Manu Chao - Θεσσαλονικη: 1-1

Όλα όσα έγιναν στην χθεσινή μεγάλη συναυλία του Manu Chao στην Θεσσαλονίκη
Διαβάστηκε φορες
Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα αλλά εδώ πάνω (#συμπρωτεύουσα) μέχρι πριν μερικά χρόνια αν ρωτούσες κάποιον γεννημένο μετά το 1988 “Γιατί μαθαίνεις Ισπανικά” υπήρχαν αρκετές πιθανότητες να ακούσεις “μα φυσικά για να καταλαβαίνω τα τραγούδια του Manu Chao”. Ήταν δεδομένο λοιπόν πως η γενιά που μεγάλωσε με τα τραγούδια του θα γέμιζε την προβλήτα του λιμανιού χθες το βράδυ, με ή χωρίς εισιτήριο . Βέβαια η συγκεκριμένη συναυλία είχε να κάνει αποκλειστικά με την μουσική όσο έχει να κάνει και το Ελληνικό πρωτάθλημα αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Έτσι κατάφερε να τσεκάρει όλη την buzzfeed-ο-ειδή () λίστα που είχαμε φτιάξει πριν την έναρξη της συναυλίας:

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ  

Τα free press της πόλης μιλoύν για 35 μέχρι 45(!) χιλιάδες άτομα ενώ γίνονται συγκρίσεις με τον κόσμο που είχε το μακρινό 1997 στους U2. Προφανώς και ο χώρος δεν ήταν αρκετός για όλους και το “ήμασταν σαν σαρδέλες” δεν είναι αρκετό να περιγράψει την κατάσταση. Τουλάχιστον υπήρχαν οθόνες ώστε να βλέπουν όλοι την "δράση" ενώ το γεγονός ότι η συναυλία γίνονταν δίπλα στην θάλασσα κράτησε τον αριθμό των λιποθυμιών σε διψήφια επίπεδα.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

Πρέπει να μύριζε μέχρι την Καμάρα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΛΑ

Στο καθαρό συναυλιακό κομμάτι, η βραδιά ήταν απολαυστική. Οι Active Member και οι Baildsa άνοιξαν την βραδιά και ζέσταναν ωραία τον κόσμο. Από την ώρα που βγήκε ο Manu Chao και οι La Ventura και για τις υπόλοιπες δυόμιση ώρες, ο κόσμος το διασκέδαζε άπειρα ενώ το κλισέ “ήταν σαν ένα μεγάλο party” φαίνεται πως έχει φτιαχτεί για συναυλίες σαν αυτή. Άπειρος χορός, moshpit και sing-a-long έδιναν μια ωραία φεστιβαλική ατμόσφαιρα ενώ η “σειρήνα” ακούστηκε πάνω από 20 φορές. Ο Manu Chao ήταν άμεσος και φαίνονταν να απολαμβάνει τον όλο πανικό ενώ η ατέλειωτη ενέργεια του δεν θύμιζε σε τίποτα άνθρωπο που έχει πατήσει τα 50. Το setlist δεν νομίζω να απογοήτευσε κανέναν και προφανώς στο Mala Vida έγινε πανικός.

“FXARISTO SALONIKI”

Τουλάχιστον 15 φορές.

#REVOLUTION

Γνωστός για τον πολιτικό του προσανατολισμό ο Manu Chao έδωσε βήμα σε αρκετές  πολιτικές/κοινωνικές παρεμβάσεις για όλα τα γούστα. Την αρχή έκανε η ομάδα του “SOS Χαλκιδική” που μας ενημέρωσε ότι “η ζωή δεν είναι μόνο χαρές και τραγούδια αλλά και αγώνες”  και κράτησε συμβολικά πανό που έγραφε “Χρυσωρυχεία ποτέ και πουθενά”. Στην διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν τα αιτήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, ενώ για κλείσιμο είχαμε “κάλεσμα για αγώνα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας”. 

+BONUS: ΞΥΛΟ

Εδώ είναι το σημείο που ξυπνάει  ο αθλητικός δημοσιογράφος που πάντα έκρυβα μέσα μου και περιγράφει τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ενώ ο αρχισυντάκτης του τον αναγκάζει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον έξι από τα παρακάτω κλισέ:  “οι γνωστοί/άγνωστοι”, “κρανοφόροι” “μεγάλος απών και πάλι η αστυνομία” , “εικόνες ντροπής”, “Θλιβερά επεισόδια αμαύρωσαν την γιορτή” “Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να βάλουμε μυαλό ” . Βέβαια το όλο γεγονός δεν είναι καθόλου για γέλια καθώς η δολοφονική ελληνική βλακεία κατάφερε να κάνει πάλι την εμφάνιση της με την μορφή “κρανοφόρων” που μπήκαν στην αρχή της συναυλίας και άρχισαν να πετούν μπουκάλια και πέτρες στον κόσμο. Το γιατί κάποιος να κάνει κάτι τόσο εγκληματικά ηλίθιο ακόμα δεν είναι σαφές με τα αθλητικά site να γράφουν για συγκρούσεις οπαδών (!!!) το γεγονός είναι όμως ότι κάποιος κατέληξε με ματωμένο κεφάλι στο νοσοκομείο και για άλλη μια φορά μιλάμε για κάτι άσχετο από το συναυλιακό. Δεν ξέρω ποιος φταίει για την όλη κατάσταση (η απούσα αστυνομία; Οι διοργανωτές; οι ανοιχτές σε όλους πόρτες μετά την έναρξη της συναυλίας ; ) είναι όμως ενθαρρυντικό πως κάποιος φαίνεται να ψάχνει για το θέμα και ίσως (λέμε τώρα) γίνει κάτι ώστε να μην χρειαστεί να ξαναγραφτεί σε μουσικό ή και αθλητικό site για ανοιγμένα κεφάλια.   

Δείτε όλες τις φωτογραφίες μας από την μεγάλη συναυλία

Tags
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
5,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα