Ποιες ταινίες;

Ποιες είναι οι 3 ταινίες που βρέθηκαν στην κορυφή του box office το 2017;

Σας δίνουμε ένα μικρό στοιχείο. ΚΑΙ οι τρεις είχαν γυναίκα πρωταγωνίστρια. Μπορείτε να τις μαντέψετε; 
Διαβάστηκε φορες
Μπορεί να διανύουμε αισίως την πέμπτη ημέρα του 2018, ωστόσο μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν λίστες ανασκόπησης, στατιστικών, «νικητών και χαμένων» για τη χρονιά που μας πέρασε. 

Έχουμε λοιπόν τα επίσημα στοιχεία για το αμερικανικό box office του 2017. Ποιες είναι οι τρεις ταινίες που «έσπασαν» ταμεία και έκαναν μικρούς, μεγάλους, παρέες, ζευγάρια, σινεφίλ και λοιπούς να επισκεφτούν τον πλησιέστερο κινηματογράφο για να τις παρακολουθήσουν; 

Για πρώτη φορά μετά το 1958 (τα λες και πολλά τα χρόνια!), συμβαίνει το εξής: Οι τρεις ταινίες με τα μεγαλύτερα κέρδη στα ταμεία είχαν γυναίκα πρωταγωνίστρια! Τότε επρόκειτο για το "South Pacific" με την Mitzi Gaynor, το "Auntie Mame" με τη Rosalind Russell και τη γνωστή και μη εξαιρετέα «Λυσσασμένη Γάτα» με πρωταγωνίστρια φυσικά την Elizabeth Taylor. 

Σήμερα στην πρώτη θέση συναντάμε το νέο επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων, "Star Wars: The Last Jedi" που είναι η πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς που πέρασε με κέρδη που ξεπερνούν τα 517 εκατομμύρια δολάρια ενώ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να παίζεται στις αίθουσες μιας και κυκλοφόρησε ΜΟΛΙΣ τον Δεκέμβριο! Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Daisy Ridley ως Rey. 

Τη δεύτερη θέση έρχεται να κατακτήσει η Disney με την «Πεντάμορφη και το Τέρας». Η Emma Watson μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώθει για την επιλογή της να συμμετάσχει στην ταινία ως Belle. Η ταινία συγκέντρωσε κέρδη 504 εκατομμυρίων δολαρίων και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017. 

Τρίτη αλλά μόνο... καταϊδρωμένη δεν είναι, η ταινία "Wonder Woman". Η Gal Gadot κέρδισε θεατές, κριτικούς αλλά κυρίως τις καρδιές μας σε μία αχτύπητη συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Patty Jenkins και με μια on screen εκρηκτική χημεία με τον Chris Pine. Όλα τα παραπάνω έκαναν παραγωγούς και ιθύνοντες τις Warner Bros. και DC να τρίβουν τα χέρια τους. Ίσως να βοήθησαν και τα κέρδη ύψους 412 εκατομμυρίων δολαρίων... Η ταινία κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του MixGrill και της Κατερίνας Αδαμοπούλου (ναι, μας άρεσε και εμάς η ταινία!). 

Για να δούμε αν και το 2018 οι γυναίκες θα τα σαρώσουν όλα, πράγμα πολύ πιθανό, αφού έχουμε να περιμένουμε τις ταινίες "Proud Mary", "Ocean's 8", "Tomb Raider", "Mary Poppins Returns" και "A Wrinkle in Time", όλες με πρωταγωνιστές γένους θηλυκού.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα