Τα Υπόγεια Ρεύματα διασκευάζουν Θάνο Μικρούτσικο

Κυκλοφόρησε ο πολυαναμενόμενος δίσκος "Τους έχω βαρεθεί", όπου τα Υπόγεια Ρεύματα συναντούν τον Θάνο Μικρούτσικο διασκευάζοντας 15 παλιά τραγούδια του με πολιτικό και κοινωνικό στίχο.

Διαβάστηκε φορες
Η ιστορία ξεκινά την περασμένη Άνοιξη όταν τα Υπόγεια Ρεύματα παρουσιάζουν σε Αθήνα και επαρχία μία οπτικοακουστική παράσταση, κύριος κορμός της οποίας είναι οι διασκευές του συγκροτήματος πάνω σε αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου με πολιτικό - κατά κύριο λόγο - στίχο κορυφαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ρίτσος, ο Αλκαίος, ο Καββαδίας, ο Ανγνωστάκης κ.ά. Ο Θάνος Μικρούτσικος συμπράττει επί σκηνής με το συγκρότημα συνοδεύοντας με το πιάνο και τη φωνή του και η συνεργασία συνεχίζεται για όλο το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο πολυαναμενόμενος δίσκος με τις πραναφερθείσες διασκευές των Υπογείων Ρευμάτων σε πολιτικά τραγούδια του σημαντικού συνθέτη, είναι εδώ και περίπου 10 ημέρες στα δισκοπωλεία και το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μια δουλιά που θα τραβήξει την προσοχή μας και θα προκαλέσει συζητήσεις. Ήδη εχει φουντώσει η συζήτηση γύρω από τη διασκευή της πασίγνωστης Ρόζας του Άλκη Αλκαίου, τραγούδι που αγαπήθηκε (όσο λίγα!) με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου.

Ο δίσκος φέρει τον τίτλο "Τους έχω βαρεθεί", από το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι σε στίχους Βολφ Μπίρμαν που περιλαμβάνεται και αυτό στη σειρά των διασκευών που περιέχονται στο δίσκο. Τα Υπόγεια Ρεύματα τολμούν να φέρουν στο προσκήνιο ξανά και με άλλο ήχο 14 παλιά τραγούδια με καθαρά πολιτικό λόγο, σε μια εποχή που δεν ευνοεί και τόσο αυτού του είδους το τραγούδι. Στις 14 διασκευές προσθέστε και το Spleen (σε στίχους Άλκη Αλκαίου), ένα τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου που έμενε για 30 χρόνια στο συρτάρι...

Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι οι: Απόστολος Καλτσάς, Γρηγόρης Κλιούμης, Κώστας Παρίσσης, Τάσος Πέππας

Οι τίτλοι των τραγουδιών του δίσκου:

1. Άννα μην κλαις
2. Κι ήθελε ακόμη
3. Η Ρόζα
4. Spleen
5. Η δίκοπη ζωή
6. Μοναξιά... Χιλιάδες φύλλα
7. Μικρόκοσμος
8. Γαμμαγραφία
9. Ανεμολόγιο
10. Federico Garcia Lorca
11. Η μπαλάντα του οπερατέρ
12. Χρόνος
13. Ρόζα Λούξεμπουργκ
14. Αν η μισή μου καρδιά
15. Αυτούς τους έχω βαρεθεί

Κυκλοφορία: 11/2009
Εταιρία: Legend - Modern Times
Διαβάστε ακόμα