The Good, the Bad & the Queen 10-16/11/11

poromenos: Τρομερό και το πρωτο album του Νoel Gallagher (ex Oasis) που φαίνεται ποιος ήταν το ταλέντο στο συγκρότημα...
Διαβάστηκε φορες




Περί μουσικής


Spir Frelini: The Mongrelettes-Mon Mec A Moi 7' release on Fuzzoverdose Records
Επιτέλους πανέμορφη Garage Pop από Ελληνικά και άκρως ταλαντούχα κοριτσάκια.


GKamp: Το σχήμα του δρόμου που αποτελούνταν από πέντε μελαψούς άνδρες (ίσως Ρομά, ίσως Μπάνγκλα, δεν ξέρω...) και περιελάμβανε τα εξής όργανα: κοντρα-μπάσο, κλαρινέτο, κιθάρα, ντέφι, ακορντεόν. Μας άφησε... μαλθακούς εμένα κι έναν φίλο μουσικό. Άμα το έχεις, και στο δρόμο κάνεις κέφι. Και χωρίς φώτα, φτιασίδια και πόζα.

poromenos: Το νέο album των florence and the machine. Όχι τόσο καλό όσο το προηγούμενο όμως σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα και λογικά ίδιο εμπορικό με το πρώτο (ίσως και περισσότερο καθώς από τα charts στην Αγγλία φαίνεται να έχει τρομερή δυναμική)

dimi: Ο Tonino Carotone στο Ακροπόλ. Πολύ ιδιαίτερος κι επικοινωνιακός καλλιτέχνης, πολύ ωραία μουσική, φοβερή μπάντα, ζεστός ο κόσμος αν και όχι πολύς, όχι τόσο κατάλληλος ο χώρος του θεάτρου.

poromenos: Τρομερό και το πρωτο album του Νoel Gallagher (ex Oasis) που φαίνεται ποιος ήταν το ταλέντο στο συγκρότημα...

GKamp: Τελικά αρχίζω να συμπαθώ τον Ryan Adams. Έτσι, απλώς. Το τραγούδι του, "Halloween head", ώρες-ώρες με εκφράζει απόλυτα.

poromenos: Ο αριθμός των  κυκλοφοριών μέσα στο 2011 ! Radiohead(!), Arctic Monkeys, Kasabian, PJ Harvey, Coldplay, Adele, Florence, Νoel Gallagher, David Lynch, Red Hot chili peppers, Bon Iver, Foo Fighters, Strokes, James Blake! Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο, και η πλειοψηφία των παραπάνω album είναι εξαιρετικής ποιότητας, (σε αντίθεση με το 2010)!H λίστα για τα καλύτερα album της χρονιάς νομίζω πως θα έχει τρομερό ενδιαφέρον...

pepe: Είναι πραγματικά δύσκολο να δεις το καλό γύρω σου. Οπότε και πάλι μένει η μουσική για λίγες μαγικές στιγμές. Για αυτή τη βδομάδα μικρά διαμαντάκια του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, κυρίως trip hop (αντίδραση στο άρθρο του Φίλιππου).
1. 2Wicky-Morcheeba
2. Swollen-Bent
3. Safe from harm-Massive Attack
4. Numb-Portishead
5. Overcome-tricky
6. Sometime Later-Alpha
7. Londinium-Archive
8. Eden-Hooverphonic
9. Underwater love-Smoke City
10. Life in Mono-Mono

GKamp: Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά ναι, το κατάφερα κι αυτό: έγραψα επιτυχώς μουσική για παιδικό audiobook. Δύσκολος δρόμος, αλλά άξιζε τον κόπο.

Περί ανέμων και υδάτων


GKamp: Οι συζητήσεις για την κρίση και την πολιτική μας ανεπάρκεια. Ναι, δεν κάνω πλάκα. Ξυπνήσαμε. Σκεφτείτε τί συζητούσαμε πέντε χρόνια πριν, και θα καταλάβετε τι εννοώ (Μπεζεντάκου, Big Brother, Τατιάνα, Τσαλίκη, X-Factor κλπ δημοκρατικές δυνάμεις...)

GKamp: Οι συζητήσεις για το πώς θα βρούμε δουλειά, πώς θα προκόψουμε. Έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ, για να τα πούμε αυτά;






Περί μουσικής


poromenos: Τα Ευρωπαικά βραβεία του MTV. Ότι χειρότερο έχει βγάλει το κανάλι τα τελευταία χρόνια. Μέτριες εμφανίσεις από όλους και χωρίς τρομερό θέαμα/εφέ/σκηνικά που γεμίζουν συνήθως ένα τέτοιο event. Μικρή εξαίρεση οι Red Hot chili Peppers (που βέβαια δεν έπαιζαν στον χώρο του event αλλά έκαναν δικιά τους συναυλία σε άλλο χώρο)


GKamp: Το post mortem LP της Winehouse. Ρε σείς, αφήστε την κοπέλα να ησυχάσει. 

poromenos: To  Lulu διεκδικεί τον πιο απογοητευτικό δίσκο του 2011.

