Ταινίες - Οκτώβριος 2012

Κάθε μήνα σας προτείνουμε τανίες και κινηματογραφικές εκδηλώσεις!
Διαβάστηκε φορες
Κάθε Πέμπτη διαβάζετε τη στήλη cinegrill, με τις καινούργιες ταινίες της εβδομάδας και τις κριτικές των ταινιών. Οι συντάκτες του MixGrill επιλέγουν, όμως, κάθε μήνα τις αγαπημένες τους!

Ο μήνας ξεκινάει με ένα ενδιαφέρον διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Πάτρα, το Indiependent. Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του για περισσότερες πληροφορίες. Για 14η φορά φέτος, το φεστιβάλ πέρα από κινηματογραφικές προβολές, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε πεδία όπως το θέατρο, η φωτογραφία και τα κόμικς.



Cosmopolis

Δραματική, Γαλλία-Καναδάς
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Με τους: Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Τζιαμάτι, Ζιλιέτ Μπινός, Σαμάνθα Μόρτον
Η απόφαση ενός 28χρονου δισεκατομμυριούχου να διασχίσει το Μανχάταν με την τεράστια λιμουζίνα του για να πάει να κουρευτεί θα εξελιχτεί σε μια αναπάντεχη οδύσσεια.
Διαβάστε εδώ την κριτική του συντάκτη μας.



Η Αγελάδα Που Έπεσε Από τον Ουρανό (Un Cuento Chino)
Δραματική, Αργεντινή
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν
Με τους: Ρικάρντο Ντάριν, Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ, Μούριελ Σάντα Άνα
Ο Ρομπέρτο είναι ένας μεσήλικος εργένης, ο οποίος εκτός του ότι διατηρεί ένα μαγαζάκι με σιδηρικά σε μια γειτονιά του Μπουένος Άιρες είναι και μανιακός συλλέκτης άρθρων που περιγράφουν ασυνήθιστες αληθινές ιστορίες με τραγική κατάληξη. Χαρακτηριστική περίπτωση στραβόξυλου, μιλά με ελάχιστους ανθρώπους και λειτουργεί στην επιχείρησή του αλλά και στη ζωή του με ακρίβεια και αυστηρούς κανόνες. Μια μέρα θα βρει στο δρόμο του τον Τζουν, έναν ευγενικό Κινέζο που ψάχνει να βρει τον θείο του στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει λέξη στα ισπανικά, παίρνοντας τη δύσκολη για τον ίδιο απόφαση να τον βοηθήσει.


Η κληρονομιά του Μπορν
(The Bourne Legacy)
Περιπέτεια, Δράσης, Αμερική
Σκηνοθεσία: Τόνι Γκίλροϊ
Σενάριο: Τόνι Γκίλροϊ, Νταν Γκίλροϊ, Ρόμπερτ Λάντλαμ
Με τους: Τζέρεμι Ρένερ, Ρέιτσελ Βάις, Έντουαρντ Νόρτον, Σκοτ Γκλέν
Μία συνέχεια τις γνωστής πλέον ιστορίας του Ρόμπερτ Λάντλαμ, με τις περιπέτειες ενός καινούργιου ήρωα να ξεκινούν από τα γεγονότα της προηγούμενης τριλογίας.



Η αδελφή μου
(L' Enfant d' en haut / Sister)
Δραματική, Γαλλία-Ελβετία
Σκηνοθεσία: Ούρσουλα Μέγιερ
Με τους: Λιά Σεϊντού, Γκίλιαν Άντερσον, Κέισι Μότετ Κλάιν
Ένα μικρό αγόρι που ζει με τη μεγαλύτερη αδερφή του επιβιώνει κλέβοντας φαγητό, χρήματα και αξεσουάρ του σκι από ένα ελβετικό χειμερινό θέρετρο.

Διαβάστε ακόμα