The Good, the Bad & the Queen 4-10/3/10

poromenos: Πολλές metal/hard rock συναυλίες το καλοκαίρι. Να δούμε τι θα μείνει για το Rockwave...
Διαβάστηκε φορες






Περί μουσικής

poromenos: Πολλές metal/hard rock συναυλίες το καλοκαίρι. Να δούμε τι θα μείνει για το Rockwave...



Περί ανέμων και υδάτων

Στέλλα: Η εκπομπή Infowar του Άρη Χατζηστεφάνου κάθε Κυριακή 13.00-14.00 στον Σκάι 100.3. Πολύ ενδιαφέροντα θέματα που τα έχει ψάξει σε βάθος, άψογα παρουσιασμένα και με αναπάντεχες μουσικές επιλογές.

Gkamp: Η χαλαρή σαββατιάτικη μεσημεριανή βόλτα πέριξ του Σουνίου-Λαυρίου.

poromenos: Επιστρέφει το Gigmania. ;)  

Eugenia: Ο Νίκος Τσιφόρος και τα βιβλία του. Αυτό τον καιρό διαβάζω την "Ιστορία των ΗΠΑ" και διακρίνω για άλλη μια φορά το πνεύμα του που βρίσκεται κάτω από κάθε πρόταση στο βιβλίο και κάθε τόσο σου κλείνει το μάτι πονηρά. Καταπληκτικός!

Gkamp: Που συναντώ και γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι παρά την κρίση, τις αντιξοότητες εύρεσης πόρων και την εγγενή "ξινίλα" των ελλήνων συνανθρώπων μας, μπορούν να ονειρεύονται και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, σε πείσμα των Σειρήνων. Και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ήδη γνωστοί...

halias: Ο Ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός. Αυτή η ομάδα σεληνιάζεται στην Ευρώπη. Εκτός αν θεωρείται φυσιολογικό να ρίξεις δυο φορές 3 γκολ σε μια ομάδα που έχει να χάσει στην Ιταλία από τον Οκτώβριο. Ειδικά ο μικρός: Τι Νίνης και σε μας δε δίνεις;

mafalda: Η ταινία "Το Λουλούδι της Ερήμου" που είδα χθες (ναι ξέρω το έχω ρίξει στις αβαντοπρεμιέρες, κρίση βλέπετε). Παρουσιάζει την πορεία της Γουόρις Ντίρι από τα βάθη της Αφρικής (Σομαλία) στην πασαρέλα. Θίγει θέματα όπως ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων σε ηλικία 3 ετών και πόσο βαθιά χαράζεται στην ψυχή και στο σώμα μιας γυναίκας που ήταν τυχερή και έζησε και το πολέμησε. Δυνατά σημεία της ταινίας, εκτός από το στόρι, η φωτογραφία και η μουσική.

poromenos: Να πάτε να δείτε το Shutter island. Λίγες ταινίες στις μέρες μας με πρωτότυπο και αξιόλογο σενάριο

LEONIDAS FROM CARAVEL: Η συγκλονιστική ερμηνεία του Colin Firth στην ταινία A single man (Ένας άντρας μόνος)!

mafalda: Η 19χρονη Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων με την καθοδήγηση του σουρεαλιστικού Τιμ Μπάρτον. Εμείς ζούμε μαζί της το όνειρο-παραμύθι (τα γυαλιά 3D βοηθάνε) και συναντάμε την σουπερκέφαλη κόκκινη βασίλισσα, τον Τρελοκαπελά , το Λευκό Κούνελο, την Γάτα του Τσέσαϊρ , το μεταξοσκώληκα και άλλους πολλούς. Ένα είναι σίγουρο. Τίποτα δεν τελειώνει παρά μόνο όταν σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Γειαχαραντίο!







Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

Gkamp: Η ανθελληνική μανία των Ευρωπαίων, για την "κατάρρευση της ενότητας της Ευρωζώνης". Το απολωλός πρόβατο σε νέες περιπέτειες, υπό τα στραβά όμματα των κηδεμόνων του. Θυμίζει πολύ το παραμύθι "Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά", όπου βασιλιάς η Ε.Ε. και οι ράφτες-απατεώνες οι διάφοροι οίκοι-εκτιμητές. Τελικά την πλήρωσε ο βασιλικός σύμβουλος ο οποίος από την αρχή έλεγε ότι ο μεγαλειότατος ήτο γυμνός... Κουίζ: Βρείτε ποιός είναι ο σύμβουλος.

