στονεσ

Στη δημοσιότητα ντοκουμέντο από την επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στο Altamont

Ντοκουμέντο από τη θρυλική συναυλία με πολλά σπουδαία συγκροτήματα.

Διαβάστηκε φορες

Ακυκλοφόρητο υλικό από την επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στο Altamont Speedway Free Festival δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η δωρεάν συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στο Altamont Raceway Park της Βόρειας Καλιφόρνια στις 6 Δεκεμβρίου του 1969, και σε αυτήν συμμετείχαν συγκροτήματα όπως οι Grateful Dead, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young. Στο ιστορικό από πολλές απόψεις event παραβρέθηκαν τουλάχιστον 300.000 άτομα και σύντομα εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα επεισοδιακή και βίαιη συναυλία, η οποία σημαδεύθηκε από τον θάνατο μελών του κοινού της, αλλά και από το μαχαίρωμα της 18χρονης τότε, Meredith Hunter, από τους Hells Angels, που εκτελούσαν χρέη security στο φεστιβάλ.

Υλικό από εκείνη την ημέρα είχε πρωτοδοθεί στη δημοσιότητα μέσα από το κλασικό ντοκιμαντέρ των Maysles Brothers, Gimme Shelter. Σήμερα όμως, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα επιπλέον υλικό, το οποίο δεν είχε ξαναδεί τα φώτα της δημοσιότητας από εκείνη την ημέρα, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ήχος. 

Το video περιλαμβάνει σκηνές από τις ερμηνείες των Rolling Stones, Gram Parsons, Crosby, Stills, Nash & Young και πολλών ακόμη και μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

Διαβάστε ακόμα