Που θα γίνει το The Long Beach Festival 2020;

Ποια συγκροτήματα μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019;

Ας αφήσουμε τις φήμες να πάρουν φωτιά!
Διαβάστηκε φορες
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ξέρεις που θα πας, ε; Στο Faust για να παρτάρεις με την Angelika Dusk!

Κάθε χρόνο σε γωνίες, μπυραρίες και forums οι συζητήσεις για τη καλοκαιρινή συναυλιακή σεζόν παίρνουν φωτιά. Ποιοι τελικά θα περιοδεύσουν και ποιοι θα επισκεφτούν τη χώρα μας; Σε ποια εμπορικά ονόματα θα ανταποκριθεί το ελληνικό κοινό; Τα ρίσκα που καλούνται να πάρουν οι διοργανωτές κάθε χρόνο είναι πολλά και εξίσου πολλές είναι οι απαιτήσεις του συναυλιόφιλου κοινού. Εμάς τέτοιες συζητήσεις μάς κρατούν σε εγρήγορση, οπότε σας παραθέτουμε μερικές από τις υποθέσεις μας. Μη πάρετε τίποτα σαν δεδομένο μέχρι να διαβάσετε το επίσημο δελτίο τύπου για την εκάστοτε συναυλία.

Μέχρι τότε όμως, ας αφήσουμε τις φήμες να πάρουν φωτιά!

Florence + The Machine

Florence + The Machine - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 99%
Ο Γιώργος Μουχταρίδης, ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του Pepper 96,9 πόσταρε ένα τραγούδι των Florence + The Machine στο λογαριασμό του στο Facebook (και συγκεκριμένα το "Hunger" από τον τελευταίο δίσκο τους με τίτλο "High as Hope") γράφοντας ή μάλλον ανακοινώνοντάς μας -ανεπίσημα- πως έρχονται στην Ελλάδα. Ας περιμένουμε όμως τις επίσημες ανακοινώσεις!

Madrugada - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 97%
Το συγκρότημα όταν ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή του περιοδεία είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Facebook πως δεν έχουν ξεχάσει την Ελλάδα. Άρα αναμένουμε την ανακοίνωση για τον ερχομό τους το καλοκαίρι. Θα είναι μόνοι τους ή στα πλαίσια κάποιου φεστιβάλ; Εμείς βάζουμε τα λεφτά μας στο Rockwave Festival.



Riot - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 95%
Οι Riot πέρα από μια συναυλία στο 70.000 tons of metal (τη γνωστή κρουαζιέρα) δεν έχουν ανακοινώσει κάτι άλλο. Ο διοργανωτής του Chania Rock Festival ωστόσο άφησε υπονοούμενα πως δεν είναι απίθανο να τους δούμε εκεί.

Manu Chao - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 90%
Ο Έλληνας πια Manu Chao δίνει συναυλίες στην πλατεία Βαρνάβα σε ανύποπτο χρόνο. Τον έχουν αφήσει ανεκμετάλευτο οι Έλληνες διοργανωτές για κάποια χρόνια και υπάρχει η αίσθηση ότι φέτος θα είναι η χρονιά του.

Suede - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 85%
Έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα και πάντα κάνουν δυνατές εμφανίσεις. Έχουν νέο δίσκο φέτος ("The Blue Hour"), ο οποίος είναι πολύ καλός και θα κάνουν καλοκαιρινή περιοδεία. Μπορεί λοιπόν να τους κλείσει το Ejekt festival, ώστε να παίξουν πριν τους ήδη ανακοινωμένους The Cure τον Ιούλιο.

Manowar - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 85%
Οι Manowar ανακοίνωσαν το τελευταίο tour τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα και το καλοκαίρι θα βρίσκονται στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι έχουν ανακοινώσει ελάχιστες ημερομηνίες μάς δίνει πολλές ελπίδες ότι θα τους φέρουν και από εδώ, με πιθανό φεστιβάλ το Rockwave.

Manowar

Zeal & Ardor - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 85%
Δεν έχουν ανακοινώσει συναυλίες για το 2019, αλλά μιας και έχει κάπως ανοίξει η αγορά για τις post metal συναυλίες (βλ. Myrkur και Solstafir) δεν αποκλείεται να γίνει και άνοιγμα προς την χώρα μας.

Krokus - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 85%
Οι Krokus είναι σε περιοδεία και είναι ένα σχετικά εφικτό live για τα ελληνικά δεδομένα.

God is an Astronaut - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 85%
Οι God is an Astronaut παίζουν support στους The Cure σε μερικές ημερομηνίες της περιοδείας τους. Το φθινόπωρο που μας πέρασε γέμισαν το Fuzz και λόγω της κυλιόμενης συναυλιακής λογικής των διοργανωτών δεν αποκλείεται να τους βάλουν κάτω από τους The Cure για να μαζευτεί ακόμα περισσότερος κόσμος στο Ejekt Festival.