GKamp: Τα come backs της Samantha Fox. Έλεος! 

poromenos: Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ έλλειψη αξιόλογων συναυλιών στην Θεσσαλονίκη.

Περί ανέμων και υδάτων


pepe: Όλα τα κακά της μοίρας μας ίσως και περισσότερα. Προσπαθείς να βρεθείς με φίλους, να δημιουργήσεις ή απλά να πιεις έναν καφέ και σκάνε βόμβες στο κεφάλι, τηλέφωνα που σε ενημερώνουν για απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές ζωών. Φίλους να κλαίνε, να μην έχουν να πληρώσουν ενοίκια, να φάνε σε λίγο καιρό. Βέβαια έτσι όπως είναι τα πράγματα το The Bad, απλά θα μπορούσε να γίνεται copy-paste πλέον.

GKamp: Τα χάλια μας. Τα χάλια τους. "Σε τί κόσμο θα φέρω το παιδί μου;"

Spir Frelini: Τα χάλια της ελληνικής κυβέρνησης. Ρεζιλίκια απλά.





Περί μουσικής


Lena: Η νέα δουλειά του Damon Albarn (έχει ήδη κυκλοφορήσει τα 6 τραγούδια από αυτή) με το συγκρότημα Rocketjuice to the Moon. Αυτό το παιδί... έχει καλύψει όλα τα μουσικά είδη.... τώρα νομίζω ότι εξερευνά λίγο πιο jazz μονοπάτια. Δεν σταματά εκεί όμως... μόλις διάβασα στο NME ότι ξεκινά ηχογραφήσεις με τους Blur!

dimi
: Ζηνοβία Αρβανιτίδη - Forgiveness



GKamp
: Αν και κινείται σε χώρο ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετο με το χώρο του mixgrill, εγώ θέλω να το πω, γιατί θα σκάσω: η άρια "Nessun Dorma" απο την Turandot του Puccini. Φαβορί με Placido Domingo (συγγνώμη κε. Pavarotti, αλλά νομίζω ότι την λέει πολύ πιο ταιριαστά). Ένα αριστούργημα μελωδίας, πάθους, δύναμης και αυτοπεποίθησης. Πραγματικά συγκινητική, όσες φορές κι αν ακουστεί.


pepe: Δεν έχω queen, αυτή τη φορά, οπότε το βραβείο πάει στους Queen. Όχι δεν τους το δίνω εγώ αλλά το MTV ως Global Icon. Μαζί βέβαια με Bieber, Gaga, Perry, 30Seconds2Mars, Britney, Linkin Park, Bruno Μαrs, Eminem, Adele που τσίμπησαν τα υπόλοιπα βραβεία.

Spir Frelini: H Κυκλοφορία αυτής της δισκάρας.


dimi: Η εκπομπή Cafe Society με τον Κωνσταντίνο Τζούμα στο μικρόφωνο και την Κατερίνα Καφετζή στις μουσικές επιλογές, στον Best τις καθημερινές, 10-12 το πρωί.

GKamp: Το Spoonman των Soundgarden. Οι Soundgarden γενικώς. Τελικά, όσο μεγαλώνει κανείς, εκτιμά καλύτερα μερικά πράγματα...

dimi: Hior Chronik - Loneliness



Περί ανέμων και υδάτων


dimi: Το να κανονίζεις να πας σε μια συναυλία με παρεούλα την τελευταία στιγμή (μόλις 3-4 ώρες πριν ξεκινήσει), χωρίς να το έχεις προσχεδιάσει και μάλιστα να βρίσκεις και οικονομικά εισιτήρια! Σουπεράκι μετά από 11 ώρες δουλειάς!

GKamp: Οι κωμικές φωτοκολάζ φωτογραφίες που κυκλοφορούν σχετικά με ΓΑΠ και Σαμαρά. Πολύ γέλιο, και μεγάλη φαντασία των δημιουργών τους. Αν μή τί άλλο, το χιούμορ δεν μας έλειψε ποτέ.

poromenos: Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μαζί με την Biennale αποτελούν τις 2 σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης και χωρίς αμφιβολία δίνουν άλλη πνοή στην πόλη...

GKamp: Το "Τρίο της Belleville". Από όλες τις απόψεις.

φωτογραφίες από: http://en.wikipedia.org/, http://tiff.filmfestival.gr/





Διαβάστε ακόμα