Η πολυσυζητημένη συναυλία των Rolling Stones στο Λονδίνο.

Διαβάστε για την εμφάνιση τους στο Λονδίνο, τα τραγούδια που είπαν, τους guest καλλιτέχνες και το σχόλιο του Jagger για την τιμή των εισιτηρίων.
Διαβάστηκε φορες
Φέτος οι Rolling Stones κλείνουν 50 χρόνια μουσικής καριέρας και το γιορτάζουν με πολλούς τρόπους. Πέρα από το ντοκιμαντέρ Crossfire Hurricane, συλλεκτικές εκδόσεις δίσκων τους και το νέο τραγούδι 'Doom & Gloom', τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν και λίγες εμφανίσεις. Η πρώτη από αυτές ήταν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο O2 Arena του Λονδίνου.

Η πρώτη εντύπωση από την ανακοίνωση της συναυλίας δεν ήταν καλή: τα εισιτήρια ξεκινούσαν από 100 ευρώ περίπου. Λίγο πριν την συναυλία, πουλήθηκαν εισιτήρια ακόμα και 3.000 λίρες! Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρόλα αυτά όμως, 20 χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στο O2 Arena για να τους δουν από κοντά. Και από ό,τι διαβάζουμε δεν απογοητεύτηκαν.

Τα περιοδικά Rolling Stone και Uncut, ανάμεσα σε άλλα, έχουν αναλυτικές αναφορές από αυτή τη συναυλία.

Τα πρώην μέλη του συγκροτήματος, Bill Wyman και Mick Taylor συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους Rolling Stones για πρώτη φορά στη σκηνή μετά το 1974, όταν είχε αποχωρήσει ο κιθαρίστας Taylor από το συγκρότημα. O μπασίστας Bill Wyman έπαιζε μαζί τους από το 1962 έως το 1993. Τα δυο πρώην μέλη δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Τους Stones συνόδευσαν, επίσης, η Mary J. Blidge και ο Jeff Beck. Η Blidge τραγούδησε μαζί με τον Jagger το 'Gimme Shelter', ενώ ο Beck έπαιξε κιθάρα μαζί με τους Stones στο 'I'm 'Going Down'.

Η συναυλία ξεκίνησε με βίντεο διάφορων καλλιτεχνών όπως ο Elton John, Iggy Pop, Angus Young (AC/DC), Johnny Depp, Nick Cave που περιέγραψαν τα αισθήματά τους όταν πρωτοάκουσαν τη μουσική των Rolling Stones. Όπως είπε ο Johnny Depp η μουσική τους είναι "music that makes you want to do bad things"... Στη συνέχεια μια ομάδα τυμπανιστών που φορούσαν μάσκες γορίλα (βλ. και εξώφυλλο νέου δίσκου 'GRRR!') εμφανίστηκαν δίπλα στο κοινό.

Το θρυλικό συγκρότημα έπαιξε κομμάτια από όλη τη μουσική του καριέρα με μεγάλη απώλεια το 'Satisfaction', το οποίο, όπως αναφέρουν οι ξένοι δημοσιογράφοι υπήρχε στο setlist που είχε μοιραστεί στον Τύπο πριν τη συναυλία.

Ο Jagger αναφέρθηκε και στο πιο πολυσυζητημένο θέμα της συναυλίας - τα ακριβά εισιτήρια - αστειευόμενος: "Everybody alright in the cheap seats? They aren't so cheap though, are they? That's the trouble..."

Setlist:
I Wanna Be Your Man
Get Off Of My Cloud
It’s All Over Now
Paint It Black
Gimme Shelter (+Mary J. Blige)
Wild Horses
All Down The Line
Going Down (+Jeff Beck)
Out Of Control
One More Shot
Doom And Gloom
It’s Only Rock ‘N’ Roll (+Bill Wyman)
Honky Tonk Women (+Bill Wyman)
Before They Make Me Run
Happy
Midnight Rambler (+Mick Taylor)
Miss You
Start Me Up
Tumbling Dice
Brown Sugar
Sympathy For The Devil
Encore:
You Can’t Always Get What You Want (συνοδεία χορωδίας)
Jumpin’ Jack Flash

Η συναυλία τελείωσε μετά από 2,5 ώρες περίπου και, όπως αναφέρεται στα ξένα μέσα, άξιζε τα λεφτά της.

Οι επόμενες εμφανίσεις τους θα είναι στο O2 Arena (Λονδίνο) την Πέμπτη 29/11, στη Νέα Υόρκη (8/12) και στο New Jersey (13 και 15/12).Διαβάστε ακόμα