Whitesnake - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 80%
Η μπάντα του David Coverdale θα παίξει στο Hills Of Rock στη Βουλγαρία στις 29 Ιουνίου του 2019. Δεδομένου ότι έχουν κοινό στη χώρα μας στη περίπτωση προσιτού εισιτηρίου, ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι να μας επισκεφτούν μετά τη συναυλία τους στη Βουλγαρία.

God is an Astronaut

Dream Theater - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 70%
Το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει νέο δίσκο το Φεβρουάριο και ανακοίνωσε περιοδεία σε Ασία και Αμερική μέχρι και την άνοιξη.  Άρα στη περίπτωση που κλείσουν ευρωπαϊκή περιοδεία για το καλοκαίρι, η Ελλάδα βρίσκεται στις επιλαχούσες χώρες.

Dead Can Dance  - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 70%
Έχουν ανακοινώσει περιοδεία που φτάνει μέχρι την Βουλγαρία στις 30 Ιουνίου. Όταν βέβαια είχαν έρθει στη Μαλακάσα, η συναυλία δεν πήγε καλά, παρόλο που ο Λυκαβηττός ένα χρόνο πριν ήταν γεμάτος. Πιστεύουμε πως έφτασε ο καιρός να μας ξαναέρθουν και γιατί όχι, πάλι στο ανακαινισμένο θέατρο Λυκαβηττού (ελπίζουμε το έργο να έχει όντως ολοκληρωθεί μέχρι το 2019)

Massive Attack  - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 70%
Μέσα στο 2019, οι Massive Attack θα κάνουν επετειακή περιοδεία με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τις 20 του Απρίλη του 1998, όταν κυκλοφόρησε το θρυλικό πλέον "Mezzanine". Στις συναυλίες τους θα συμμετέχει η Elizabeth Fraser των Cocteau Twins κ.α. Θεωρούμε πολύ πιθανό το πέρασμα τους από την Ελλάδα και θα βάζαμε τα λεφτά μας στο Release Athens Festival, ακόμη κι αν στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί στο Rockwave.

Prodigy  - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 70%
Οι Prodigy έβγαλαν δίσκο και όπως ξέρουμε οι διοργανωτές στην Ελλάδα δε χάνουν ευκαιρία να τους φέρουν -  αφού έχουν πια χτίσει το κοινό τους.  Έχουν ανακοινώσει περιοδεία μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε πρέπει απλά να περιμένουμε να δούμε αν θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Slayer - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 67%
Μία ακόμα μπάντα που κάνει την τελευταία της περιοδεία ενώ ήδη έχει κλείσει για μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Hellfest και Graspop). Μιας και η παραγωγή μια συναυλίας τους θα κοστίσει πολύ λιγότερο από τους Metallica (ικανοποιώντας το metal κοινό) δεν αποκλείεται να τους δούμε στο Rockwave.

Slipknot

Slipknot - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 65%
Oι Slipknot επίσης έχουν ανακοινωθεί για αρκετά φεστιβάλ, κατατάσσοντάς τους ψηλά στη λίστα για τους πιθανούς επισκέπτες του Rockwave Festival.

Kamasi Washington - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 60%
Ο Kamasi Washington δεν έχει ακόμη ανακοινώσει περιοδεία και φέτος έχει έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, σύμφωνα με αρκετά μέσα (Ο Αλέξιος διαφωνεί βέβαια). Τον Ιούλιο του 2017 εμφανίστηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και αυτό το καλοκαίρι δεν είναι απίθανο να τον δούμε στο Release ή ξανά στην Τεχνόπολη.

Def Leppard - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 55%
Ένα από τα «παλαιοροκάδικα» ονόματα που θα βρίσκονται στην ήπειρο μας είναι οι Def leppard. Μας είχαν έρθει το 2008 με τους Whitesnake και παρόλο που υπάρχει ένα σχετικό ρίσκο για τους διοργανωτές, παραμένουν ένα πιθανό όνομα - ανάλογα βέβαια με το ποιοι άλλοι ροκάδες θα αποφασίσουν τελικά να βγουν σε περιοδεία.

Nine Inch Nails - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 55%
Εμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 2009 μαζί με τους Jane's Addiction στο θέατρο Βράχων και ήταν μια από τις συναυλίες της χρονιάς. Έχουν κοινό στην Ελλάδα και ίσως έχει έρθει η χρονιά για να ξανάρθουν στη χώρα μας. Άλλωστε, έχουν νέο δίσκο ("Bad Witch") και λογικά θα κάνουν περιοδεία μέσα στο 2019.

