Ο Καρυοθραύστης

Παρακολουθήσαμε το χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ «Ο Καρυοθραύστης»

Μια παράσταση κατάλληλη για ηλικίες από 2 χρονών έως 102!


Διαβάστηκε φορες

Πριν από λίγες μέρες παρακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη παιδική αλλά και για μεγάλους, παράσταση: τον «Καρυοθραύστη» στο θέατρο Αυλαία, σε σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη. Πρόκειται για το γνωστό θεατρικό του Γερμανού συγγραφέα E.T.A. Hoffmann σε μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Γιατί στο όνειρο και στο παραμύθι όλοι έχουν μια θέση, έτσι δεν είναι; Όλοι έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές πού σταματάει το όνειρο και πού αρχίζει η πραγματικότητα. Όταν, όμως, το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά, τι γίνεται;


Πρόκειται για ένα μιούζικαλ που σε βάζει από την πρώτη στιγμή στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Σου δίνει λίγη από τη λάμψη του που όλοι έχουμε ανάγκη και ειδικά τώρα στις γιορτές. Παράλληλα με την τέρψη, περνάει όμορφα κοινωνικά μηνύματα που θα ήταν καλό να μάθουν τα παιδιά και να θυμηθούμε εμείς οι μεγάλοι. Η αιώνια πάλη καλού με κακό παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια των θεατών. Η αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή της μπορεί να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια και να κάνει θαύματα. Όταν αυτή συνοδεύεται με την καλοσύνη μπορεί να γίνει ένα όπλο στα χέρια του αδύνατου και να νικήσει. Η εξωτερική ομορφιά, αν δεν συνοδεύεται από την εσωτερική ομορφιά, χάνει τη λάμψη της. Οι αρετές της καλοσύνης, της ευγένειας και της μεγαλοδωρίας έρχονται μπροστά σε όλη τη διάρκεια του έργου και με τρόπο μαγικό μπαίνουν στα παιδικά μυαλουδάκια. Το κακό πάντα στο τέλος χάνει και το καλό επιβραβεύεται. Αξίες όπως η φιλία και η αγάπη μνημονεύονται στο έργο αυτό και το διαπερνάνε από την αρχή ως το τέλος του.


Ο πρίγκιπας Έρικ θέλει να σώσει το βασίλειό του και προσπαθεί για αυτό να κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι του. Στην πορεία γνωρίζει ένα κορίτσι με μαγικές δυνατότητες, όμορφο και καλόψυχο. Αυτή είναι η ηρωΐδα μας, η Κλάρα. Η Κλάρα, όμως, φοβάται, αλλά όταν είναι να προστατέψει τους ανθρώπους που αγαπάει, δεν αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στο δρόμο της. Είναι εκείνη η μαγική στιγμή που όταν νομίζεις πως τα έχεις χάσει όλα, βγαίνει από μέσα σου μια ανεξάντλητη δύναμη και δεν έχεις άλλη επιλογή από το να σηκωθείς και να παλέψεις. Αυτή η μαγική στιγμή είναι που πρέπει κάθε άνθρωπος να μην τα παρατήσει και να προσπαθήσει, όσο δύσκολος και δύσβατος είναι ο δρόμος του, να σηκώσει το κεφάλι ψηλά, να υψώσει τα μανίκια του και να πιστέψει στον εαυτό του.


Τα παραμυθένια σκηνικά και η μουσική σε ταξιδεύουν και συνθέτουν ένα σκηνικό που θες να μπεις μέσα και να χαθείς στη μαγεία του. Τώρα τις γιορτές όλοι δεν θέλουμε λίγη μαγεία; Το χιόνι που πέφτει στους θεατές κάνει τα χαμόγελα να λάμψουν στα πρόσωπα των μικρών μας φίλων, που και αυτά μπαίνουν στο παιχνίδι, καθώς η σκηνοθέτρια, Γιώτα Τζουάνη, θέλει τα παιδιά να πιστέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων. Μέσα από την αλληλεπίδραση με τους ηθοποιούς, αγγίζουν κι αυτά λίγο από το όνειρο. Οι ηθοποιοί κατεβαίνουν κάτω ανάμεσα στις κερκίδες και παίζουν με τους μικρούς μας φίλους και γίνονται και αυτοί κοινωνοί του παραμυθένιου κόσμου που μας προσφέρει «Ο Καρυοθραύστης». Στο τέλος οι ηθοποιοί μας υποδέχονται τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία τους και οι μικροί αλλά και μεγάλοι μας φίλοι μπορούν αν βγάλουν φωτογραφίες με τους αγαπημένους ήρωες της παράστασης.


Συντελεστές

Καρυοθραύστης poster

Κείμενο: Διασκευή, Σκηνοθεσία: Γιώτα Τζουάνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Τσαπάρα

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Μουσίκας

Χορογραφίες: Ξένια Καμπάνου G.T.


Παίζουν: Πάνος Γεωργούλης, Βάνα Γκέκα, Αγγελική Τσαπάρα, Μάνος Πισσίας, Γεωργία Φώσκολου, Δημοσθένης Παρθενόπουλος, Γιώργος Κοντοπάνος, Ξένια Καμπανού, Ρία Ντεγιάννη, Κωνσταντίνα Σπάθη


Ήχος & Φως: Κλαούντια Κουντλα

Παραγωγή: Θέατρο Αυλαία

Διάρκεια: 90 Λεπτά (με διάλειμμα)Ημέρες & ώρες παράστασης:

Πρεμιέρα: Σάββατο 18/11 στις 17:00 και Κάθε Σάββατο

Επιπλέον Παραστάσεις: 24/12, 25/12, 26/12, 31/12, 1/1, 2/1


Τιμή εισιτηρίων: 

Γενική Είσοδος: 10€ 


Εισιτήρια διαθέσιμα στο Ταμείο του Θεάτρου, στο τηλέφωνο 210 4297771 & στο ticketservices.gr

Εισιτήρια on line: https://bit.ly/Karyothraystis_TicketsΔιαβάστε ακόμα