Eugenia: Το αυτί του "δημοσιογράφου".

halias: Και άλλα μέτρα και αυτά πιο σκληρά. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η χρονιά. Εφιάλτης έχουν γίνει οι αγορές για μας. Άσε που δεν βλέπω φως πουθενά στον ορίζοντα. Τουλάχιστον έχω δικαίωμα να δείρω τους πολιτικούς (εκατέρωθεν) που μας έφεραν εδώ, αν δεν πετύχουν όλα αυτά;

Gkamp: Ακόμη με ταλαιπωρεί η πλάτη μου, παρά το κολάρο που φορώ, και μοναχά το λουρί και το σκυλόσπιτο μου λείπουν για να με φωνάζουν Ρόκυ.

halias: Hockey. Ακόμα και στους Ολυμπιακούς, στον Τελικό, το πατροπαράδοτο σπορ των Βορείων δεν απογοήτευσε τους φανατικούς οπαδούς του. Τα γνωστά στοιχήματα για το πότε θα υπάρξει καβγάς επιβεβαιώθηκαν με τους παίκτες να πιάνονται στα χέρια πάνω στον πάγο και τους τρείς διαιτητές να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Και μετά λέμε για δυτικό πολιτισμό. Κάποιος μας κοροϊδεύει ρεεεεε. Ενώ σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ όταν πλακώνονται πέφτουν τιμωρίες, σε αυτούς το χειρότερο είναι να κάτσουν 4 λεπτά στον πάγκο. Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου.






Περί μουσικής

dimi: Δύο υπέροχες φωνές άκουσα την περασμένη Κυριακή στο Οξυγόνο live: τη Νατάσα Μηνδρινού και την Ηλιάνα Τσαπατσάρη. Το μενού περιλαμβάνει τραγούδια από αγαπημένες ταινίες, εξού και ο τίτλος της παράστασης: UnOriginal Soundtrack! Οι δύο κοπέλες συνήθως συνοδεύουν στα φωνητικά άλλους καλλιτέχνες (όπως τους Μουζουράκη, Μπαλάφα, Locomondo) κι εδώ ένωσαν τις φωνές τους και αναδεικνύουν το ταλέντο τους σε μια ολο-δική τους παράσταση για να μας ταξιδέψουν σε ταινίες, μουσικές και συναισθήματα κρυμμένα. Η επόμενη παράσταση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Μαρτίου. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

halias: Ο Tyler χοροπηδάει, οι Aerosmith έρχονται. Από τώρα κάθομαι να βρω για εισιτήρια κλπ. Αν ένα από τα πιο κλασικά συγκροτήματα δεν μας κάνει, τότε τι; Αυτό είναι συναυλιακό καλοκαίρι (απάντηση στα περσινά; ) και αν δεν μας βγει... Θα πηδηχτώ από το παράθυρο.


Περί ανέμων και υδάτων

Gkamp: Η φωτό του Galice(δηλ. Γκάλης) Cooper που κυκλοφορά στο Διαδίκτυο... Ίσως η πιο εμπνευσμένη αμφίεση των Αποκριών.

mafalda: Η Μαφάλντα σε DVD σε εφημερίδα της Κυριακής. Χαριτωμένα κλιπάκια μικρής διάρκειας, όπως και τα στριπ. Δεν αντέχω άλλη διασημότητααααα.

poromenos: Περίοδος oscaaaar! Την Κυριακή τα ξημερώματα στο μακρινό LA, και πιο συγκεκριμένα στο Kodak Theater, για 82η φορά θα δοθούν τα βραβεία στις καλύτερες (?) ταινίες της χρονιάς. Για μένα ίσως είναι η πιο κρίσιμη χρονιά στην ιστορία των βραβείων. Όχι γιατί έχουμε εξαιρετική αγωνία για το ποίοι θα πάρουν τα βραβεία (δεν θα ξεφύγουν από 2-3 ταινίες) αλλά επειδή ο θεσμός βρίσκεται σε οριακή φάση: ή θα πάρει τον (εμπορικό) δρόμο των Grammy's (που πλέον δεν καταλαβαίνεις διαφορά αν βλέπεις MTV awards) ή θα ακολουθήσουν πιο "ποιοτικά¨ μονοπάτια. Μόνο ο χρόνος θα δείξει...

mafalda: Το βιβλίο "Η Θεωρία των Χορδών" του Χοσέ Κάρλος Σομοθα. Από τη μία δε θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι το τέλος και από την άλλη φοβάσαι για το πως θα τελειώσει. Δυνατό μυθιστόρημα που θα συγκινήσει ιδιαίτερα αυτούς που ασχολούνται με τη σύγχρονη θεωρητική φυσική αλλά κυρίως αυτούς που δε φαντάζονταν ότι η επιστήμη και η μυθοπλασία μπορούν να δέσουν τόοοοσο καλά.


Διαβάστε ακόμα