από τη μεγάλη οθόνη που υπήρχε στο πίσω μέρος της σκηνής και ζωγράφιζε τις λεπτομέρειες από τις ιστορίες που διηγούταν αυτή. Έβλεπες στα έκθαμβα μάτια και στα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών άλλοτε ζωγραφισμένη την περιέργεια και την έκπληξη κι άλλοτε το θαυμασμό. Η οθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής ζωντάνεψε από τα πλούσια χρώματα και τα αστεία πρόσωπα των ζώων αλλά και από τις γκάφες και τις περιπέτειες στις οποίες εμπλεκόντουσαν.


Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν και γέλασαν με την ψυχή τους, και σίγουρα θα έφυγαν γεμάτα με μια πολύ όμορφη εμπειρία και με περισσότερη γνώση. Επιπλέον, οι γονείς πέρασαν δύο υπέροχες ώρες γεμάτες από ταλαντούχους καλλιτέχνες, περνώντας ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μαζεμένη.

Κλείνοντας, η αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών με το κοινό ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς παρακινούσαν τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του αλλά και να χορέψει. Κάποια στιγμή, τα μικρότερα μέλη του κοινού δεν άντεξαν και έφυγαν από τα καθίσματά τους, μετά από την προτροπή κι από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, να σηκωθούν και να χορέψουν. Τα παιδιά σηκώθηκαν κι ενώθηκαν όλα μεταξύ τους και ο διάδρομος ενδιάμεσα από τα καθίσματα έγινε μια όμορφη μικρή παιδική χαρά. Η μάθηση και η γνώση είχαν ήδη δώσει τη σκυτάλη στην ενεργητικότητα και τη ζωντάνια, στο γέλιο και τη χαρά.


Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Πολυξένη Ζαρκαδούλα και στο mixgrill.gr.

Διαβάστε ακόμα