Νέος δίσκος για τους Effigy

"Vaci Utca",όπου οι βάσεις της jazz στα θεμέλια της blues αδημονούν για το πάντρεμα της κιθαριστικής rock-funk προοπτικής.
Διαβάστηκε φορες
Effigy – Vaci Utca
Μετά την πρώτη μουσική τους απόπειρα (Autobar - 2007), οι Effigy κυκλοφορούν το δεύτερο μίνι άλμπουμ (ep) με τίτλο Vaci Utca. Πρόκειται για μια συλλογή 5 αλληλένδετων και ταυτόχρονα διαφοροποιημένων τραγουδιών συνολικής διάρκειας 25 περίπου λεπτών. Οι βάσεις της jazz στα θεμέλια της blues αδημονούν για το πάντρεμα της κιθαριστικής rock-funk προοπτικής. Εναλλαγές σε όποια μουσικά τέταρτα, ήχοι και κραυγές, αποτελούν τη δομική σύνθεση των τραγουδιών.

Το Vaci Utca είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου γραμμένο και μιξαρισμένο σε home studio (εκτός των drums), ενώ το master έγινε από τον μετρ του είδους, Δημήτρη (Bbix) Μπιμπίκα. Το album είναι ήδη διαθέσιμο προς downloading στο διαδίκτυο (itunes, amazon κτλ.), ενώ αναμένεται η κυκλοφορία του σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων και cd στα τέλη του 2011.

Το group των Effigy δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και ξεκίνησε τις live εμφανίσεις του τον Ιανουάριο του 2006. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από alternative/rock στοιχεία που προσεγγίζουν τα όρια της jazz, ενώ οι ενορχηστρώσεις τους κινούνται γύρω από progressive/avant-garde φόρμες. Οι Effigy έχουν παίξει σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας (After Dark, Afaneis, Όνομα Του Ρόδου, Rodeo Club, Μικρό Μουσικό Θέατρο, An Club, Underworld, Gagarin), όπως επίσης και στην Πάτρα (Patra's Musicwave Festival). Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου τους υλικού, οι Effigy θα πραγματοποιήσουν μια σειρά live εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Μέλη:
Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας: Κιθάρα, Φωνή
Μιχάλης Σαγάνης: Τύμπανα, Φωνή
Νίκος Κούτρας: Μπάσο
Έλλη Καΐκη: Φωνητικά
Ελένη Λίγγρη: Βιολί

Επικοινωνία:
effigybanda@yahoo.gr
www.myspace.com/effigycox
http://www.facebook.com/pages/Effigy/151236188300909