Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Μετρό!

Τρία άτομα, με τριάντα όργανα επί σκήνης= Η φτώχεια θέλει πολυτέλειες!
Διαβάστηκε φορες
Η ιστορία είναι απλή: από το καλοκαίρι ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σταμάτης Σταματάκης (κοντραμπασίστας) σκεφτόντουσαν να κάνουν το χειμώνα παραστάσεις μαζί σε ένα μικρό χώρο, όπου θα παίζουν τα κομμάτια του πρώτου πολύ διαφορετικά και λιτά. Τότε ήταν που συνάντησαν τον Γιώργο Κατσάνο, ο οποίος μαζεύει και παίζει πολλά περίεργα/ σπάνια και μη, μουσικά όργανα. Έτσι, Δεληβορίας, Σταματάκης, Κατσάνος ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποτελούν την Big Band όπου παίζουν κομμάτια του Φοίβου Δεληβοριά (δισκογραφημένα και μη) και μερικές ελληνικές και ξένες διασκευές. Μαζί τους η Ρένα Μόρφη με την καταπληκτική της φωνή! Όλα αυτά γίνονται στην σκηνή του Μετρό!

Πόρτες 21:45!!!
Έναρξη παράστασης: 23:00
Διάλειμμα: 00:00
Πρώτο καληνύχτα: 01:00
«τελευταίο αντίο»: 01:30

Η αλήθεια είναι ότι:
Δεν γέμισε, με αποτέλεσμα μερικά τραπέζια πάνω και κάτω να είναι άδεια. Και όσοι ήταν όρθιοι έβλεπαν κανονικά, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν παρατηρήσεις π.χ. στην κυρία με τα άφρο μαλλιά να βάλει καπέλο κλπ.

Η παράσταση ήταν αρκετά χαμηλών τόνων και προσωπικά, βρήκα πολύ πετυχημένα όλα τα κομμάτια.

Το κοινό δεν μίλαγε (!), σεβάστηκε και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, αυτό που γινόταν στην σκηνή.Τραγουδούσε δυνατά, γεγονός που δημιούργησε πολύ ζεστό κλίμα. Ειδικά στον «Καθρέφτη», ο Γ. Κατσάνος έπαιζε με ένα παιδικό πιανάκι και τραγουδούσε κυρίως ο κόσμος!  

Τα νέα τραγούδια του Φοίβου μας, είναι πάρα πάααρα πολύ ωραία και  περιμένω με αγωνία την κυκλοφορία του δίσκου. (δυστυχώς δεν βρήκαμε τίτλο γι’ αυτά, όπως μα ζήτησε να κάνουμε…)

-τιμές: Είσοδος χωρίς ποτό 15 ευρώ, ποτό 7 ευρώ, μπύρα ή κρασί=5 ευρώ. Ανάλογα το πόση ποσότητα αλκοόλ θες να καταναλώσεις κ το πόσο άνετα θες να είσαι, μπορεί το τραπέζι να συμφέρει πιο πολύ. Σκέψου το.


Ξεχωρίζω:
-Την ιστορία που μας είπε για το «Το πα το ‘κανα» και τον Θανάση Βέγγο.
-Όταν είπε το «Αυτή που περνάει», δηλαδή δεν είπε… είπαμε. Μας χώρισε σε τέσσερις χορωδίες οι κάτω έλεγαν «παρα ραραραααα ραα ρααα ρααα» (τον βασικό ρυθμό του κομματιού και έκαναν την μπότα «του παα πααα». Οι πάνω έλεγαν  «σουμπιτουά» (γκέι χορωδία, όπως  την χαρακτήρισε ο Φοίβος μας) και  «τουρουρουρου» (στρέιτ χορωδία). Γελάσαμε πολύ μέχρι να τα καταφέρουμε αλλά τότε το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!
-Μια απ τις δυο φορές που βγήκε μετά το πρώτο καληνύχτα, έπαιξε με μια ηλεκτρική κιθάρα το «Υπάρχω»!!!

Με λίιιιγα λόγια θα χαρακτήριζα την παράσταση, επιτυχημένο εγχείρημα!
[Παράταση εμφανίσεων για άλλα 2 Παρασκευο-Σάββατα (μέχρι τις 27/3)! (κλικ)]

Διαβάστε ακόμα