Η Wonder Woman είναι παραμύθι

Φτάσαμε με την Δανάη  στο θεατρο  ΕΚΑΤΟΝΤΕΣΣΕΡΑ  στο Γκάζι, για να διαπιστώσουμε αν τελικά ''Η Wonder Woman είναι παραμύθι''.
Διαβάστηκε φορες
Είδαμε γυναίκες με ψυχώσεις, με την εμμονή της τελειότητας, να κάνουν πρόβες για το πως θα μιλήσουν στο τηλέφωνο ώστε να είναι ελκυστικές. Γυναίκες που θέλουν, αλλά προσπαθούν να μην αφήσουν να φανεί πόσο θέλουν. Γυναίκες που πασχίζουν να θάψουν τις αδυναμίες τους κάτω από τόνους δυναμισμού και ανεξαρτησίας. Μα τελικά, πού "θάφτηκε" το ταμπεραμέντο και η τσαχπινιά τους; Γιατί έγιναν όλες πλαστικές και ποιος τους είπε πως εμείς έτσι τις θέλουμε;

Ένας ατέλειωτος αγώνας δρόμου προς την τελειότητα, για να κατακτηθεί μια εικόνα που με κάποιο τρόπο, τους πλάσαραν ως "προβλεπόμενη". Ψάχνουν μανιωδώς τα κρυφά νοήματα πίσω από τις λέξεις που ειπώθηκαν, για να συμπεριφερθούν αναλόγως. Μηδέν αυθορμητισμός, υπό του μηδενός η φυσικότητα και το αυθεντικό.

Οι γυναίκες αυτές, προσπαθούν να μπουν σε ένα πακέτο με συσκευασία δώρου, με κορδέλες και φιόγκο. Μα εσύ ψάχνεις ήδη την κάρτα αλλαγής.

Η Wonder Woman είναι παραμύθι. Και το να στο διηγείται κανείς, είναι το λιγότερο, ξεκαρδιστικό. Πολύ καλό για να είναι αληθινό, θα σκεφτείς. Αφύσικα αψεγάδιαστο. Στριμώχτηκαν σε καλούπια που οι ίδιες δημιούργησαν. Χώρεσαν με βία σε φόρμες αταίριαστες με τη φύση τους. Ανέβηκαν σε βάθρα χειραφέτησης και πια γκρινιάζουν για τη μοναξιά τους. Γιατί έγιναν απρόσιτες, έγιναν "άλλες". Συμμορφώνονται, προσαρμόζονται, χάνουν όσα θέλουν προσπαθώντας να αγγίξουν τα φανταστικά θέλω των αντρών.
Το ερώτημα είναι ένα: Το φταίξιμο όλο, είναι μόνο δικό τους;

Μετά την παράσταση βρήκαμε τον σκηνοθέτη Όθωνα Λαμπρόπουλο , τον συγχαρήκαμε και του κάναμε μερικές ερωτήσεις για την τόσο αξιόλογη προσπάθεια που ανταποκρίνεται στις συνθήκες της εποχής μας. 

Ποιοι είναι οι culture victims;

Μαζί με φίλους συν απόφοιτους από την δραματική σχολή αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μας έδινε το περιθώριο να εκφραστούμε όπως εμείς θέλαμε. Το 2008 δώσαμε ένα κείμενο μου στο θέατρο ''Αμόρε'' για να λάβουμε μέρος στο φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών "δοκιμές", μας δέχθηκαν και από τότε μέχρι σήμερα η ομάδα έχει συνεργαστεί με πάνω από σαράντα, κυρίως νέους, καλλιτέχνες κ έχουμε ανεβάσει 6 παραστάσεις.

Φέτος;

Φέτος είπαμε να περάσουμε καλά κι εμείς κ ο κόσμος. Ανεβάζουμε ξανά την παράσταση η Wonder Woman είναι παραμύθι αλλά σε έκδοση ...reloaded. Την είχαμε παρουσιάσει ξανά πριν από 4 χρόνια στο θέατρο ''επί κολωνώ'' στα πλαίσια του off off Athens. Φέτος ανεβαίνει με τελείως ανανεωμένα κείμενα αλλά με τα ίδια αρχικά τραγούδια. Η παράσταση έχει σαν θέμα την γυναικεία ψυχολογία.

Η παράσταση βρίσκεται ήδη στην τέταρτη και τελευταία της εβδομάδα. Πως την αντιμετώπισε ο κόσμος;

Με πολύ γέλιο! Ο κόσμος την αγκάλιασε αμέσως την παράσταση μας. Άλλωστε πρόκειται για ένα πολύ χαλαρό κι ευχάριστο θέαμα που ηθοποιοί και θεατές γίνονται μια παρέα. Είμαστε sold out σχεδόν κάθε βράδυ! Γι' αυτό τον λόγο η παράσταση θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβρη σε μεγαλύτερο χώρο.

Εκτός αυτής θα παρουσιάσετε κάτι ακόμα του χρόνου;

Η ομάδα έχει πάρει μπρος για τα καλά. Έχουμε ήδη έτοιμα τα πλάνα μας για του χρόνου κ θα πιστεύω ότι λόγω της συλλογικότητας που απαιτούν όλα τα project μας από κάθε είδος καλλιτέχνη θα έχουν και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Παρολαυτά δεχόμαστε πάντα προτάσεις για συνεργασίες και ανταλλαγή απόψεων με άλλους νέους καλλιτέχνες.

Πως έρχεται κάποιος σε επικοινωνία μαζί σας;

Αρχικά με e mail : culturevictims@gmail.com

Ευχαριστούμε.

Κείμενα – Στίχοι- Σκηνοθεσία: Όθωνας Λαμπρόπουλος
Μουσική:Έλμα Καφετζιδάκη 
Κίνηση:Δήμητρα Χαραλάμπους 
Φωτογραφίες:Φαίδρα Χάρδα
Παίζουν: 
Μαρία Βλαχοδημήτρη 
Εύα Δρακοπούλου
Αθανασία Καλογιάννη
Χριστίνα Πλατανιώτη 
Ασπασία Φορμεντίνη
Όθωνας Λαμπρόπουλος 
Ζωντανή Μουσική: Έλμα Καφετζιδάκη
Παραγωγή: Ομάδα C.ulture V.ictims (C.V.)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 10.30 μμ

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ Τηλ. 210 3455020

Μέχρι την Πέμπτη 6/6
Γενική είσοδος 8 ευρώ

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα