Caesars

Caesars - Live στο Κύτταρο (25/10/09)

Δεν είναι πυραυλική επιστήμη, είναι rock’n’roll fun... Οι Caesars μαζί με τους Travel Mind Syndrome φρόντισαν για την Κυριακάτικη διασκέδασή μας.
Διαβάστηκε φορες

caesarsΔύσκολη μέρα η Κυριακή για συναυλίες. Προσθέστε τον βροχερό καιρό και το γεγονός ότι γενικότερα η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού στις συναυλίες νέων ονομάτων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και εύκολα καταλαβαίνετε γιατί το Κύτταρο δεν γέμισε στην πρώτη εμφάνιση των Σουηδών Caesars στην Αθήνα.

Είναι αλήθεια ότι έχουν πλέον περάσει 7 χρόνια από την κυκλοφορία του πιο διάσημου τραγουδιού τους, του megahit “Jerk Ιt Οut”, που ακούστηκε πραγματικά παντού τα επόμενα δύο χρόνια - clubs, ραδιόφωνο, διαφημίσεις, computer games. Όχι ότι το συγκρότημα σταμάτησε να κυκλοφορεί δίσκους. Πέρυσι μάλιστα είχαμε το διπλό «Strawberry Weed» σε παραγωγή του Ebbot Lundberg των Soundtrack Of Our Lives ενώ είχε προηγηθεί και το “Paper Tigers” το 2005. Είναι όμως φανερό ότι η επιτυχία του “39 Minutes Of Bliss (In an Otherwise Meaningless World)” δύσκολα επαναλαμβάνεται και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι. Έτσι τα κομμάτια του δίσκου που τους έκανε διάσημους (μερικά από τα οποία μάλιστα χρονολογούνται από τα τέλη των ‘90s όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως Twelve Caesars) είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χορταστικό ενενηντάλεπτο σετ που ξεκίνησε κατά τις 11 με το “Sort It Out” και έφτασε στο αποκορύφωμά του με τα “Jerk Ιt Οut” και "(I'm Gonna) Kick You Out",  τα μεγαλύτερα σουξέ τους. Από τον ίδιο δίσκο ακούσαμε ακόμα τα “You're My Favourite και “Fun & Games”, ενώ δεν έλειψαν φυσικά και τραγούδια από τις υπόλοιπες δουλειές τους όπως τα “Strawberry Weed”, “Subhuman Girl”, “Candy Kane” και “Punkrocker”.

caesarsΤο μικρό σχετικά ακροατήριο δεν φάνηκε να πτοεί τους Σουηδούς που από τη μεριά τους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, τόσο με την ενέργεια τους όσο και με την κουβέντα που άνοιξε ο  κιθαρίστας Joakim Åhlund με το κοινό και τις δηλώσεις του υπέρ του μουσακά.

Μπορεί λοιπόν οι Caesars με τη μελωδική garage-pop τους να μην είναι το συγκρότημα που προσωπικά θα μου άρεσε να δω και να ξαναδώ, αλλά σίγουρα την Κυριακή το βράδυ περάσαμε καλά όσοι αποφασίσαμε να τους τιμήσουμε. Άλλωστε η μουσική τους, για να παραφράσω τα λόγια του Joakim, δεν είναι πυραυλική επιστήμη αλλά rock’n’roll fun.

TMSΤην βραδιά άνοιξαν οι ελπιδοφόροι Travel Mind Syndrome που αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν το πρώτο άλμπουμ τους. Αν και το ρεπερτόριο τους έχει περισσότερο βρετανικές επιρροές - Muse και Kasabian εμφανίζονται, όχι τυχαία πιστεύω, πρώτοι στις επιρροές τους στη σελίδα τους στο Myspace, ο ήχος τους ταίριαξε καλά με την power-pop πλευρά των Caesars και το σετ τους αποτέλεσε ένα καλό ζέσταμα για το κοινό.





Jerk It Out - Caesars, Live @ Κύτταρο

Διαβάστε ακόμα