The National - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 50%
Θα βγουν σε περιοδεία το 2019, είναι σχετικά οικονομικοί, αλλά κακά τα ψέματα, δεν έχουν μεγάλο κοινό στην Ελλάδα, ακόμη κι αν είναι πολύ καλή μπάντα. Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο σχετικής «ανομβρίας» στα συναυλιακά, θα μπορούσε να βγάλει τα λεφτά της μια αντίστοιχη συναυλία.

Liam Gallagher - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 40%
Ο Liam Gallagher έχει γίνει αρκετά εμπορικός μετά από τον τελευταίο του δίσκο 'As You Were' και διεκδικεί θέσεις σε μεγάλα φεστιβάλ. Θα ήταν ένα όνομα που θα μπορούσαμε να δούμε στο Release Festival και στο οποίο, το κοινό θα ανταποκρινόταν.

Paul Weller

Paul Weller - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 40%
Ο Weller ήρθε στο θέατρο Βράχων το 2009 και πήγε πολύ καλά. Ας ελπίζουμε κάποιος να πάρει το ρίσκο και να τον φέρει να μας ξανατραγουδήσει, καθώς η επιτυχία της συναυλίας είναι σχεδόν σίγουρη.

Robert Plant - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 40%
Ο Plant με τους Sensational Space Shifters έχει πάρει σβάρνα όλη την Ευρώπη την τελευταία πενταετία και δεν έχει περάσει από εδώ. Με τον Λυκαβηττό να επαναλειτουργεί οι ελπίδες και οι πιθανότητες αυξάνονται. Είναι άλλωστε εντός του budget των διοργανωτών και έχει κοινό στη χώρα μας (αν δεν τον πάνε πάλι στη Μαλακάσα).

Elton John - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 35%
Ο Sir Elton έχει ξεκινήσει το Farewell Yellow Brick Road, την τελευταία του περιοδεία. Έχει σκοπό να περάσει από παντού, για να αποχαιρετήσει τους θαυμαστές του. Είχε παίξει ένα διήμερο στο Ηρώδειο πριν από περίπου 20 χρόνια, συνεπώς γιατί να μην έρθει πάλι στη χώρα μας να μας τραγουδήσει για μια τελευταία φορά; Δεν είναι ο πιο οικονομικός καλλιτέχνης για τους διοργανωτές, οπότε προς το παρόν είμαστε συγκρατημένοι.

Tony Bennett - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 30%
Ο Tony Bennett - όσο απίστευτο και αν ακούγεται - περιοδεύει ακόμα. Στην περίπτωση που περάσει από Ευρώπη, είναι ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα στο Ηρώδειο και οι διοργανωτές μάς το χρωστάνε. Παρόλο που έχει φτάσει μέχρι Κωνσταντινούπολη τα τελευταία χρόνια, δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα.

Bruce Springsteen - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 20%
Ο Bruce τελειώνει με το 'Springsteen on Broadway' τον Δεκέμβριο. Τα σχέδιά του για το μέλλον δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Είτε στην περίπτωση που κάνει ένα mini tour με το συγκεκριμένο ακουστικό set στην Ευρώπη και τον κλείσουν για Ηρώδειο, είτε περιοδεύσει με την E-Street band και έρθει σε μεγαλύτερο χώρο, είναι ένα από τα συναυλιακά απωθημένα διοργανωτών και κοινού.

 Paul McCartney

Paul McCartney - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 20%
Αυτή η συναυλία έχει μεγάλο κόστος, αλλά σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε μια μεγάλη συναυλία για το Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Sir θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή, που θα φέρει κόσμο, λόγω των Beatles και της δικής του solo πορείας.

Kiss - Πιθανότητα πραγματοποίησης της συναυλίας: 20%
Oι Kiss θα βρίσκονται στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι και οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινώσει ως τώρα είναι μέχρι μέσα Ιουλίου. Έχουν μεν καιρό να έρθουν στην Ελλάδα και ίσως είναι ευκαιρία φέτος λόγω του 'The End Of The Road' Tour (ναι πρόκειται για άλλο ένα farewell tour). Όμως ας μη ξεχνάμε πως στη Μαλακάσα το 2008 ήταν - δεν ήταν 7 χιλιάδες κόσμος.

Κάπου εδώ ας σημειώσουμε πως συγκροτήματα όπως οι Muse, οι Bon Jovi και οι Fleetwood Mac που θα κάνουν βόλτες Ευρώπη δυστυχώς είναι δύσκολο να περάσουν από τα μέρη μας.

Και τώρα έφτασε η ώρα για τις δικές σας προβλέψεις! Τι πιστεύετε εσείς για το καλοκαίρι του 2019; Συμφωνείτε με κάποιες από τις προβλέψεις μας;

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
4,0 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα