Κερδίστε 4 βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στις Μονομαχίες και το Facebook

Από σήμερα Δευτέρα 23 του Απρίλη, μέχρι και αύριο Τρίτη στις 22:00, παίζουμε για τα εξής δώρα:
Διαβάστηκε φορες
Από σήμερα Δευτέρα 23 του Απρίλη, μέχρι και αύριο Τρίτη στις 22:00, παίζουμε για τα εξής δώρα:

-  2 αντίτυπα από το βιβλίο ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του Γιώργου Πολυράκη, μια προσφορά των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
- 2 αντίτυπα από το βιβλίο ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ του Σβεν Νταγκονες, μια προσφορά των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Που παίζουμε;

Αρχικά, όλοι σας μπορείτε να έχετε μια συμμετοχή, κάνοντας απλά like στο αντίστοιχο post μας στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook.

Ακόμη, μπορείτε να κερδίσετε περισσότερες συμμετοχές αν παίξετε στο on-line trivial παιχνίδι μας "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ". Όσους πόντους κερδίζετε στο παιχνίδι, τόσες συμμετοχές θα έχετε στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 24/04 στις 22:00. Ένας πόντος στις "Μονομαχίες" = μια συμμετοχή λοιπόν. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα μας στο Facebook.

Μην ξεχνάτε ότι μέσα στον Απρίλιο παίζουμε στις "ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ" για 4 εισιτήρια για όλες τις μέρες του EXIT Festival! Οι δύο πρώτοι παίκτες του Πρωταθλήματος κερδίζουν από δύο εισιτήρια για όλες τις μέρες του EXIT Festival, στο Novi Sad της Σερβίας, το οποίο επισκέπτονται πάρα πολλοί Έλληνες κάθε χρόνο.

Πάμε να δούμε τα δώρα μας τώρα με περισσότερες λεπτομέρειες:

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη του σήμερα, του Μνημονίου, του ΔΝΤ, του Μεσοπρόθεσμου και της μεγάλης ανεργίας, ο Μιχάλης Βλαντής, πολιτικός μηχανικός που πλέον κερδίζει τα προς το ζην κάνοντας τον οδηγό σε ταξί, δέχεται μια ασυνήθιστη πρόταση από τον επιχειρηματία Αριστείδη Κοντογιώργη. Η πρόταση φαντάζει ανήθικη στον Βλαντή, όμως η αμοιβή που προσφέρει ο επιχειρηματίας είναι δελεαστική: πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Ο νεαρός μηχανικός αποδέχεται την πρόταση και μπλέκει σε έναν παράφορο έρωτα με την αινιγματική Ελίζα Κοντογιώργη. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει ότι έχει βρεθεί έξω από τον κόσμο του και θα βιώσει την ένταση του έρωτα, τον πόνο και την πρωτόγνωρη ευτυχία, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη και το μίσος, τη θυσία και τον κίνδυνο του θανάτου. Κι όλα αυτά εναλλάσσονται διαδοχικά στους δρόμους και στις πλατείες τής πάντα ερωτικής Θεσσαλονίκης, που, όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές, η φυσιογνωμία της παραμένει αναλλοίωτη.

Ένα μυθιστόρημα με απροσδόκητο τέλος που φανερώνει ότι τη ζωή δεν την καθορίζουν οι δυσκολίες που συναντάμε, αλλά η ικανότητά μας να τις προσπερνάμε.

ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ
ΣΒΕΝ ΝΤΑΓΚΟΝΕΣ

Αθήνα, 1942. Ο Κώστας, στην αρχή της εφηβείας του, ζει σαν σε θέατρο τρομερών σκιών τη γερμανική κατοχή, ανακαλύπτει ένοχα μυστικά για τους γονείς του και τους γύρω του, και φτιάχνει αυτοσχέδιες βόμβες με τα χαμίνια της γειτονιάς καθώς ονειρεύονται το αντάρτικο. Όταν η οικογένεια διαλύεται,  ο Κώστας βρίσκεται στη Σύρο, εξελίσσεται σε τυχοδιώκτη και ζει για την ένταση και για την έκσταση, δίχως σκοπό ή ιδεολογία. Πίσω στην Αθήνα, συνδέεται με το Ε.Α.Μ., συμμετέχει σε σαμποτάζ, ερωτεύεται, απορρίπτει τις ιδεολογίες και ορκίζεται μόνο στην ανθρώπινη ζωή που τόσο φτηνή έχει γίνει την τελευταία περίοδο της Κατοχής. Κι όταν οι Γερμανοί φεύγουν, ο Κώστας αντικρίζει μια Αθήνα που σπαράζει ήδη στη φωτιά του Εμφυλίου – οι αντάρτες, οι Χίτες, οι ξένοι, οι Ταγματασφαλίτες, οι συγκρούσεις, το αίμα, το μίσος, ο θάνατος.

Οι αράχνες μέσα του. Η Ιστορία με οχτώ λεπτά μακριά πόδια που σέρνεται πεινασμένη στους δρόμους της πόλης.

Αηδιασμένος από τόσο θάνατο, ο Κώστας ψάχνει μέσα στο μακελειό το αγαπημένο πρόσωπο της Άννας και αναζητά έναν τρόπο για να κρατήσει ζωντανή όση ανθρωπιά τού έχει απομείνει – και όση ανθρωπιά έχει απομείνει στον κόσμο.

Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα που ξετυλίγει με κινηματογραφικό τρόπο μια ιστορία επική και ανθρώπινη, σκληρή, συγκινητική και αυθεντική.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα